Okullar 13 Şubat’a kadar tatil | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Okullar 13 Şubat’a kadar tatil


 

Mersin’de hasar olmaması nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edilmesine gösterilen tepkiye kayıtsız kalmayan Vali Pehlivan, kentte tatilin 13 Şubat 2023 gününe kadar uzatıldığını açıkladı.

Hediye Eroğlu

Türkiye’de AFAD'ın verilerine göre, saat 04:17'de 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem yerin 7 km altında gerçekleşti. Ayrıca öğlen saatlerinde de yine Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 7,6 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.

Soğuk ve yağışlı havaya rağmen vatandaşlar kendilerini sokaklara atarken Mersin Valiliği ilk olarak 6 şubat günü için bir gün süreyle eğitime ara verildiğini duyurdu.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada ayrıca bir gün süreyle kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personel ile 10 ve daha küçük yaşta çocuğu olan kadın personellerin izinli sayılacağını bildirdi. 

VALİ PEHLİVAN ÇAĞRILARA KAYITSIZ KALMADI

Ancak hasar meydana gelen çevre illerin bazılarında bir hafta,bazılarında ise iki hafta eğitime ara verildi. Bunun üzerinde Mersin eğitim camiası Mersin Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğüne seslenerek, “Evet şehrimizde hasar yok ama şiddetli sarsıntılar nedeniyle büyük korku ve panik içerisindeyiz. Bu nedenle çocuklarımız en azından bir hafta okula gitmek zorunda kalmamalı” çağrısında bulundu. Çağrılara kulak veren Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’de de okulların bir hafta süreyle yani 13 Şubat 2023 tarihine kadar tatil edildiğini açıkladı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA