MİLYON DOLARLIK EVLERİNDEN KAÇTILAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİLYON DOLARLIK EVLERİNDEN KAÇTILAR


 

Kahramanmaraş depremlerinin şiddetli şekilde hissedildiği Mersin’de milyon dolarlık yüksek katlı binalarda yaşayan yurttaşlar evlerini terk etti. Müstakil konutların bulunduğu bölgelerdeki yakınlarına sığınırken bazıları da araçları ile boş arazilerde bekleyiş içerisinde girdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de özellikle Mezitli’deki 32 katlı ucube gökdelen inşaatı ile yeniden gündem olan yüksek katlı binalarda yaşayan yurttaşlar, deprem gerçeği ile yüzleşti.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 ile devam eden yüksek şiddetli artçı depremler nedeniyle 10 il büyük hasar gördü. Can kayıplarına yol açan, Mersin’in de yakından hissettiği Kahramanmaraş depremi kentin depremselliğini, kentsel dönüşümü ve yüksek katlı binaların risklerini yeniden gündeme getirdi.

Deprem haritasında riskli iller arasında gösterilmeyen Kahramanmaraş depremi, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman'da yıkımlara yol açtı.

Mersin’de yine deprem haritasında riskli iller arasında yer almazken, aynı tehlikeleri barındırdığı yönünde uzmanların sürekli uyarıları olmuştu.

YÜKSEK KATLI BİNALAR VE KENTİN DEPREM GEÇMİŞİ GÜNDEMDE

Kentsel dönüşüm ve yüksek katlı binalar yeniden tartışılmaya açılırken, uzmanların verdikleri bilgilerde, Mersin’de daha önceden yaşanmış önemli deprem kayıtları akıllara geldi. Kentin güney bölümlerinin zemini alüvyon ve binaların yüksek katlı olması tehlikeye davetiye çıkarmayı sürdürmesi yine gündem oldu.

Kentin doğu bölümleri ise 4-5 katlı eski binaların statik hesaplardan ve zemin etüdünden yoksun olarak inşa edilmiş olması olası depremlerden olumsuz etkilenebileceği gerçeğini bir kez daha ortaya koydu.

 

MİLYON DOLARLIK EVLERİNDEN KAÇTILAR

Mersin’de özellikle yüksek katlı binalarda oturanların çoğu depremler ve devam eden şiddetli artçı sarsıntılar nedeniyle evlerini terk etti.

Çoğu vatandaş yaşadıkları korku ile müstakil konutların bulunduğu bölgelerdeki yakınlarına sığınırken, bazı kesimler ise araçları ile ya kentin yüksek kesimlerine çıktı ya da boş arazilerde bekleyiş içerisinde girdi.

Milyon dolarlık fiyatları ve yükseklikleriyle baş döndüren konutlar boşaltılırken, köylere, yaylaya kaçan vatandaşlar kentin kentsel dönüşüm ihtiyacını bir kez daha ortaya koydu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA