Tematik Kış Kampları’nın açılış töreni gerçekleştirildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tematik Kış Kampları’nın açılış töreni gerçekleştirildi


 

Haber Merkezi

 

Vali Ali Hamza Pehlivan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 15 ayrı ilde 7. kez düzenlenen Tematik Kış Kampları kapsamında Mersin’de düzenlenen "Güzel Sanatlar Kampı" açılış törenine katıldı.

Açılışa Mezitli Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Mersin Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Münire Şimşek, şube müdürleri ve çok sayıda öğrenci eşlik etti.

Mersin Kredi Yurtlar Kurumu Yerleşkesinde gerçekleşen açılışta bir konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan, şunları söyledi: "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın düzenlediği bu kampa, Mersin'imizin dışından gelen ve belki de ilk defa bu kış kampı dolayısıyla ilimizde bulunan gençlerimiz var. Hem şehrimizi tanıma fırsatı elde edeceğinize hem de bu kampı en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Gençlik Kampları uygulaması, sadece yaz dönemlerinde değil, artık tam yıl esaslı bir uygulamayla gençlerimizle buluşturuluyor. İlimizde çok güzel gençlik kamplarımız var. Bu gençlik kamplarımızda 2022 yılı boyunca 42 bin gencimizi ağırladık.

Kış kampları uygulaması, şu anda 15 ilde uygulanıyor. Bu illerden birisi de Mersin ilimiz. Çok farklı başlıklarda temalar belinlenmiş. Gastronomiden, ekonomiye; diplomasiden, dijital iletişime, edebiyata, mühendisliğe kadar birçok başlık var. Biz de Güzel Sanatlar alanında kampımızı gerçekleştireceğiz. Güzel Sanatlar başlığı altında, kültürümüze ve medeniyetimize ait sanatlar dahil edilmiş durumda. Bu da ayrıca memnun edici bir boyuttur. Nitekim 3 Şubat'a kadar dolu dolu bir program yapılmış. Minyatür sanatından, ebru sanatına; tezhip sanatından, hat sanatına kadar hazine timsali ziyadesiyle değerli olan bu sanatları da yakından tanıma imkanımız olacak. Bununla birlikte gezi programları olacak. Bu vesileyle de ilimizi tanıyacaksınız.

Sevgili gençler, hayatta en değerli kavramlardan birisi zamandır. Zamanı çok iyi değerlendirmek durumundayız. Hayatımızdan ’boş zaman’ ifadesini de kaldırmalıyız. Zaman kavramının her saniyesini değerlendirmek gerekir.

Bizim medeniyetimiz sevgi ve şefkat medeniyetidir. Bizim medeniyetimizde; hoşgörü, adalet ve kardeşlik duyguları vardır. Bu hasletler okuyarak, dinleyerek, araştırarak öğrenilir ve yaşayarak kalıcı hale gelir, idrak edilir. Gençlerimizin dahil olduğu bu tür kamplar sadece bilgilendirme değil, bilinçlendirme boyutuyla da çok önemlidir. Hatırlamak, hatırlatmak, tarihi süreçlere bakış ve bu süreçlerde bu kampımızın da konusu olan sanat penceresinden tarihe, kültüre, medeniyetimize bakmak, ziyadesiyle kıymetlidir.

Gençlerimizle bir arada bulunmak, bizleri her zaman çok heyecanlandırıyor, mutlu ediyor. Gençlerimizin enerjisi, geleceğe yönelik umutlarımızı daha da yeşertiyor. Gençlerimize sonuna kadar güveniyoruz. Gençlerimizin bu tür organizasyonlara ilgisi de bizi çok daha mutlu ediyor. Sizler, önceki nesiller gibi bayrağı devraldığınızda onu en yüksekte tutmak için çalışacaksınız.

Bu yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü 29 Ekim'de hep birlikte kutlayacağız. Adım atacağımız gelecek yüzyıl ve daha nice yüzyıllar bütün gayretimiz, geçmiş yüzyıllarda olduğu gibi, yüzlerce ve binlerce yıllık devlet ve millet geleneği olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, çok daha fazla çalışarak güçlü ve emin adımlarla ilerlemesini sağlamak olacaktır

2023 yılı Ocak ayı başında bir proje başlattık. Her ay bir spor branşı tanıtımı projesini başlattık. "Ocak ayı Bocce ayı" demiştik ve bu ay çok dolu dolu geçti.  Her ay farklı bir branşı ele alarak 12 ay boyunca gençlerimizi sürekli spor faaliyetlerinin içinde bulundurmaya teşvik edeceğiz. İlimizde 100’ün üzerinde spor tesisimiz var. ‘Cumhuriyetimizin 100. yılında, 100 tesiste gençlerimizin hizmetindeyiz’ diyoruz. Bu tesisleri İlimize kazandıran, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, ilgili bütün birimlere, Mersin ilimiz ve gençlerimiz adına bir kere daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Güzel Sanatlar temalı kış kampına katılmak için ülkemizin bütün illerinden Mersin İlimize gelen siz kıymetli gençlerimize bir kere daha hoş geldiniz diyor, kampımızın hayırlı ve faydalı neticelere vesile olmasını diliyorum."

Programda Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve Minyatür Sanatçısı Özcan Özcan da birer konuşma gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, verdiği desteklerden dolayı Vali Pehlivan'a plaket takdim etti.

Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, Güzel Sanatlar Kampı kapsamında düzenlenen sergiyi gezdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA