A grubu tamam B grubu karışık | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

A grubu tamam B grubu karışık


 

Ali Şanlı

Mersin Süper Amatör Ligde normal sezonun tamamlanmasına sayılı haftalar kaldı. A ve B grubunda liderler aynı hafta da değişti. A grubunda Tarsus temsilcisi bir mucize olmaz ise büyük ölçüde lige veda edecek. B grubunda küme de kalma mücadelesi için de 3 takım bulunuyor. Ligde son haftalara girildiği kritik dönemde alt ve üst tarafta tansiyon her geçen dakika artıyor.

LİDER DEĞİŞTİ

Haftanın maçında A grubunda ligde 2’nci sırada bulunan Mersin Camspor ile 3’ncü sırada bulunan Akdeniz Belediyespor karşılaştı. Tempolu ve keyifli geçen karşılaşmada her iki tarafta galibiyete yakın oyun sergiledi. Daha şanslı olan, gol bölgelerinde daha etkili olan Camspor bulduğu 2 gol ile karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Camspor bu galibiyetle lider Mezitli 33 Spor’un puan kaybettiği haftada liderlik koltuğuna oturdu. Akdeniz Belediyespor beklemediği puan kaybına rağmen play-off şansını korudu.

YARA ALDI

Haftaya lider giren Mezitli 33 Spor Silifke deplasmanından 1 puanla dönünce liderliği Camspor’a kaptırdı. Silifke’de Silifke İdman Yurdu ile Mezitli 33 Spor karşılaşatı. Silifke ekibi play-off şansını korumak için mutlak 3 puan için sahaya çıkarken konuk ekip Mezitli liderliğini sürdürmek için sahaya çıktı. Her iki ekibinde kontrollü oynadığı karşılaşmada karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi karşılaşma.

Bu sonuçla Mezitli 33 Spor liderliği Camspor’a kaptırırken Silifke temsilcisi play-off yolunda büyük yara aldı. Mezitli 33 Spor hafta sonunu BAY geçirecek. Silifke İdman Yurdu ise play-off yolunda tamam  ya da devam maçında Akdeniz Belediyespor’a konuk olacak.

BEKLENMEDİK KAYIP

B grubunda haftaya lider giren Erdemli Belediyespor lige tutunmaya çalışan Tarsus temsilcisi ile berabere kalarak liderlikten oldu. Erdemli Belediyespor zayıf rakibi karşısında üstün bir oyun sergilese de gl bölgelerinde etkisiz olunca rakip kaleye tek gol atabildi. Konuk ekip Tarsusgücü atak yapmaktan çok kaleyi savununa bir oyun anlayışı ile mücadele etti. Erdemli ekibi set oyunun da golü bulurken konuk ekip kontra atakla bulduğu golle karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

Erdemli Belediyespor aldığı 1 puanla liderlikten olurken Tarsusgücü 1 puanı hanesine yazdırarak ilerleyen haftalarda lige tutunma adına umutlandı.

YÖRÜKLER LİDER OLDU

Haftanın kazananı Erdemli Yörükspor oldu. B grubunda son 2 haftaya girilen ligde Yörükspor ligde hedefsiz kalan Tarsus temsilcisine gol oldu yağdı.Erdemli’de oynan karşılaşmada Erdemli temsilcisi Çukurova Birlik FK ile karşı karşıya geldi. Baştan sona üstün bir oyun sergileyen Yörükler bulduğu 5 golle karşılaşmayı 5-0 kazanarak lider Erdemli Belediyespor’un puan kaybettiği haftada liderlik koltuğuna oturdu.

Lider olan Yörükspor ligin tamamlanmasına 2 hafta kala kritik bir maça çıkacak. Play-off mücadelesi veren ligde 4’ncü sırada olan Mut İdman Yurdu Belediyespor’a konuk olacak. Zor geçmesi beklenen karşılaşmayı  Yörükspor kazanması halinde play-off’u garantileyecek. Mut ekibi kazanırsa play-off şansını son haftaya taşıyacak.

AVANTAJI KAPTI

Ligde 2’nci sırada bulunan Mersin 33 FK zorlu Tarsus deplasmanından 3 puanla dönerek play-off umudunu son 2 haftaya taşıdı. Tarsus’ta Tarsusspor ile Mersin 33 FK karşılaştı. 90 dakikası mücadeleci bir oyuna sahne olan karşılaşmayı Mersin temsilcisi 2-1 kazanarak son 2 haftaya avantajlı girdi. Normal sezonun tamamlanmasına 2 hata kala Mavi Beyazlı ekip en zor maçına çıkacak.

Ligin tamamlanmasına 2 hafta kala Mersin 33 FK Mersin’de ligde 2’nci durumda olan Erdemli Belediyespor’u ağırlayacak. Kazananın büyük ölçüde play-off’u garantilerken kaybedenin ise diğer maçlarda çıkacak sonuca göre şekillenecek. Mersin 33 FK’ya beraberlik yeterken Erdemli Belediyespor’un mutlaka kazanması gerekiyor.

MUT UMUTLU

Play-off potasının hemen dışında yer alan Mut İdman Yurdu Belediyespor hafta sonu ligin son sırasında yer alan Erdemlispor ile karşılaştı. Rahat bir 90 dakika çıkaran Mut temsilcisi karşılaşmayı 4-0 kazanarak play-off umudunu sonra ki haftaya taşıdı. Hafta sonu ligin en önemli karşılaşmasına çıkacak olan Mut İdman Yurdu Belediyespor lider Yörükspor’u ağırlayacak. 6 puan değerinde ki karşılaşma Mut ekibinin kazanmaktan başka seçeneği yok.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA