AĞACI ZEHİRLEYENLER PARA CEZASI İLE YIRTTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AĞACI ZEHİRLEYENLER PARA CEZASI İLE YIRTTI!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ağacı zehirlemekten yargılanan 3 çalışanı ile CHP’li bir yöneticinin, 1 yıl ile 10 ay arasında değişen cezaları paraya çevrilmesi ile serbest kaldı. İyi hal indirimi dahi uygulayan mahkeme heyetinin kararı vicdanları yaraladı!

HEDİYE EROĞLU

 

Hayvanlara, çevreye, doğaya zarar verenlerin caydırıcı şekilde cezalandırılmamasına yönelik eleştiriler sürürken Mersin’de bunun son örneği zehirlenen ağaç davasında görüldü. Yargılanan 3 şahıs, dün yapılan son duruşmada bir yıl ile 10 ay arasında değişen cezaları paraya çevrilerek, serbest bırakıldı.

 

ŞIRINGA İLE ZEHİR ENJEKTE ETTİLER

Mersin’in Yenişehir ilçesi Özgecan Aslan Meydanı'nda bulunan yarım asırlık kauçuk ağacına geçen yıl Temmuz ayında matkapla 9 delik açılıp içine asit benzeri bir sıvı enjekte edildi. Hızla kuruyan sembolik ağacı kurtarmak için çalışmalar başladı.

Ülke gündemine oturan olayla ilgili ağaca zehir enjekte edenlerin kullandığı aracın Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralandığı tespit edildi. Yapılan araştırmalar sonucunda aracın sürücüsü belediye çalışanı Yusuf Soyak yakalandı. Soyak’ın yanında Toroslar İlçesi CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çakır'ın da olduğu tespit edildi. Talimatı ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı olan Serdar Salim Gökçek'in verdiği iddia edildi.

Ağacın zehirlenmesi ile ilgili Başkanı Selim Serdar Gökçek, CHP Toroslar Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çakır ve sürücü Yusuf Soyak, gözaltına alınarak emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından kamu malına zarar vermek suçundan adliyeye sevk edildi. Ancak Gökçek, Çakır ve Soyak adliyede serbest kaldı.  

 

SAVCI 4 YIL HAPİS İSTEDİ

Adliyede nöbetçi mahkemeye çıkarılan isimler olayla ilgili ifadelerinde birbirlerini suçlayarak sıyrılmaya çalıştı.

Mersin 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ülke genelinde infiale neden olan olayla ilgili mütalaa veren savcı, tutuksuz 3 sanık için 'nitelikli kamu malına zarar verme' suçundan 4'er yıla kadar hapis istedi.

Duruşmada mütalaa veren savcı, ağaçtaki renk değişiminin bilinmeyen kimyasal maddenin dökülmesi sonucu meydana gelebileceğini belirtti. Savcı, sanıklara 'nitelikli kamu malına zarar verme' suçundan 4'er yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

 

SİYASİ KURGU SAVUNMASI

İlk duruşmaya katılmayan ikinci duruşmada ise hakkındaki iddialarla ilgili savunma yapan Salim Serdar Gökçek, hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Gökçek, olayın siyasi kurgu olduğunu, kimseye ağacı kurutma gibi bir talimat vermediğini savundu.

 

“ÜSTÜNE AL DEDİLER ALMADIM İŞTEN ÇIKARDILAR”

Son olarak dün Mersin 13. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklardan belediye çalışanı Yusuf S. ile avukatlar katıldı. Sanıklardan Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salim Serdar G. ile CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve belediye çalışanı Oğuzhan Ç. ise duruşmaya gelmedi.

Son savunması sorulan Yusuf S, yargılama sürecinde doğruları anlattığını iddia ederek, “Telefon ve kamera kayıtları ifadelerimi doğruluyor. 'Bu olayı üstüne al' dediler, yapmadığım için de işten çıkışımı verdiler. Benim bu işten çıkarım ne? Neden yapayım. Evde uyumak varken neden gece ağaca gidip bunu yapayım” dedi.

Sanığın ifadeleri üzerine itiraz eden Salim Serdar G'nin avukatı, Yusuf S'nin işten kendisinin ayrıldığını öne sürdü.

 

MALA ZARAR VERME SUÇUNDAN CEZA ALDILAR

Avukatları dinleyen hakim, "mala zarar verme" suçundan Salim Serdar G. ve Oğuzhan Ç'yi 1 yıl, Yusuf S'yi de 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Hükümlerin açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilen ve hatta iyi hal indirimi uygulanan duruşmada Salim Serdar G'nin cezası 29 bin 200, Oğuzhan Ç'nin cezası 18 bin 250, diğer sanığın cezası ise 15 bin lira para cezasına çevrildi.


GÖREVE DEVAM!

Sanıkların, suçlu bulunarak ceza alsalar da görevlerine devam etmesi ile kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor. İşçi Yusuf Soyak işinden olurken, Salim Serdar Gökçek belediyede, Oğuzhan Çakır ise CHP’de Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini sürdürüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA