GÖKDELENLERE KARŞI MAHKEMEYE GİDİLECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖKDELENLERE KARŞI MAHKEMEYE GİDİLECEK


 

Mezitli’deki gökdelen inşaatına karşı sessiz kalmakla eleştirilen Mimarlar Odası Başkanı Şube Ünal Şahin, söz konusu bu yapı da dahil olmak üzere yüksek katlı binalara yönelik yeni yapılaşmalarla ilgili mahkemeye gideceklerini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin, katıldığı bir televizyon programında kentteki çarpık ve plansız yapılaşmaya ilişkin açıklamalar yaptı.

Mezitli’de inşa edilmek istenen tartışmalı gökdelene ilişkin açıklamalar yapan Şahin, konuyla ilgili konuşmamalarının öz eleştirisini yaptı.

 

MİMARLARDAN ÖZ ELEŞTİRİ

Başkan Şahin, “Konuyla ilgili spekülatif yada birtakım yorumlar yapıldı ve en son ilgili meslek odalarına erişilebiliyor. Basın, haber yazanlar veya kanat önderlerinden çok sonra meslek odalarından bilgi alınması yanlış. İsterdik ki bu süreçle ilgili daha erken konuğunuz olalım. Bu talebin bizden gelmemesi de eksikliktir, bununda öz eleştirisini yapalım. Sonuçta bu süreç önceden başladı ve kirli bir takım bilgilenmelerle bugüne kadar geldi” dedi.

 

“YÜKSEK KATLI BİNALARA KARŞI MAHKEMEYE GİDECEĞİZ”

Adnan Menderes Bulvarındaki gökdelen ile ilgili onanmış bir plan üzerinden işlem yapıldığını anımsatan Ünal Şahin, “Bugüne kadar gelen süreçlerin hepsi yasal. 2013’ten sonra binalarımız kentte hormonlu olarak büyürken, 2017’de Planlı Alanlar Yönetmeliği değişti.

Gerek Adnan Menderes Bulvarındaki gökdelen olsun gerek özellikle kuzey Mersin’de 21 kata kadar yükselen binalar olsun, eski yönetmeliğin açıkları, geçici maddeleri ile gelen yükselecek olan yeni binaların durdurulması ile ilgili TMMOB olarak mahkemeye gitme kararı verdik. Bu mahkeme sürecini durdurmayacağız.

Yeni kent vizyonu ile ilgili bu kentin bu saatten sonraki yapılaşmasını, siluetini değiştirecek olan yeni yapılaşmalarla ilgili mahkeme sürecine gitmek zorundayız ve gideceğiz” diye konuştu.  

 

KAT YÜKSEKLİĞİ DÜŞECEK DENDİ AMA!

Yapı ile ilgili Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise geçtiğimiz günlerde sessizliğini bozarak, gelen tepki ve eleştiriler üzerine 32 katlı inşa edilmek istenen yapının kat yüksekliğinin düşürülmesi için müteahhit ve hak sahipleri ile görüşme yapılarak, plan tadilatı için karar alındığını açıklamıştı. Ancak bu gelişme sonrası 32 kat artı zemin olarak inşa edilmek istenen binanın iki blok halinde 19’ar kat şeklinde inşa edilmesinin planlandığı ortaya çıkmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA