AKKUYU NÜKLEER ENDİŞE VERİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU NÜKLEER ENDİŞE VERİYOR!


 

Bölgede arka arkaya gelen depremler inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin geleceğinin bir kez daha sorgulanmasına neden oldu. Akkuyu NGS Genel Müdürü Anastasia Zoteeva ise, “Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan deprem, Akkuyu NGS sahasının bulunduğu bölgede yaklaşık 3 şiddetinde hissedilmiştir” dedi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in Gülnar ilçesinde inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç  Santrali’ne yönelik deprem ve felaket endişesi bir kez daha gündem oldu.

Kahramanmaraş’ta önce 7,7 ve ardından da 76 şiddetinde iki deprem meydana gelmesi ile binlerce insan kabus yaşarken, akıllara Akkuyu sorusu geldi.

Sık sık santral inşaatının nitelikli malzeme ve işçilik kullanılmadan yapıldığı, denetim faaliyetlerinin yeterli olmadığı, bu nedenle santralde kullanılan betonların çatladığı, denetimin yetersizliğinden kaynaklı olarak sıklıkla ölümlü iş kazalarının meydana geldiği iddialarına konu olan Akkuyu’da depremin etkisi merak edildi.

Çevre dernekleri ve aktivsitler Akkuyu Nükleer Santrali’nin faaliyette olması halinde yaşanabilecek felaketlere dikkat çekerek, inşaatının durdurulması ve projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

 

SANTRALDE HASAR YOK

Öte yandan şirketten yapılan açıklama ile ise Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesinde depremin herhangi bir hasara neden olmadığı bildirildi.

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremin ardından Akkuyu NGS projesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Zoteeva, "Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, Akkuyu NGS sahasının bulunduğu bölgede yaklaşık 3 şiddetinde hissedilmiştir. Uzmanlarımız sahamızda bulunan bina, ekipman ve vinçlerde bir hasar tespit etmemiştir. Sahada inşaat ve montaj çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Depremde zarar görenlere her türlü desteğin sağlanacağını aktaran Zoteeva, şunları kaydetti: “Çalışanlar arasında şu an deprem bölgesinin temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekenler yapılmaktadır. Akkuyu Nükleer'in acil durum birimleri olan Mobilizasyon Birimi ile Sivil Savunma ve Acil Durum Koruması Birimleri, Türkiye'deki acil durum merkezi AFAD ile işbirliği yaparak deprem sonrası yardım için bölgeye ekipman ve personel göndermeye hazırlanmaktadır. Depremde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA