ANKARA TİSAN’IN KATLEDİLMESİNİ SEYREDİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANKARA TİSAN’IN KATLEDİLMESİNİ SEYREDİYOR


 

İmar planı davalık olmasına rağmen bin villa yapmak için Tisan yarımadasına iş makineleri ile girip, ÇED almadan beton santrali kuran Faras İnşaata karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görevini yapmayarak bölgenin katledilmesini seyretmesine tepki geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Silifke ilçesine yaklaşık 32 km mesafede, Yeşilovacık Mahallesi’nde yer alan Tisan Yarımadasında yapılaşma kararı ile birlikte doğa katliamı yaşanmaya başladı.

Tisan Adası için hazırlanan imar planı Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı Meclis toplantısının gündemine getirildi. Meclisteki görüşmeler sırasında da muhalefet meclis üyeleri, Tisan’da 0,90 yapı yoğunluğuna ve 5 katlı bir otele izin verilmesinin eşsiz doğa cenneti Tisan’ın özgün yapısını bozacağı uyarısında bulunarak, itiraz etti. Ancak itirazlara rağmen imar planı AKP-MHP oylarıyla Meclis’ten geçti.

 

ŞİRKET ARAZİ TOPLAMIŞ

Meclis kararı geçtikten sonra yandaş şirketin daha önce bölgeye yerleşerek arsaları aldığı ortaya çıktı. Faras İnşaat Yapı Sanayii Ticaret Limited Şirketi tarafından kurulduğu söylenen S.S Faras Akdeniz Konut Yapı Kooperatif, web sitesinde 161 bin 722 metre kare alanın satın alındığını duyurdu. Üye kabulünü 17 Mayıs 2022’de başlatan kooperatif, imar planı Meclis’ten geçmeden 27 Mayıs’ta tüm sosyal medya hesabında konutların reklamını yapmaya başladı. Kooperatifin üyeleri arasında yargı mensuplarının, bürokratların, milletvekillerinin de olduğu iddia ediliyor.

Şirketin, referans olarak Cumhurbaşkanlığı, Ziraat Bankası, SGK ve OYAK İnşaat’ı referans göstermesi dikkat çekti.

 

BELEDİYE EKİPLERİ CEZA YAZDI

Yapılaşmanın önünü açılması ile bölgede faaliyetlerine hemen başlayan şirketin, konut projesi için ormanlık alanda dahil etrafa rastgele dökülen hafriyat tepkiye neden oldu.

Yürütülen inşaat faaliyetleri sırasında yapılan kazıdan çıkan malzemelerin kaçak bir şekilde dere içlerine ve gelişigüzel yerlere döküldüğüne yönelik tepkiler üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, bahse konu alanlara gidip inceleme yaptı.

İncelemede Faras Akdeniz Konut Yapı Kooperatifi’nin inşaat faaliyetleri sırasında çıkan kazı malzemelerinin dere içlerine, Yeşilovacık ve Dibekli mahallelerindeki muhtelif alanlara kaçak bir şekilde döküm yapıldığı, ayrıca deniz kenarında kıyıya dolgu yapılarak üzerine prefabrik bir yapı inşaatının yapıldığını tespit edildi.

 

CAN ALICI SORULAR CEVAP BEKLİYOR

Yaşananlara bir tepki de Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Mersin Şube Başkanı Sinan Can’dan geldi. Düzenlediği basın Tisan yarımadasındaki yapılaşmaya tepki gösteren Can, bölgedeki konut yapılaşması projesine yönelik can alıcı sorular yöneltti.

“Deniz kenarında bir dolgu yapıldı mı? Dolgu üzerinde ne yapılıyor? Şantiye alanında konkasör makinesi kuruldu mu? Kuruldu ise ne amaçla kuruldu? Çünkü her inşaatın yanına konkasör makinesi veya çimento üretim tesis kurulmazken bunlar hangi izinlere göre kurulmuştur? Gerekli izin ve lisanslar alınmış mıdır? Bunu hem mimarlar hem şehir plancıları odası ile soruyoruz; yapı ruhsatı alındı mı?” dedi.

TİSAN KATLEDİLİYOR, BAKANLIK SEYREDİYOR

Son olarak konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıyan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, yaşananlara isyan etti.

Meclis genel kurulunda söz alan Gökçel, Mersin'de bulunan dünyanın en güzel 13'üncü koyu Tisan’ın katledildiğini vurgulayarak, “Dile getirmemize rağmen Tisan'ı katledecek imar planı AKP ve MHP'li üyeler tarafından kabul edildi. AKP, MHP ve yandaşları cennet Tisan Koyu'na bin adet villa yapmak için iş makinelerini Tisan Koyu'na soktular. ÇED raporu alınmadan beton santrali kurdular. Kaçak şekilde doğaya hafriyat döküyorlar, denizi dolduruyorlar, kaçak prefabrik yapı yapıyorlar. Mersin Büyükşehir Belediyemiz cezalar kesip kamu kurumlarına bildirmesine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini yerine getirmiyor ve Tisan Koyu'nun katledilmesini seyrediyor diyorum, bu kararı alanları da şiddetle kınıyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA