Mezitli’de aynı anda iki muhteşem açılış | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezitli’de aynı anda iki muhteşem açılış


 

Mezitli Belediyesi Kültür Merkezinde; Yıldırım Mayruk Yaşayan Müzesi ve Mehmet Faruk Gürtunca Kütüphane ve Bilgisayar ile Geliştirilmiş Çalışma Merkezini birlikte açıldı.

Haber Merkezi

 

Gün aşırı gerçekleştirilen kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanında Oda Tiyatrosu, Devlet Tiyatrolarını da bünyesinde barındıran Mezitli Belediyesi Kültür Merkezinde; Yıldırım Mayruk Yaşayan Müzesi ve Mehmet Faruk Gürtunca Kütüphane ve Bilgisayar ile Geliştirilmiş Çalışma Merkezini birlikte açıldı. Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi ikinci katında gerçekleşen açılışa Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mezitli Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, ünlü modacılar Yıldırım Mayruk, Barbaros Şansal ve seçkin davetliler katıldı. Mersin Devlet Opera ve Balesi orkestra şefi ve besteci RustamMehmedov da mini bir piyano resitali sundu.

Yapılan törende ilk olarak 2022 Cumhuriyet Bayramı’nda sahnelenen "2023'e Hikayeler Adım Adım Cumhuriyet" defilesindeki elbiseler sergilendiği Yıldırım Mayruk Yaşayan Müzesi açıldı. Her biri 300 ile 800 saat arasında ince işçilikle tasarlanan Yıldırım Mayruk’un birbirinden değerli kostümleri moda severler ile buluştu. Katılımcıların oluşturulan Anı Defterine düşüncelerini yazdığı müzede elbiseler üç ay arayla başka modellerle değiştirilerek sergilenmeye devam edilecek. Müze Mezitli Belediyesi Kültür Merkezinin açık olduğu saatlerde dileyen tüm vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak gezilebilecek.

Yapılan açışlardan ikincisinde ise Türk şiirine "Gezsen Anadolu’yu" eserini kazandıran şair, sanatçı, besteci ve gazeteci Mehmet Faruk Gürtunca adına kızı Ülkü Ongun tarafından yaptırılan Kütüphane ve Bilgisayar ile Geliştirilmiş Çalışma Merkezi hizmete girdi. Mezitli Kültür Merkezi ikinci katında son derece modern teknolojiyle donatılmış mimar Zekeriya Öktem tarafından dizayn edilen ve giriş bölümünde Gürtunca'nın eşyalarının kitaplarının ve el yazması eserlerinin de yer aldığı bir müzenin de bulunduğu Kütüphane, ders çalışmanın yanı sıra internet teknolojisinden yararlanma nezih bir ortamda kitap okuma gibi imkanları da bünyesinde barındırıyor.

Açılışta, Başkan Tarhan, gençlerin nezih bir ortamda kitap okuyup ders çalışabileceği, internetten yararlanabileceği kütüphanenin oluşmasında katkıda bulunanlara plaket ve çiçek verdi.

Gönüllere dayalı bir belediyecilik yaptıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “İnsana dayalı sosyal sermeyesi çok güçlü bir belediyeyiz. Belediyemizin pek çok yerinde kütüphanemiz ve kitaplığımız var. Türkiye’de örneği görülmemiş bir şekilde bastırıp dağıttığımız on binlerce kitabın yanında belediyemizin girişinde bulunan kütüphaneye gelip ücretsiz olarak kitap alabiliyorsunuz. Kitap okumanın yanında evlerinde ders çalışma ortamı bulamayan çocuklar için daha önce yine bir hayırseverimizin desteğiyle Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphanemizi hayata geçirmiştik. Şimdi de yine hayırseverimiz Ülkü Ongun’un babası Mehmet Faruk Gürtunca adına yaptırdığı çok kapsamlı ve teknolojik bir kafe kütüphanenin açılışını yapıyoruz. Geleceğimiz olan çocukların eğitime ulaşmasının önündeki tüm engelleri kaldırıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Aynı mekânda Türk moda dünyasının en bilenen ismi olan Yıldırım Mayruk’un diktiği kıyafetlerin yer aldığı bir Yaşayan Müzeyi de hayata geçirdiklerini belirten Başkan Tarhan, “Gerçek bir beyefendi olan Yıldırım Mayruk ve onun her daim yanında bulunan ve kendisini terzi yamağı olarak adlandıran Barbaros Şansal ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ‘2023'e Hikayeler Adım Adım Cumhuriyet’defilesindeki elbiseler sergilendiği bir müzemizi açıyoruz. Üç ayda bir elbiseler yenilenerek sürdürülebilir bir hale getirilecek” diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise, “Bir kent belediye başkanının kişiliğini yansıtır. Bu nedenle Mezitli Belediye Başkanımıza bize bu güzellikleri kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. Birçok şey yapıyor. Kreşler kütüphaneler, kültür merkezi, amfi tiyatro, gönüllü evleri, koruluklar. Say say bitmez. Ama bunlardan en değerlilerinden birisi ise geleceğimiz olan çocukların ders çalışabilmesi için açtığı kafe kütüphanedir diye düşünüyorum. Bunun yanında Mersinlilerin ancak televizyonlarda gördüğü ünlü modacı Yıldırım Mayruk ve BarabarosŞansal’ın diktiği muhteşem elbiseleri Mezitli’de müze haline getirdi. Ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadelerine yer verdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA