TEDİRGİN EDEN KOKUYA AFAD İNCELEMESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEDİRGİN EDEN KOKUYA AFAD İNCELEMESİ


 

Mersin’in Mut İlçesi Pınarbaşı Mahallesi Emniyet Sokak sakinlerinin 8 aydır MESKİ’den çözüm beklediği gaz ve benzin kokusu ile ilgili kaymakamlığın talimatı üzerine AFAD ekiplerince inceleme başlatıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Mut ilçesi Pınarbaşı Mahallesi Emniyet Sokak sakinlerinin, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MESKİ) 8 aydır çözmesini beklediği benzin kokusu yetkilileri harekete geçirdi.

Bölge sakinleri bir çok defa MESKİ yetkililerine ulaşarak sorunun çözümü için kanalizasyon hattında inceleme yapılmasını istedi ancak bu talebine olumlu yanıt alamadı. Pınarbaşı Mahallesi sakinleri, 8 aydır hayatlarını zindan eden kokuya karşı çözüm üretmeyen MESKİ yetkililerini bir gün bu şekilde yaşayıp kendilerini anlamaya çağırdı.

 

“GELİN BİR GECE EVİMİZDE KALIN!

Bölge sakinlerinden Merve Kılınç Adıgüzel, gazetemize yaptığı açıklamada, “İlçede bulunan evimizin tuvalet ve banyosunda çok ciddi bir benzin kokusu var. Bitişik yan iki apartman ile bir otel de dahil olmak üzere sokakta aynı şikayetler yaşamakta birçok insan. Bu konunun ciddiye alınarak ivedilikle çözüme ulaşmasını istiyoruz. Bütün giderlerin bağlantı kontrollerini defalarca rica ettik. Mut MESKİ şubeye ulaştık, ilgililer ile iletişime geçtik. Fakat hiçbir şekilde çözüm bulunamadı. Çözüme ulaştırmayan her yetkilinin evimizde bir gece kalmasını ve bu kokuyu bir gün yaşamasını istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu duruma çözüm bulmasını ve sesimizi duymasını istiyorum” dedi.

Ancak MESKİ yaşanan koku olayı ile ilgili olarak yaptığı açıklama ile sorumluluğu kabule etmeyerek, konunun her yönüyle MESKİ çalışanları tarafından ilgilenildiği, yapılan açıklamanın gerçeği yansıtmadığını savundu ve suçu vatandaşa atarak, tesisatta sorun olduğunu savundu.

Yöre sakinleri ise buna itiraz ederek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i evlerine davet edip sorunu yerinde görmeleri çağrısı yaptı.

 

KOKU BENZİN İSTASYONUNDAN MI GELİYOR?

Yaşanan gelişmeler üzerine İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl ile birlikte zabıta ekipleri ve AFAD personeli bölgede inceleme başlat. Kaymakam Bingöl ve ekipler Pınarbaşı Mahallesine giderek inceleme yaptı. Ev ve iş yerlerindeki vatandaşlar tedbir alınarak dışarıya çıkartıldı. İncelemeler sonucu kokunun yakındaki bir petrol işletmesinden gelebileceği değerlendirildi. Daha detaylı bir araştırma yapılması için çalışma başlatıldı.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, yoğun koku nedeniyle mağdur olduklarını bir an önce sorunun çözülmesini istedi.

Kokunun nedeninin yüksek ihtimalle evlerin yakınında bulunan petrol işletmesinde kaçak olabileceği tahmininde bulunan yetkililer, detaylı bir araştırma yapacaklarını belirterek vatandaşların can ya da mal güvenliğini tehlikeye atacak herhangi bir durum söz konusu olmadığını kaydetti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA