‘SEÇER GELSİN KENDİSİ GÖRSÜN’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘SEÇER GELSİN KENDİSİ GÖRSÜN’


 

Mut’un Pınarbaşı Mahallesi Emniyet Sokak mevkiinde 8 aydır çözülemeyen benzin kokusu sorununa MESKİ’den çözüm üretmediğine dair tepkilere gelen” İddialar gerçeği yansıtmıyor” yanıtı bölge halkından tepki çekti. Yöre sakinleri Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i bölgeye çağırarak, “Vatandaşı yalancı konumuna sokuyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i evimize davet Gelsin kendisi görsün” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Mut ilçesi Pınarbaşı Mahallesi Emniyet Sokak sakinleri 8 aydır çözüm bekleyen evlerinin su tesisatından gelen yoğun benzin kokusuna çözüm bulamayan Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (MESKİ) isyan etti. “Biz 8 aydır çekiyor siz gelin bir gün çekin bu dayanılmaz kokuyu!” diyen bölge sakinleri MESKİ’yi göreve çağırdı.

 

“KURUMUMUZUN BU SORUNU GİDERMEDİĞİ YÖNÜNDEKİ İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTA”

Haberimiz üzerine açıklama yapan MESKİ ise topu yine vatandaşa attı. İddialara yanıt olarak MESKİ’den yapılan açıklamada “Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi(MESKİ) Genel Müdürlüğü olarak Mersin’in tüm ilçelerinde vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet sunmaktayız.

Gazete ve bazı sosyal medya hesaplarından kamuya yansıtılan; ‘Mut İlçesi Pınarbaşı Mahallesi Emniyet Sokak’ta bulunan binaların kanalizasyon hattından koku geldiği ve Kurumumuzun bu sorunu gidermediği’ yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

VATANDAŞÇA, TESİSAT HAVALANDIRMALARI ÇATI ÜZERİNE ÇIKARTILMALI

Kurumumuza ihbar bırakılmadan telefon üzerinden yapılan şikâyet üzerine söz konusu binada yapılan inceleme sonucu bina pissu tesisatının havalandırma hatlarının binaya sonradan yapılan çatı arasında kaldığı tespit edilmiştir. Vatandaşa; ‘tesisat havalandırmalarının çatı üzerine çıkartılması gerektiği ve bina kanalizasyon hattı çıkışına çekvalf atılarak kokunun önlenebileceği’ üzerine bilgi verilmiştir.

27 Aralık 2022 tarihinde tekrar ihbar olmadan telefon ile yapılan şikâyet üzerine kurumumuz tarafından yapılan inceleme sonucunda; bina pissu tesisatının havalandırmalarının sadece 1 tanesinin çatı üzerine çıkarıldığı ve kanalizasyon hat çıkışına çekvalf atılmadığı tespit edilmiştir. 31 Aralık 2022 tarihinde tesisatçı gözetimimiz altında havalandırmaları çatı üzerine çıkartmıştır. Bina pissu çıkışına temizleme kapağı ve çekvalf atılmıştır. İhbar olmadan telefon ile yapılan şikâyet üzerine 15 Ocak 2023 tarihinde yağmursuyu hattı muayene bacası açılmış olup herhangi bir tıkanıklık veya koku olmadığı tespit edilmiştir. İhbar olmadan telefon ile yapılan şikâyet üzerine 20 Ocak 2023 tarihinde tekrar bina kanalizasyon bağlantısının olduğu kısım açılarak herhangi bir tıkanıklık veya koku olmadığı tespit edilmiştir.

21 Ocak 2023 tarihinde Merve Kılınç Adıgüzel tarafından yapılan 1373848 numaralı ihbar ve Mehmet Adıgüzel tarafından yapılan 1374745 numaralı ihbar üzerine 22 Ocak 2023 tarihinde Mut Shell Petrol İstasyonu’nun yağmursuyu hattına bağlı olan araç yıkama, dinlendirme havuzu ve çevre ızgara temizlikleri gözetimimiz altında yapılmıştır. Bekçi Sokak üzerindeki kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarına muayene bacası atılmış olup, arazöz ile hatlara su basılarak temizlik işlemi yapılmıştır.

İhbar olmadan telefon üzerine gelen şikâyete istinaden çevre binalarda ve bahse konu olan binalarda da inceleme yapılmıştır. Royal Otel’de yapılan inceleme sonucu; sonradan çıkılan düğün salonu katı ile tesisat havalandırmalarının katın altında kaldığı tespit edilerek işletme sahibi ve tesisatçısına gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Şikâyete konu olan bina zemin katında bulunan işyerinde herhangi bir koku olmadığı, binanın arka cephesinde bulunan dairelerde havalandırma işlemleri yapıldıktan sonra kokunun giderildiği vatandaşlar tarafından beyan edilmiştir. Ön cephede bulunan diğer iki dairede havalandırma işlemi yapıldıktan sonra kokunun azaldığı ve sürekli olmadığı beyan edilmiştir. Binanın ön cephesinde bulunan dairelerdeki tuvalet ve banyo havalandırma pencerelerinin bina aydınlığına, kapalı alana baktığı tespit edilmiştir. Dairelerin ikinci tuvalet ve banyosunun havalandırma penceresinin 50x70 havalandırma bacasına baktığı tespit edilmiştir. Çatıya çıkılarak yapılan incelemede havalandırma bacasının çatı ile aynı kotta olması sebebi ile işlevini uygun olarak yerine getirmediği tespit edilmiştir.

Çözüm olarak; havalandırma bacasının yükseltilmesi ve bina aydınlığının havalandırmasının yapılması gerekmektedir. Sonuç olarak; binalarda tuvalet ve lavabolardan gelen kokuların nedeni ana kanalizasyon hattı değil binanın havalandırma sistemidir.

Kurumumuz görev alanı ile doğrudan ilişkisi olmayan sorun ile ilgili söz konusu bölgede defalarca kez MESKİ ekiplerince gerçekleştirilen denetim ve çalışmalara göre; koku probleminin ‘binaların kendi havalandırma sisteminden kaynaklandığı’ tespit edilmiştir.

Bahse konu iddialar asılsız olup, yaşanan olumsuzlukların Kurumumuz’la hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” denildi.

 

“VATANDAŞ OLARAK YALAN MI SÖYLÜYORUZ?”

Mut’ta yaşanan koku olayı ile ilgili olarak açıklama yapan MESKİ’ye bölge sakinlerinden tepki geldi.

MESKİ'nin açıklamasının ardından açıklama yapan bölge sakinlerinden Merve Kılınç Adıgüzel, “8 aydır biz burada neler çekiyoruz? Orada oturup konuya hakim olmayanlar açıklama yapmasınlar. Gelsinler yerinde görsünler. Şikayetlerimiz bir değil, iki değil, üç değil kaç kez aradık. Mut'da MESKİ çalışanlarını işlerini yapması için uyarması gerekenler vatandaşı yalancı konumuna sokuyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Mut'a gelip vatandaşlara sorsunlar. Kaç kişi MESKİ çalışanlarından memnun. Ondan sonra insanları suçlasınlar" dedi.

 

“BAŞKANI BEKLİYORUZ”

“Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i evimize davet ediyoruz” diyen Adıgüzel, "Biz vatandaşlar olarak Başkan Seçer'i ağırlamak istiyoruz. Gelsin kendisi görsün. Burada vatandaşlar olarak şikayetimize kulak verecektir. Biz kimseye iftira atmıyoruz. Yalancılıkla suçlamıyoruz. Yapılan bu açıklamayı da kınıyoruz" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA