KANALİZASYON YOK ŞEHİRLEŞME VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KANALİZASYON YOK ŞEHİRLEŞME VAR!


 

Yıllardır altyapı eksiklikleri giderilmediği için kanalizasyon dahil pek çok sorunu çözülemeyen Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapıldığı bölgede şehirleşme sürüyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Yapımına 2018’de bulunan ancak hala inşa edildiği Mersin’in Gülnar İlçesi Büyekeceli Mahallesi’nde kanalizasyon olmayan Akkuyu Nükleer Santrali için bölgede ki şehirleşme hız kesmeden devam ediyor.

Foseptiğin Akdeniz’e boşaltıldığı Akkuyu’nun getirdiği şehirleşme ile büyüyen bölgede son olarak santral çalışanları için yeni bir yerleşim alanı kurulması için imzalaratıldı.

 

AKKUYU'YA KURULACAK KENT İÇİN ANLAŞMA İMZALANDI

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yapımına başlanması ile bölgede bir anda kontrolsüz şekilde artan nüfusun barınma ihtiyacının giderilmesi amacıyla hayata geçirilecek projeye ilişkin şirketten yapılan açıklamada ilk imzaların atıldığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Türkiye'nin ilk nükleer güç santralinin inşaat projesini yürüten Akkuyu Nükleer A.Ş., Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) işletme personeli için bir yerleşim alanı inşa etmeye hazırlanıyor. Akkuyu Nükleer A.Ş bu kapsamda Türk inşaat firması Özaltın İnşaat ile sözleşme imzaladı.

İnşa edilecek bu yeni yerleşim alanında farklı büyüklükteki dairelerin yanı sıra anaokulu ve okul, dükkanlar, restoran ve kafeler, tıp merkezi ve eczane, spor ve sosyal ve kültürel kompleksler ile bir de otel bulunacak. 6.000'den fazla insanı barındıracak olan yerleşim alanı, tüm sakinleri için ortak dinlenme alanı ile de donatılacak. Üç aşamada hayata geçirilecek olan projede son aşamanın 2025 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor” denildi.

YÖRE HALKI SORUNLARA ÇÖZÜM İSTİYOR
Ancak şehirde sık sık gündem olan bölgedeki altyapı yetersizliklerinin giderilmesine yönelik ise henüz atılmış bira adım bulunmuyor. Kanalizasyon ve yol başta olmak üzere hemen hemen her alanda sorun yaşanan bölgedeki yöre sakinleri ise kontrolsüz büyümenin getirdiği sıkıntılara çözüm üretilmesini istiyor.

 

FİYATLAR UÇTU

Öte yandan santral inşaatı ve ardından Rusya – Ukrayna Savaşı ile birlikte bölgede dudak uçuklatan bir hal alan fahiş kira ve satılık ev fiyatları cep yakarken, yükselen değer artışı nedeniyle verimli tarım arazilerinin de yapılaşmaya açılmasına yönelik ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA