GÖREVLERİNE DEVAM EDECEKLER Mİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖREVLERİNE DEVAM EDECEKLER Mİ?


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ağacı zehirlemekten yargılanan Daire Başkanı Serdar Salim Gökçek ile CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çakır’ın para cezasına çevrilen yargılamaları tamamlanırken görevlerinde kalıp kalmayacakları merak konusu oldu. Bu emri, gücü, cesareti nereden ve kimden alarak ağacı zehirledikleri meçhul kalan isimlere karşı kentteki STK veya çevre örgütlerinin sessiz kalması da dikkat çekiyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in her fırsatta “Ben bu şehirdeki ütüm canlıların belediye başkanıyım” diyerek hayvan ve doğaya sahip çıkma iddiası ciddi derecede sorgulanıyor. Zira Büyükşehir Belediyesi’nin ağacı zehirlemekten yargılanan Daire Başkanı Serdar Salim Gökçek ile CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çakır’ın para cezasına çevrilen yargılamaları tamamlanırken görevlerinde kalıp kalmayacakları merak konusu oldu.

 

OLAN İŞÇİYE OLDU

Son olarak önceki gün Mersin 13. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklardan belediye çalışanı Yusuf Soyak ile avukatlar katıldı. Sanıklardan Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salim Serdar Gökçek ile CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve belediye çalışanı Oğuzhan Çakır ise duruşmaya gelmedi.

Son savunması sorulan Yusuf Soyak, yargılama sürecinde doğruları anlattığını iddia ederek, “Telefon ve kamera kayıtları ifadelerimi doğruluyor. 'Bu olayı üstüne al' dediler, yapmadığım için de işten çıkışımı verdiler. Benim bu işten çıkarım ne? Neden yapayım. Evde uyumak varken neden gece ağaca gidip bunu yapayım” dedi.

Sanığın ifadeleri üzerine itiraz eden Salim Serdar G'nin avukatı, Yusuf S'nin işten kendisinin ayrıldığını öne sürdü.

 

MALA ZARAR VERME SUÇUNDAN CEZA ALDILAR

Avukatları dinleyen hakim, "mala zarar verme" suçundan Salim Serdar Gökçek ve Oğuzhan Çakır’ı 1 yıl, Yusuf Soyak’ı da 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Hükümlerin açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilen ve hatta iyi hal indirimi uygulanan duruşmada Gökçek’in cezası 29 bin 200, Çakır’ın cezası 18 bin 250, Soyak’ın cezası ise 15 bin lira para cezasına çevrildi.

 

GÖREVE DEVAM MI?

Sanıkların, suçlu bulunarak ceza alsalar da görevlerine devam etmesi ile kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor. İşçi Yusuf Soyak işinden olurken, Salim Serdar Gökçek belediyede, Oğuzhan Çakır ise CHP’de Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini sürdürüyor. Ancak her fırsatta özellikle iktidarı ve bu yöndeki uygulamaları eleştiren CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi yönetimi ve partinin bu isimleri görevlerinde tutup tutmayacağı ve disiplin soruşturması süreci başlatıp başlatmayacağı merak ediliyor.

 

STK’LAR, ÇEVRE ÖRGÜTLERİ SESSSİZ

Öte yandan bu emri, gücü, cesareti nereden ve kimden alarak ağacı zehirledikleri meçhul kalan isimlere karşı kentteki STK veya çevre örgütlerinin sessiz kalması da dikkat çekiyor.

Kentteki sivil toplum kurumu ve kuruluşları ile çevre örgütlerinin de para cezasına çevrilerek vicdanları yaralayan kararla ilgili sessizliği kentte eleştiri konusu oldu. Hiçbir kurum ve kuruluştan konuyla ilgili tepki veya eleştiri gelmezken, bu tutum CHP ve Büyükşehir Belediyesi’ni karşısına almak istenmemesi şeklinde yorumlandı.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA