TİSAN’A KIYIYORLAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİSAN’A KIYIYORLAR!


 

Geçen yıl Ağustos ayında belediye meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran AKP-MHP oyları ile yapılaşmaya açılan Silifke’deki Tisan Adasında Faras İnşaat tarafından yapılması planlanan konut projesi için ormanlık alanda dahil etrafa rastgele dökülen hafriyat tepkiye neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Silifke ilçesine yaklaşık 32 km mesafede, Yeşilovacık Mahallesi’nde yer alan Tisan Adasında yapılaşma kararı ile birlikte doğa katliamı yaşanmaya başladı.

Tisan Adası için hazırlanan imar planı Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı Meclis toplantısının gündemine getirildi. Meclisteki görüşmeler sırasında da muhalefet meclis üyeleri, Tisan’da 0,90 yapı yoğunluğuna ve 5 katlı bir otele izin verilmesinin eşsiz doğa cenneti Tisan’ın özgün yapısını bozacağı uyarısında bulunarak, itiraz etti. Ancak itirazlara rağmen imar planı AKP-MHP oylarıyla Meclis’ten geçti.

 

İMAR ÖNCESİ KONUT REKLAMLARI BAŞLADI

Meclis kararı geçtikten sonra yandaş şirketin daha önce bölgeye yerleşerek arsaları aldığı ortaya çıktı. Faras İnşaat Yapı Sanayii Ticaret Limited Şirketi tarafından kurulduğu söylenen S.S Faras Akdeniz Konut Yapı Kooperatif, web sitesinde 161 bin 722 metre kare alanın satın alındığını duyurdu. Üye kabulünü 17 Mayıs 2022’de başlatan kooperatif, imar planı Meclis’ten geçmeden 27 Mayıs’ta tüm sosyal medya hesabında konutların reklamını yapmaya başladı. Kooperatifin üyeleri arasında yargı mensuplarının, bürokratların, milletvekillerinin de olduğu iddia ediliyor.

Şirketin, referans olarak Cumhurbaşkanlığı, Ziraat Bankası, SGK ve OYAK İnşaat’ı referans göstermesi dikkat çekti.

 

HAFRİYAT YÖNETMELİĞİNE AYKIRI İŞLEM YAPILIYOR

Yapılaşmanın önünü açılması ile bölgede faaliyetlerine hemen başlayan şirketin, konut projesi için ormanlık alanda dahil etrafa rastgele dökülen hafriyat tepkiye neden oldu.

Bölge sakinlerinden çevre akstivisti Musa Türkmen, “İnşaattan çıkan toprakları Tisan bölgesinde inşaata yakın rastgele boş buldukları yerlere döküyorlar. Döktükleri yerler içerisinde ormanlık alanlar, hatta dere yatakları dahi var. Yapılan iş kapsamında hafriyat dökülme yeri belirlenmiş ancak hem taşıma maliyeleri hem de zaman faktörleri yönünden belirlenen yer kullanılmak istenmemektedir. Yapılmak istenilen inşaatın mimari görünüm yönünden ve çevresel etkileri yönünden var edeceği kirlilik hali hazırda olumsuz yönde eleştiriliyor, tepki görüyorken bir de bunu üzerine henüz inşaatın temel yapı işlerinde ortaya çıkan hafriyat yönetmeliğe uygun şekilde taşınmıyor, depolanmıyor. Ülkemizde her işte görüldüğü gibi bu işte de maalesef ilk ve büyük zararı yine doğa görüyor” dedi.

 

“RUHSATIN AKIBETİ BELİRSİZKEN TALANA BAŞLANDI”

CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız da, konuyla ilgili yaşananlara sosyal medyadan isyan etti. Yıldız, “Tisan, kentimizin bozulmadan korunabilen tek deniz kıyısı idi.

Maalesef geçtiğimiz aylarda tartışmalı meclis kararı ile fiilen yoğun imara açıldı. Daha mahkeme süreci netleşmeden, imar planları netleşmeden, süreç devam ederken ruhsat alıp almadığı, aldıysa hangi koşullarda aldığı bile bilinmeden, yangından mal kaçırır gibi talana başlanmış. İnşaat firması bütün bu hukuksuzlukların üstüne bir de önüne gelen yere, dereye, koyağa, yola, sokağa, su gözelerine her yere moloz dökmeye başlamış. Bu hukuksuzluğa, yağmaya geçit vermeyeceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA