TİY’de ‘para’ polemiği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİY’de ‘para’ polemiği


 

Tarsus İdman Yurdu’nda yönetim ile taraftar derneği arasındaki transfer tahtasını açmak için gereken paranın temine dilmesine yönelik polemik sürüyor. Taraftarın ‘kulübü teslim edin para yatıralım” açıklamasına TİY yönetiminden, “Paranın yatırılması halinde kulübü teslim edeceğiz dedik ama hiçbir hareket yok” yanıtı geldi.

BARIŞ ÇOBAN

 

TFF 2’inci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu komadan çıkmak için çözüm arıyor. Bir çok defa kongre yapan, sürekli başkan değiştiren, bir çok oyuncusunu gönderen Tarsus İdman Yurdu ikinci yarıya kapanma tehlikesi ile girdi.

Verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle hala transfer tahtasını açamadığı için maçlara altyapı oyuncuları ile çıkan TİY’de acil olarak kaynak arayışı sürürken yönetim ile taraftar derneği arasındaki ‘para’ polemiği de artıyor.

27 Ocak Cuma gününe kadar yaklaşık 14 milyon TL bulunamaması halinde transfer tahtasını açamayacağını söyleyen TİY Başkanı Cem Kavalcı, “Tahtayı açamazsak haftasonu Menemen maçına çıkamıyoruz. Sonrasında puan silme cezaları gelecek ki biz de bu durumda artık ligden affımızı isteyeceğiz” demişti.

 

KULÜBÜ TESLİM EDİN

Bunun üzerine Tarsus İdman Yurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Erkan Yıldırım yazılı bir açıklama yaparak, yönetime kulübü teslim etmeleri halinde transfer tahtasını açmak için gereken parayı bulacaklarını söyledi. Yıldırım, “Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü’ne; yaptığı basın toplantısıyla bizlere adeta akıl tutulmasında bırakan Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Cem Kavalcı'ya Tarsus İdman Yurdu'muza gönül verenler olarak açık çağrımızdır!

Kulüp gelinen bu noktada 100 yıllık tarihinde bu kadar sefil duruma düşürülmemiştir. Verilen onca emekler, tutulmayan sözler had safhada olduğunu görmekteyiz. Yaptığınız açıklamalarda kulübe sahip çıkılmadığını defalarca söylediniz. Bu çağrınıza kayıtsız kalmayarak Tarsus İdman Yurdu Taraftarlar Derneği olarak tüm Tarsus halkının önünde Sevdamıza sahip çıkmak adına kulübü teslim ettiğiniz andan itibaren Pazar gününe kadar transfer tahtasını açıp transferlerle birlikte zaman kaybetmeden sevdamızı ligde tutacağımızı tüm Tarsus halkının önünde söz veriyoruz. Sizlerin de Tarsus İdman Yurdu sevginizi gösterip takımın düzlüğe çıkması için gerekeni yapmanızı bekliyoruz” dedi.

 

“PARAYI YATIRIN KULÜBÜ TESLİM EDELİM”

Bunun üzerine TİY Başkanı Cem Kavalcı sosyal medyadan yeni bira açıklama yaparak, TFF’ye para yatırıldığı anda kulübü bırakmaya hazır olduklarını söylemelerine rağmen harekete geçilmediğini belirtti. Kavalcı, “Tarsus İdman Yurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Erkan YILDIRIM, Tarsus İdman Yurdu Taraftarlar Derneği olarak kulübü teslim ettiğimiz anda transferi açacağını söylemişti. Bizde buna karşılık dün yaptığımız paylaşımda TFF’ye para yatırıldığı anda noter huzurunda görevi bırakıp anahtarı Kaymakamımıza teslim edeceğimizi söylemiştik. Kendisine haber yollamamıza rağmen herhangi bir gelişme olmamıştır. Yazılanların sadece bir yazı olarak kaldığını görmüş bulunmaktayız. Siz kıymetli kamuoyuna duyurulur” dedi.

 

“KULÜBÜN DEVİR EDİLMESİ HALİNDE SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Taraftar Derneği Başkanı Erkan Yıldırım ise yaptığı açıklama ile, “Tarsus İdman Yurdunun zor günlerinde borçların ödenmesi adına mevcut başkanımız Cem Kavalcı’nın borçları ödeyin, istifa edeceğim gibi bir beyanda bulunmuştur. Sayın Kavalcı’nın yapmış olduğu açıklamada belirttiği gibi en yakın Olağan Kongre kararına 45 gün önce olacağını açıklamıştır. Bizler son kongrede aday olduğumuzu ve oynanan oyunların sorumluları o gün başrolde olanlardır. Bizler yine kararımızın arkasındayız. Kulüp Kaymakamlığına veya kulüp A.Ş olup, acil olarak devir edilmesi halinde sözümüzü yerine getireceğiz. Bizler kulübün bu durumda olmasından derin üzüntü içinde olduğumuzu bu duruma gelmemesi adına çok mücadele verdiğimizi daha önce dile getirmiştik. Bugün bizleri suçlu, destek vermeyen bir algı oluşturmak kabul edilir değildir.  Elbet Tarsus İdman Yurdu güzel günlerine dönecektir. Bugün mücadelemiz bir daha bu duruma düşmemek adınadır. Bizler geleceğe güçlü bir Tarsus İdman Yurdu bırakacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA