DEPREME YİNE; HAZIRLIKSIZ YAKALANDIK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEPREME YİNE; HAZIRLIKSIZ YAKALANDIK!


 

Bir kez daha ülkemizin kabusu olan deprem afeti ders almadığımız için yine binlerce vatandaşın canına mal oldu!

HEDİYE EROĞLU
 

Kara gün; 6 Şubat 2023!.. Saatler sabah 04:17’yi gösterdiği sırada merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.7 şiddetindeki deprem ve ardından öğleden sonra meydana gelen 7.6 şiddetindeki deprem korku ve paniğe neden oldu.

Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da yıkıma neden olan deprem Mersin’de ise yıkıma neden olmasa da şiddetli sarsıntı hissedilmesine neden oldu.

 

TRAFİK KİLİTLENDİ

Gece yaşanan depremin ardından çok sayıda vatandaş aracında bekleyişe geçti. Evlerine giren vatandaşlar ise öğleden sonra ikinci deprem ile yeniden sokaklara döküldü. Korkuya kapılan binlerce Mersinli ise yüksek güvenli bölgelere gitmeye çalıştı. Ancak yaşanan korku ve panik yoğun araç trafiği yaşanmasına neden oldu.

 

AVM OTOPARKLARI TOPLANMA ALANI OLDU

Ancak yaşananlar bir kez daha “Depreme yine; hazırlıksız yakalandık!” dedirtti. Kent genelinde yeterince toplanma alanlarının yetersizliği ve vatandaşların bilgi sahibi olmaması nedeniyle kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu.

Çok sayıda vatandaşın kentteki muhtelif meydanlarda beklemeye geçtiği görüldü. Bunun yanında alışveriş merkezlerinin otopark alanlarında da bekleyişe geçen yurttaşlar olduğu da görüldü.

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA