Kar ve buz sürücülere zor anlar yaşattı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kar ve buz sürücülere zor anlar yaşattı


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde yüksek kesimlerdeki yayla yollarında kar ve buzlanma sebebiyle sürücüler zor anlar yaşarken, beyaz örtüye bürünen köylerde dron ile kartpostallık görüntüler kaydedildi.

Erdemli'de Toros Dağları'nın eteklerinde bulunan yayla köyleri, hasretle beklenen kar yağışının etkili olmasıyla beyaz örtüye büründü. Köy yollarında karla birlikte buzlanma da meydana geldi. Sürücüler zor anlar yaşarken, ilerlemekte güçlük çeken araçları vatandaşlar itekleyerek kurtardı. Teyakkuzda bulunan Erdemli Belediyesi ekipleri araçların ilerlemesine imkan tanımayan karlı ve buzlu yollarda iş makineleriyle temizleme çalışması yaptı. Küçükfındık Yaylasında ekipler araçlara geçiş imkanı vermeyen yolları yeniden trafiğe açtı. Erdemli Belediyesi ekiplerinin 4 greyder, 10 kepçe, 2 loder iş makinesi ile Toros, Güneyli ve Avgadı bölgelerinde teyakkuz halinde bekletildiği belirtildi.

 

EŞSİZ MANZARA GÖRENLERİ MEST ETTİ

Hasretle beklenen kar yağışının Şubat ayında gelmesiyle geçte olsa Toros Dağları kış aylarındaki beyaz örtüsüne büründü. Özellikle yayla köyleri ve kırsal alanda kar güzel görüntüler oluşturdu. Köylerin karlı ve puslu hali dron ile görüntülendi. Eşsiz manzara görenleri mest etti. Yöreye gezmek için gelen Rus turistler de kar botuyla yamaçtan kayıp, karın tadını çıkardı. Kimi vatandaşlar da eşsiz manzarayı piknik yaparak değerlendirdi.

Otomobili karda kalan Yunus Fındık, "Burası Küçükfındık Yaylası, gördüğünüz gibi aracım yolda kaldı. Erdemli Belediyesi ekipleri iş makineleriyle geldi. Sağ olsunlar şu anda yolları açıyorlar" dedi.

Kar yağışını uzun zamandır hasretle beklediklerini belirten Ali Ateş ise, "Burası bizim yaylamız. Çok uzun zamandır bu karı hasretle bekliyorduk, şükür yağdı. İnşallah devamı gelir. Dua da ettik bütün köylü, yağmur duası ettik, yemekler yendi, ertesi gün yağmur, kar yağdı. İnşallah devamı gelir, Allah'a şükür ediyoruz. Biraz geç geldi, inşallah bundan sonra devamı gelir" diye konuştu.

Ailesiyle kar gezisine çıkan çocuklardan Edis Aksoy da, "Biz kar oynamak için geldik, ben çok istemiştim. Geçen yıl gidememiştik, o yüzden bu yıl geldik. Çok mutlu oldum, babam gelmek istemiyordu ama sürpriz yapmak için geldi" dedi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA