SÜT ÜRETİCİLERİ ZOR DURUMDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SÜT ÜRETİCİLERİ ZOR DURUMDA


 

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt tavsiye fiyatı olan litre başına 8,50 TL’yi güncellemedi. Bu duruma tepki gösteren çiftçiler, acil çözüm beklerken konuyu TBMM’ye taşıyan CHP Mersin Milletvekili Gökçel, “İktidar, besicinin sesini duymuyor. Kazanacağımız seçimle birlikte, süt fiyatını, süt üreticileri belirleyecek. Süt ve et üreticilerine hak ettikleri desteği mutlaka vereceğiz” dedi.

Barış ÇOBAN

 

En son 31 Ocak günü toplanan Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt tavsiye fiyatı olan litre başına 8,50 TL’yi güncellemedi. Tüketiciler bu durumdan memnun ancak üreticiler, artan maliyetler nedeniyle mutsuz. Süt üreticilerinin artan maliyetlerden dolayı damızlık ineklerin kesmeleri nedeniyle ülkemiz süt kriziyle karşı karşıya. Öte yandan hayvanlarına yem alamayan, hayvanlarını besleyemeyen besiciler içinde durum hiç iç açıcı değil. Hal böyleyken konseyin aldığı bu karar ve yarattığı pasif görüntü çiftçilerin; hayvan ve süt üreticiliğini bırakmasını kaçınılmaz kılıyor. Konseyin almış olduğu kararlar nedeniyle tepki gösteren üreticiler, acil çözüm bekliyor.

 

“ÜRETİCİLERE NESEF ALDIRACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada, besicilerin ve süt üreticilerinin yaşadığı sıkıntılara değindi.

Süt üreticilerinin zor günler yaşadığını ve iktidarın bu duruma çözüm üretemediği vurgulayan Gökçel, iktidara geldiklerinde süt üreticilerinin ve besicilerin sorunlarını çözeceklerini belirterek, “Süt üreticileri inim inim inliyor. Yem alamıyor. Hayvanını besleyemiyor. Sattığı sütten de para kazanamıyor. Süt üreticileri bu haldeyken Ulusal Süt Konseyi toplanıyor ama çiğ süt tavsiye fiyatını değiştirmiyor. Gıda Konseyi, süt üreticisine derman olmuyor. Yıllardır ‘süt üreticisi zarar ediyor’ diyoruz. İktidar, besicinin sesini duymuyor.

 

“ÇİFTÇİYİ, BESİCİYİ VE ÜRETİCİYİ DESTEKLEYEREK NEFES ALDIRTACAĞIZ”

Pazartesi günü açıkladığımız; ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nde süt üreticilerine derman olacak politikalarımızı paylaştık. Mayıs ayında kazanacağımız seçimle birlikte, hayvan üreticilerimizin envanterini oluşturacağız. Süt Üreticileri Birliğini, kooperatifleri aktif hale getireceğiz. Süt fiyatını, süt üreticileri belirleyecek. Süt üreticilerine ve et üreticilerine hak ettikleri desteği mutlaka vereceğiz. Çiftçiyi, besiciyi ve üreticiyi destekleyerek nefes aldırtacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA