Medcem Çimento, çevikliğini artırıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Medcem Çimento, çevikliğini artırıyor


 

Dijitalleşme, otomasyon ve endüstri 4.0 kavramlarını üretime başladığı 2015 yılından itibaren odağında tutan Mersin’deki Medcem Çimento, yenilikçi yaklaşımı ve dijitalleşme süreçlerine sağladığı adaptasyon ile fark yaratmaya devam ediyor.

Haber Merkezi

 

Eren Holding’in iştiraki olan ve Türkiye ve Avrupa’nın en büyük çimento fabrikasına sahip Medcem Çimento, dijitalleşme, otomasyon ve endüstri 4.0 alanındaki yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Üretimde fark yaratan mevcut dijital ve otomasyon sistemlerin yanı sıra üretim kapasitesini ve ürün kalitesini artıracak çalışmalara ağırlık veren Medcem Çimento, yeni nesil üretim yöntemleri alanında da sektöre ilham verecek yatırımlarına devam ediyor. Medcem; esnekliği, geliştirilebilir olması, diğer sistemlerle entegrasyon gücü ve iş süreçlerinde uluslararası standartlar açısından SAP’yi tüm dijitalleşme platformlarının merkezine alarak birçok uygulama geliştiriyor.

 

MOBİL VE WEB E-TAHSİLAT SİSTEMİ

Güvenli altyapısı, SAP ve tüm bankalar ile sanal pos entegrasyonu, tahsilat iş yükünün ve maliyetlerinin azalması, müşteriye kolay ödeme imkânı gibi birçok avantaj sunan Mobil ve Web e-Tahsilat Sistemi, bayilerin ve müşterilerinin ticaret deneyimlerini artırıyor. Tüm bankaların sanal pos sistemleri ile entegre çalışan bu sistem, tüm ödeme ve fatura işlemlerinin kolaylıkla ve çevik bir biçimde tamamlanmasını sağlıyor. 

 

SEVKİYAT/NAKLİYE TAKİP SİSTEMİ

Sevkiyat sürecinde Medcem Çimento ile paydaşlarını buluşturan, ortak bir bilgilendirme ve ikaz sistemi olan Sevkiyat/Nakliye Takip Sistemi, sevkiyat süreçlerinin önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Büyük veriden çıkarılan analitik sonuçlar yardımıyla, kesintisiz sevkiyat/nakliye hizmetinde Medcem Çimento ve paydaşlarının verimliliğini artırıyor.

 

DEPO OTOMASYON ÇÖZÜMLERİ

Yedek parça depolarındaki malzeme ihtiyaç planlama uygulamaları ile birlikte kritik stok takiplerinin kolay ve hızlı bir şekilde yapılmasına olanak sağlayan Depo Otomasyon Çözümleri, Medcem Çimento’nun doğru zamanda ve doğru miktarda stok tedariği sağlamak, etkin ve hızlı satınalma sürecini yönetmek ve stok seviyelerinin kontrolünü sağlamak için efektif biçimde kullandığı önemli bir detay olarak ön plana çıkıyor. Bunun yanında, depo kontrol ve giriş/çıkış süreçlerinde  kiosk üzerinden çalışan otomasyon uygulaması ile entegre bir şekilde depo yönetimi uygulamalarını yönetiyor.

 

BÜYÜK VERİ, İŞ ZEKASI VE ANALİTİK

Pazarlama, satış, üretim, ham madde, kalite, bakım, İK ve mali süreçlere kadar çok geniş bir yelpazede toplanan büyük veri üzerinden analizler yapılabilmesinin önünü açan bu sistem, etkin ve doğru raporlama, mobilite, güncel ve doğru bilgiye anlık erişim imkânı ve stratejik karar verme süreçlerinde Medcem Çimento’nun elini kuvvetlendiriyor.

 

KORUYUCU BAKIM CHECKLIST MOBİL UYGULAMA

Fabrika genelinde tüm ünite ve ekipmanlarda vizitörler tarafından yapılan koruyucu bakım faaliyetlerinin otomasyonu için devreye alınan Koruyucu Bakım CHECKLIST Mobil Uygulama, SAP ile entegre bir biçimde çalışıyor. Android tabanlı tüm telefon ve tabletlere Google Play Store üzerinden kolayca indirilebilen uygulama; tüm ekipmanların dijital kurumsal hafızalarının oluşturulmasına, plansız arazi duruşlarının azalmasına, makine duruş maliyetlerinin en aza indirgenmesine, ekipman ömürlerinin ve verimliliklerinin arttırılmasına imkân sağlıyor.

 

BAKIM KİOKS UYGULAMASI

Bakım ve onarım faaliyetlerinin dijitalleştirilmesi ve otomasyon sistemler ile yönetilmesi amacıyla devreye alınan Bakım Kioks Uygulaması, fabrikadaki tüm bakım süreçlerinin anlık olarak takip edilmesini ve üretim devamlılığını sağlamakla beraber aynı zamanda kâğıt israfının da önüne geçerek Medcem Çimento’nun sürdürülebilirlik politikalarını destekliyor.

 

DİJİTAL İK VE İDARİ İŞLER

Medcem Çimento, Dijital İK Projesi ile birlikte tüm grup şirketlerinde İK ve idari formların ve evraklar süreçlerinin tamamını dijitale taşıyarak sürdürülebilirlik adına önemli bir adım atmayı başardı. Proje kapsamında yıllık izin, eğitim talebi, personel talebi, fazla mesai, seyahat avans ve harcamalar gibi otuza yakın form dijitalleştirildi. Ek olarak KPI performans sistemi devreye alınarak, departman bazlı yıllık ve aylık hedeflerin ölçümlenmesi kolaylaştırılıyor.

 

TEDARİKÇİ PORTALI

Çimento sektöründe bir ilki daha gerçekleştirmeyi amaçlayan Medcem Çimento, Medcem Satınalma Cobot ile birlikte bir tedarikçi portalı oluşturmayı hedefliyor. Bu platform ile birlikte tüm paydaşların bir arada tutulması ve bilgi akışının sağlanması amaçlanıyor. Tedarikçi portalı ile birlikte satınalma personelleri, yöneticiler ve teknik birim sorumluları birçok işlemi tek bir ekran üzerinden dijital satın alma asistanı vasıtasıyla çözebilecek ve önemli bir kullanıcı deneyimi oluşturuluyor.

 

ÜRETİM/HAM MADDE/BAKIM/SEVKİYAT IOT UYGULAMALARI

Tüm süreçlerini dijitalleştirmeyi amaçlayan Medcem Çimento, IoT uygulamalarından etkin bir biçimde faydalanacak. İleri teknoloji otomasyon sistemleri ile proses güvenliğini sağlamayı hedefleyen Medcem Çimento; üretim, ham madde, bakım ve sevkiyat gibi birçok operasyonel faaliyette geliştirdiği yeni sistem ile birlikte IoT teknolojisinden yararlanacak.

 

SİSTEM ALTYAPI GÜNCELLEMESİ VE S4HANA DÖNÜŞÜMÜ

Tüm paydaşlarına eşsiz bir kullanıcı deneyimi sunmak isteyen Medcem Çimento, Sistem Altyapı Güncellemesi ve S4HANA ERP Dönüşümü ile daha çevik bir altyapıya sahip oluyor. Medcem Çimento’nun 2023 yılında tam anlamıyla bu sürdürülebilir altyapıya geçmesi hedefleniyor.

 

RPA (ROBOTİK PROCESS AUTOMATİON) DİJİTAL ROBOT VE DİJİTAL ASİSTAN UYGULAMASI

2023 yılı Medcem Çimento için Robotik Proses ve Otomasyon konusunda bir dönüm yılı olacak. Medcem Çimento; RPA (Robotik Process Automation) Dijital Robot ve Dijital Asistan Uygulaması ile robotik süreçlerini kolay ve etkin bir biçimde tamamlayacak. RPA platformu ile birlikte katma değersiz süreçler yazılım robotları tarafından yönetilecek ve insana göre daha az hata payı ile iş süreçleri yönetilecek. Öte yandan bu uygulama ile Medcem Çimento chatbotlar yardımıyla dijital kullanıcı deneyimini de artıracak.

Şirket olarak altyapılarını ve sistemlerini sürekli olarak dijitalleştirdiklerini ifade eden Medcem Çimento Bilgi Teknolojileri Müdürü Emre Karabulut, dijital dönüşümün yatırımlarına ve büyüme hızlarına önemli katkısı olduğunu vurguladı: “Kullandığımız tüm sistemler ve altyapıyı dijitalleştirdikçe, büyümeye hızla devam eden yapımız ve yatırımlarımızı da büyütmenin çok daha kolay olacağının farkındayız. Bu bakımdan dijital dönüşümü, dünyanın hızını ve kolaylığını iş hayatımıza taşımada bir odak nokta ve en öncelikli işlerimizden biri olarak görüyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA