MERSİNLİLERE KAN DOSTU OLMA ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİLERE KAN DOSTU OLMA ÇAĞRISI


 

Mersin Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu, ülkenin kan ihtiyacına dikkat çekmek için toplumsal sorumluluk bilinciyle farkındalık çalışması başlattı. “Hadi gelin kan dostumuz olun” mottosuyla başlatılan kampanya ile Mersinlilere çağrı yapıldı.

GİZEM EKİCİ

 

Türkiye’de 2019’a kadar her yıl yüzde 10 artan kan bağışı, Covid-19 salgınıyla düşüşe geçerken artık Kızılay’ın artan ihtiyaca karşılık vermede zorlanması sivil toplum kuruluşlarını bilinçlendirme çalışması yapmaya itti. Son olarak Mersin Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu, ülkenin kan ihtiyacına dikkat çekmek için toplumsal sorumluluk bilinciyle farkındalık çalışması başlattı. “Hadi gelin kan dostumuz olun” mottosuyla başlatılan kampanya ile Mersinlilere çağrı yapıldı.

Konsey konuyla ilgili Mersin Kent Konseyi Toplantı Salonu / Kongre ve Sergi Sarayında bir basın toplantısı yaparak Mersinlilere seslendi. Toplantı; Türk Kızılay ve Mersin Talasemi ve Orak Hücre Anomi Hastalar Derneği (METODER) işbirliği ile organize edilen kan bağış kampanyası Sağlık Çalışma Gurubu üyeleri Dr. Ali Tamam, Talasemi Derneği Başkanı ve Diş Hekimleri Oda Başkanı Nilüfer Karaselçuk, Mersin Perakendeci İş İnsanları Derneği’nin (MEPİAD) Başkanı Özcan Demir ve Genel Koordinatörü Hilal Akyürekli, Doç. Dr. Özlem Elvan , Prof Dr. Fügen Özcanaslan, Kızılay Kan Merkezi Kan bağışçısı kazanım uzmanı Özden Altun, Uzm. Dr. Çocuk ve Genç Psikyatisti Aybüke Tuğçe Mustan, Uzm Dr. Bahar Güncay Çat Bakır, eczacı Emine Yalçın’ın katılımıyla yapıldı

KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇTIR

Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubundan Dr. Ali Tamam okuduğu basın açıklamasında, “Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” diyerek, kan bağışının önemine dikkat çekti.

Toplumsal sorumluluk bilinciyle her an herkesin yüz yüze kalabileceği bu sorunla ilgili bir farkındalık çalışması başlattıklarını aktaran Tamam, “Yaşam ırmağımız olan kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Her an hepimiz kana gereksinim duyabiliriz.

Kanser, lösemi, lenfoma, hemofili, talasemi, orak hücre anemisi hastaları, kazalar, yaralanmalar, cerrahi işlemler, afetler gibi çeşitli nedenlerle her gün çok sayıda kana ihtiyaç duyulmaktadır.

GÜVENLİ KAN BAĞIŞÇISI OLUN

Tek kaynağının insan olduğu düşünüldüğünde kan ihtiyacı yalnızca kan bağışçıları tarafından karşılanabilmektedir. Bu nedenle sürekli ve düzenli kan bağışına ihtiyaç duyulmaktadır.

Kan transfüzyonu, bulaşıcı hastalıklar gibi pek çok riski içerir. Bundan dolayı ‘güvenli kan’ sağlayabilmenin ilk koşulu ‘güvenli kan bağışçısı’dır.

Kan stoklarının yeterli seviyeye ulaştırılabilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için yapılacak kan bağışları ile birçok insana yaşam umudu olunabilir. Sizleri Kızılay’ın Kan Bağış noktalarına kan vermeye davet ediyoruz. Vereceğiniz her kan hayat kurtaracaktır.

Tüm kan bağışçılarımıza yaşama sundukları bu katkı için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrıca Kan Bağışı kampanyasında bize destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesine, Mersin Kent Konseyi’ne, Kızılay’a ve Metoder’e teşekkür ederiz. Hadi gelin kan dostumuz olun” diye konuştu.

Açıklamanın ardından katılımcılar kan bağışında bulundular.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA