TARSUS’TA EN DÜŞÜK MAAŞ 11 BİN 343 TL OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA EN DÜŞÜK MAAŞ 11 BİN 343 TL OLDU


 

Tarsus Belediyesi’nde çalışan personellerin merakla beklediği ücret zammı belli oldu. Belediyedeki en düşük maaş 11 bin 343 TL olarak kabul edildi.

HEDİYE EROĞLU
 

Tarsus Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısı belediye salonunda yapıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, belediyenin ocak ayı gelir gider tablosunu kamuoyuyla paylaştı.

 

KASADA BORÇTAN FAZLASI VAR

Gelir tablosunun 53 milyon 840 bin TL olduğunu, gider tablosunu ise 55 milyon 260 bin TL olarak oluştuğunu söyleyen Bozdoğan,”Bunlarla ilgili meclis üyelerimize de gerekli bilgileri arkadaşlarımız aktarırsa çok iyi olur” dedi.

Tarsus Belediyesi’nin borç ve kasa durumu ile ilgili de bilgi veren haluk Bozdoğan, “Borç durumu toplamda 55 milyon 883 bin TL olup, kasa durum 64 milyon 272 bin TL’dir.

 

EN DÜŞÜK MAAŞ 11 BİN 343 TL OLDU

Yine önemli bir diğer konu da işçi arkadaşlarımızla ilgili. Belediyemizde çalışan işçi arkadaşlarımız, memur, sözleşmeli, emekçi arkadaşlarımızla Tarsus’umuza iyi bir hizmet vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ciddi ve saygı duyulacak bir çalışma içerisindeyiz. Hiç kimsede öğrenilmiş çaresizlik sendromu olmadan, planlama yaparak, üreterek bu çalışmada bir çalışmada her birinin alın terine sahip çıkarak. Çalışanlarımızın alın teri kurumadan haklarını vermek en doğru olanı. İmkanlarımız dahilinde de en yüksek ücretleri vermeye çalıştık. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar, yüksek enflasyon herkesin malumu. Belediye olarak üzerimize düşen sorumlukların biri de çalışanlarımıza hak ettiği değeri vermek. Mesai arkadaşlarımla beraber yaşadığımız bu kent için hep birlikte çalışmak üretmek zorundayız. Bu kapsamda çalışanlar için en düşük ücret 11 bin 343 TL olarak belirlendi. Güneydeki en yüksek ücrette budur.

 

GİDER ÇOK, GELİR DÜŞÜK

Emlak, çevre temizlik gibi vergilerden alınamayan toplam rakamın 156 milyon TL tuttuğunu da dile getiren Bozdoğan, “Bu az bir para değil ama zaten yeniden yapılandırmada söz konusu. Bu yıl tahakkuk edilen 100 milyon TL civarında bir para var ki ocak’ta da bir milyon 677 bin TL toplanmış. İşçi arkadaşlarımız şunu bilsinler mali hizmetlerin aylık masrafı şuan 18 milyon TL oldu. İller Bankasından 40 milyon TL geldi ama Şubat ayında 420 bin nüfusa yaklaşan Tarsus için gelen para 29 milyon TL oldu. Sıkıntıları da ortay koymak zorundayız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA