‘İktidar çocukların hayallerini çalıyor’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘İktidar çocukların hayallerini çalıyor’


 

Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, öğrencilerin ve ailelerinin yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı iktidara ve MEB’e tepki gösterdi. Çocukların artık karne alırken heyecanlanmadığını anlatan Tekin, bir ilkokul öğrencisinin ‘annem karne hediyesi et aldı’ sözünün milyonlarca vatandaşın vicdanını yaraladığını söyledi.

Haber Merkezi

 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim İş) Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, yaptığı yazılı açıklamada karnelerin verildiği gün çocukların yüzünde her hangi bir heyecan görmediklerini belirterek, iktidara ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı(MEB) tepki gösterdi. Karnelerin verildiği 20 Ocak Cuma gününde birçok öğrencinin karne heyecanının söndüğü, beklentilerin çocukça hayallerle süslenemediği bir gün olduğunu belirten Tekin, “Bir ilkokul öğrencisinin ‘annem karne hediyesi et aldı’ sözü milyonlarca vatandaşın vicdanını yaraladı” dedi.

 

“ÇOCUKLARIN KARNE HEYECANI SÖNDÜ”

Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, yaptığı yazılı açıklamayla şunları söyledi: “Karnelerin verildiği 20 Ocak Cuma günü birçok öğrencinin karne heyecanının söndüğü, beklentilerin çocukça hayallerle süslenemediği bir gün oldu. Bir ilkokul öğrencisinin ‘annem karne hediyesi et aldı’ sözü milyonlarca vatandaşın vicdanını yaraladı. Milyonlarca çocuğun hayallerini çalma başarısından dolayı siyasal iktidarı alkışlıyorum..!

 

BİSİKLET BİLE ALMAK HAYAL OLDU

Artık bırakın vatandaşın gelecek kurma hayalini, ev almak, araba almak, kaliteli bir kıyafet almak, bir ayakkabı, bisiklet bile almak hayal oldu. 80'li yıllardan bu yana sistematik olarak orta sınıf yok edildi.

Artık sadece üst gelir grubu zenginlik içinde ihtişamla yaşarken, alt gelir grubunun hayalleri temel gıda almaktan öte gidemiyor. Büyüklerin de hayallerini çalma başarısından dolayı siyasal iktidarı alkışlıyorum..!

 

EĞİTİME YATIRIM YAPILMIYOR

Yıllardır milli eğitimi, milli olmaktan çıkarıp, bina yapmayan, öğrencileri ve öğretmenleri 50-60 kişilik sınıflara mahkum eden. Siyasi hesaplarla plansızca açılan yüzlerce üniversiteden mezun, atanamayan 500 bin öğretmen ve bakanlıkta 150 bin öğretmen ihtiyacı varken eğitimi asgari ücretin altında çalışmaya mahkum ettiği ücretli öğretmenlerle yürütmeye çalışan. Eğitime yapılacak yatırımları önemsemeden, acil ihtiyaçlar varken milli eğitim bütçesinden 72 milyarı hazineye geri gönderen.

Eğitim İş'in bakanlığa yazdığı yazılarla ve sosyal medyada kampanya olarak paylaştığı ‘her gün 1 öğün yemek’ hakkını gelişme çağındaki milyonlarca öğrencinin beslenme koşullarını önemsemeden eğitim öğretimi yürütmeyi düşünen. Öğretmenlerin ve dar gelirli vatandaşın ensesinde özelleştirmeyi hissettirirken denetimsizlikten ne özelde ne devlet okullarında doğru düzgün eğitim imkanlarını oluşturmayan Milli Eğitim Bakanlığını, başarısından dolayı alkışlıyorum..!

 

“YILLARDIR YAPILAN YANLIŞLAR ALKIŞLANIYOR”

Asgari ücretle yaşanmaz hale gelirken yüzde 54'ü büyük zam olarak gösterip memur ve emekliyi önce yüzde 25 sonrasında masaya bahşiş bırakır gibi yüzde 5 daha arttırıp özrü kabahatinden büyük olanları alkışlayan, buçukların imparatoru yetkili sendika başkanını, büyük başarısından dolayı alkışlıyorum..! Biz yıllardır yapılan yanlışları alkışlıyoruz. Ama biz protesto etmek için alkışlıyoruz.

Hiçbir zaman şakşakçı olmadık. Yanlışları haykırdık. Gülmek devrimci bir eylemdir. gülüyorum..!

Alkışlamak sadece başarı için yapılmalıdır ama basiretsizleri, yalakaları, yandaşları, halkın gözünde düştükleri seviyeyi göstermek için bir kez daha alkışlıyorum..!”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA