Mersin iş dünyası depremzedeler için tek yürek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin iş dünyası depremzedeler için tek yürek


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin’e nakledilen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya odaklandı. Konuyla ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında 41 Meslek Komitesi Başkanı, Oda tarafından organize edilen yardım kampanyasına sahip çıkarak kendi sektörleri özelinde verebilecek katkıları paylaştı.

Haber Merkezi

 

Merkez üssü Kahramanmaraş olup 10 ili etkisi alan deprem felaketinin yaralarının sarılması adına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetimi, Meclisi, Komite Üyeleri ve Oda üyeleriyle koordineli çalışmasını sürdürüyor. Depremin hemen ardından ilk olarak Meclis Üyelerini olağanüstü toplayan MTSO, ikinci görüşmeyi 41 Meslek Komitesinin başkanlarıyla gerçekleştirdi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Başkan Yardımcıları Cem Bucuge ve Mustafa Özdamar düzenledikleri toplantıyla komite başkanlarına bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verip, bundan sonra neler yapılması gerektiğini paylaştı.

 

“UZUNLU SOLUKLU YARDIMLAR KOORDİNELİ ÇALIŞMAYLA MÜMKÜN”

Yüzyılın felaketinin yaşandığı, yardımların en az 2 – 4 yıl arasında devam etme durumunun söz konusu olduğu hatırlatılan toplantıda, bu nedenle bireysel yapılacak yardımların uzun soluklu olamayacağına dikkat çekildi. Bireysel yardımların tek merkezde toplanıp koordineli şekilde ihtiyaç noktalarına ihtiyaç ölçüsünde ulaştırılmasının sürdürülebilirlik adına önemine değinilerek, bu çalışmayı da MTSO Deprem Yardım Komisyonu’nun organize edeceği ifade edildi.

 

“NOKTA ATIŞI YARDIMLAR YAPMA GAYRETİNDEYİZ”

Oda çalışmaları hakkında Komite Başkanlarını bilgilendiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Türkiye’nin dört bir yanından deprem bölgelerine çok miktarda yardım gittiğini hatırlattı. Ancak deprem bölgelerinde depo alanları bulunmaması nedeniyle yardımların zayi olmaya başladığını kaydeden Kızıltan, bu nedenle MTSO olarak yardımların doğru yerlere ulaşabilmesi adına Mersin’e gelen çok sayıdaki depremzedenin ihtiyacının karşılanmasına odaklandıklarını bildirdi.

 

NELER YAPILDI?

Kızıltan bugüne kadar oda tarafından yürütülen çalışmaları maddeler halinde şöyle özetledi: “İlk gece Adana Havalimanı’na yurtdışından gelen kurtarma ekipleri ve malzemeleri vardı. Lojistik sektöründeki arkadaşlarımızın desteğiyle sabaha kadar organizasyon yaparak 30’a yakın otobüs ve 30’a yakın TIR’la bu ekiplerin ve malzemelerin deprem bölgelerine ulaşımını sağladık.

– Olağanüstü Meclis Toplantısı yaptık ve bir karar çıkarttık. İlk etapta 2 milyon liralık bütçe ayırdık. Önümüzdeki süreçte bunun üzerine ilave yapılacaktır.

Meclis Üyelerimiz arasında bir kampanya başlattık. Bu kampanyanın detaylarına www.mtso.org.tr resmi web sitemizin duyurular bölümünden, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile mtsobasin facebook hesabından, mersintso instagram sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

 

İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASINA DESTEK VERİLİYOR

Valilik her gün depremzedelere yemek çıkarıyor. Biz de oda olarak bu yemeklerin günlük et ihtiyacını karşılıyoruz. Salça, yağ gibi malzemeleri temin ediyoruz. Yüzlerce insana yemek yapılıyor. 

Hatay’a iki TIR malzeme gönderdik ama oradan artık göndermeyin. Giysi ve yemekleri depolayacak yer yok dendi. Artık o bölgeye yardım göndermeyip malzemeleri Mersin’deki belirlediğimiz depoda topluyoruz. İhtiyaç olunca AFAD’la, Valilik ve belediyelerle diyalog halinde ihtiyaç noktalarına ulaştırıyoruz.

Kamu kurumlarının misafirhaneleri, okulların spor salonları, yurtlar tamamen depremzedelere ayrıldı. Buradaki insanların kıyafet ihtiyacı var, yiyecek, içecek teminiyle ilgili plan yaptık. Arkadaşlardan gelen yardımları buralarda kullanıyoruz.

Yenişehir belediyesi depremzedelerin kıyafet ihtiyacı için bir çalışma yapıyor. Biz de onların ihtiyaç duyduğu elbise askıları gönderdik. Ayakkabı rafları yaptırıyoruz.”

Toplantıda komite başkanları da konuyu üyelerine de duyurarak gerek gıda konusunda gerek iletişim altyapılarının sağlanması, gerek kıyafet temini, ihtiyaç duyulan her alanda desteği artırarak sürdürebileceklerini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA