GERÇEKLERİ AÇIKLA BAŞKAN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GERÇEKLERİ AÇIKLA BAŞKAN!


 

MTSO’da bir şirketten aldığı yüzde 1’lik hisse ile elde ettiği temsil hakkının iptal edilmesiyle başkanlığı düşme aşamasında olan Ayhan Kızıltan, söz konusu iddiaları yalanladı. Yaşananları “Seçimler yargı gözetiminde tamamlanmıştır” diyerek geçiştirmeye çalışan Kızıltan, gerçekleri kamuoyuna açıklamaktan kaçındı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) 5 Kasım 2023’te başlayan seçim sürecinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Yenişehir Fuar Merkezi’nde 5 Kasım’da 41 grupta 15 bin üyenin oy vermesi ile başlayan 115 meclis üyesinin seçimlerinde başkan adayları Ufuk Maya ve İsa Çani gruplarından çıkamayarak yarış dışı kaldı. Grubundan çıkarak meclise giren tek başkan adayı Hakan Kayacı olurken, mevcut başkan Ayhan Kızıltan, grubundan çıkamadı ama farklı bir yöntemle meclisi girmeyi başardı.

Bir şirketten aldığı yüzde 1’lik pay ile elde ettiği temsil yetkisini kullanarak sanayi grubundan çıkamasa da genel inşaat grubundan seçilerek meclise giren Kızıltan bu sayede başkanlık yarışını sürdürse de kentte büyük tepki çekti.

 

BAŞKANLIĞI DA MECLİS ÜYELİĞİ DE DÜŞECEK

Ancak Kızıltan’ın meclise girmek için ‘taktik geliştirdim’ diyerek izlediği yol ayağına dolandı. Kızıltan’ın yüzde 1’lik hisse ile temsil yetkisini aldığı şirketteki genel müdürlük görevinin sonlandırılması için harekete geçildi. Şirket yönetimi toplanarak genel kurul kararı alırken, Kızıltan toplantıya katılsa da kararı imzalamadı. Kararın kendisine tebliğ edilmesi için gereken sürenin dolması beklenirken Kızıltan’ın tebligatı alması ile MTSO’daki başkanlığının da meclis üyeliğinin de düşeceği iddiası gündeme geldi.

Kızıltan ve ekibinin bu hamleye karşı Hakan Sefa Çakır’ı başkan yapmak istediği iddiası konuşulurken, muhalefetin de boş durmadığı yeni yönetim seçimi için hareketlendiği gelen bilgiler arasında yer aldı. Yeniden seçime karşı mevcut yönetim ile muhalifler, yedek yönetim kurulu üyelerine yönelik ziyaret trafiği başlattı!

KAMUOYU GERÇEKLERİN AÇIKLANMASINI BEKLİYOR

Tüm bu gelişmeler yaşanırken gazetemizde sürece ilişkin yayınlanan 18 Ocak tarihinde “Başkan düştü MTSO karıştı” başlıklı habere Ayhan Kızıltan’dan tepki geldi.

Oda üzerinden noter aracılığıyla yaptığı açılamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı savunan Kızıltan, halen görevinin başında olduğunu belirterek, “Aksi bir durumun vuku bulması halinde kamuoyu bu bilgiyi en doğru şekilde Mersin Ticaret ve Sanayi Odasından alabilecektir. MTSO seçimleri yargı gözetiminde tamamlanmıştır” demekle yetindi.

Ancak sürece dair bilgi vermekten kaçındığı görünen başkandan şimdi kamuoyu yüzde 1’lik hisse alarak buradan elde ettiği temsil hakkının iptali için işlem başlatılıp başlatılmadığını açıklamasını bekliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA