Mersin’in turizmde alternatiflere yönelmesi gerekiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’in turizmde alternatiflere yönelmesi gerekiyor


 

Mersin, turizmde kendisini geliştirmek için alternatif metodlar arıyor. Deniz, kum, güneş turizmi, yayla turizmi, gastronomi, kültür, tarih ve doğa turizmiyle öne çıkan kent, alternatif yatırımlarla turizmini çeşitlendirmeyi hedefliyor.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ortaklığında düzenlenen “Mersin’de Turizm Yatırımlarına Yönelik Yeni Alternatif Alanların Duyurulması” konulu sunum MTSO Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim Kültür Ataşesi Bünyamin Merhametsiz, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemile Çelik, Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Duygu Hıdıroğlu, üniversite ile birlikte çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin ve ilgili sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile birlikte ilgili vatandaşların katıldığı sunumda önce bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklâl Marşı okundu.

MEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy’un yapacağı sunum öncesinde konuşmalarını yapmak üzere kürsüye önce MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan geldi. Turizmin, Mersin’in aslında en önemli sektörü olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Kızıltan, “Biz Oda olarak bu konuda bir şirket kurulmasına öncülük ettik. MTSO olarak turizme hareket getirmek için destek olduk. Mersin’in kayak, kar, yayla, deniz, kum, güneş, gastronomi olarak birçok dalda turizmle ilgili malzemesi var. Mersin ve dolayısıyla ülkemizin turizminin kalkınması için MTSO olarak elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız” diyerek bu konuda çalışmaları için Prof. Dr. Ahmet Atasoy’a teşekkür etti.

Ardından söz alan MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, “MTSO olarak 40 seneye yakındır turizme hizmet ediyoruz. Şehrimiz, turizme karşı yakınlık hissetmeye başladı. Son dönemde turizme yapılan yatırımlar oldukça çok. Kargıcak’ta 3000 odalı tesisler yapılıyor. Bu tesisler, buradan Antalya’ya yani batıya doğru yapılan Mersin turizminin girişi olacak. Yeni yeni tesisler de yapılacak. Bu yaklaşık 2 milyar liralık ciddi bir yatırım. Aynı zamanda sağlık turizmi konusu da çok önemli ve bu sektörü Mersin’e çekmemiz gerekiyor. Bu yıl içinde bitecek havaalanı ile buralara misafir çekmemiz gerekiyor” ifadelerini kullanarak, bilimsel veri ve tespitler eşliğinde çalışmalar gerçekleştiren Üniversite Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy’a teşekkürlerini iletti.

 

AMAÇ; TURİZM POTANSİYELİNİ PLANLAMAK

Konuşmaların bitmesinin ardından kürsüye sunumunu yapmak üzere Prof. Dr. Ahmet Atasoy geldi. Konuşmasına Turizm Fakültedeki çalışmalardan ve bu çalışmaların ürünü olan yayımlanan kitaplardan bahsederek başlayan Atasoy, “Farkındalığı dile getirmek istiyoruz. Ve bu çalışmalarımızı iş dünyasına sunmak, iş dünyasıyla bir araya gelmek istiyoruz.” dedi.

Amaçlarının turizm potansiyelini planlamak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Atasoy; klimaterapi, sağlık turizmi, iklim türleri, coğrafi bilgi sistemleri, potansiyel turist taşıyıcıları ve Mersin’in potansiyelinin turizme dönüşebilmesi için yapılacakları konuklara aktardı. Mersin’de uzun bir yaz dönemi olduğu ve kış mevsimi yaşanmadığı için Tarsus-Kazanlı ve rüzgâr frekansı açısından da Anamur-Silifke bölgesinde yapılması gerekenleri açıklayan Prof. Dr. Atasoy, sunumunu bilimsel veriler, tespitler ve görseller üzerinden sürdürdü.

 

MERSİN, FUTBOL, TENİS, BASKETBOL VE GOLF TURİZMİNE UYGUN

Mersin’in ilçeleriyle birlikte okyanus iklimine yakın bir iklim yaşadığını aktaran Prof. Dr. Atasoy, aynı zamanda Mersin’de futbol, tenis, basketbol ve golf turizmi yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Sunumunun ikinci ve son kısmını “Limonlu Çay Havzası’nda Milli Park Projesi” olarak adlandıran Prof. Dr. Ahmet Atasoy; Lamas Bölgesi olarak da bilinen bu yöredeki fay kırıklıklarından, engebeli topoğrafyadan, bu yörede turizmi yapılabilecek olan lavanta bitkisinden, yörenin toprak özelliklerinden, yörede arıcılık ve lavanta balı yapılabilmesinden, seracılıktan, sebzecilikten, sayfiye yaylacılığından, termal kaplıcalardan ve klimaterapi olarak adlandırılan tıp ikliminden bahsederek sunumunu bir şiir ve edebiyatsever olarak şiirle bitirdi.

Yoğun katılımın ve ilginin olduğu sunum, yine konuyla ilgili birçok sorunun Prof. Dr. Ahmet Atasoy tarafından cevaplandırmasıyla birlikte sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA