Deprem ile TAG’da açılan dev çukurlar araçları yuttu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Deprem ile TAG’da açılan dev çukurlar araçları yuttu!


 

Depremde açılan çukurlar Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) otoyolunda yolunda araçları yuttu, dev uçurumlar oluştu.

HEDİYE EROĞLU

 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından gerçekleşen göçüklerin bulunduğu bölgelerde ulaşımda büyük zorlukla gerçekleştiriliyor.

10 ili vuran depremler Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) otoyolunda da dev uçurumlar meydana getirdi. Bölgeden gelen videolarda, otoyolun boydan boya çöktükten sonra seyir halindeki araçları yuttuğu ve dev uçurumlar oluştuğu görülüyor.

 

SEYİR HALİNDEKİ ÇOK SAYIDA ARACI YUTTU

Art arda gerçekleşen iki depremden en çok etkilenen yerlerden biri de TAG otoyolu oldu. Bölgeden servis edilen videolarda, yolun sarsıntıların etkisiyle boydan boya çöktüğü ve oluşan yarıkların seyir halindeki çok sayıda aracı yuttuğu anlar yer aldı.

 

DEV UÇURUMLAR OLUŞTU

Öte yandan çöken Tarsus-Adana- Gaziantep yolunda dev uçurumlar oluştuğu ve kapatılan yol nedeniyle vatandaşların ulaşımı alternatif güzergahlar üzerinden sağladığı da görüntülere yansıdı.

 

TRAFİK D-400’E YÖNLENDİRİLDİ

Hasar nedeniyle TAG ulaşıma kapatılınca, trafik D-400 devlet yoluna yönlendiriliyor. Ancak Türkiye'de bir devlet kara yolu olan D-400 karayolunda da, depremler nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşandı.

Ege sahilindeki Muğla'nın Datça ilçesinden başlar, Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde, Esendere sınır kapısında sona eren ve çoğu deprem bölgesi olmak üzere Muğla, Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak ve Hakkâri illerinden geçen yolun toplam uzunluğu 2 bin 57 km kilometreyi buluyor.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA