Kılıçdaroğlu Mersin’i üretim üssü haline getirecek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kılıçdaroğlu Mersin’i üretim üssü haline getirecek


 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Samandağ’dan başlayarak Mersin’e kadar olan Akdeniz havzasını, Orta Doğu’nun ve Akdeniz’in en büyük üretim üssü haline getirmeyi planlıyoruz.”

Haber Merkezi

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyarette bulunmak için Gaziantep'e gitti. Gaziantep’teki programına ‘Güneydoğu Hemşeri Buluşması’ ile başlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra Gaziantep Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, burada bölgeye dair önemli açıklamalar yaptı.

 

‘AKDENİZ’İN EN BÜYÜK ÜRETİM ÜSSÜ HALİNE GETİRMEYİ PLANLIYORUZ’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Son 10 yılda milli gelirde düşme oldu. 12 bin dolardan 8 bin dolara düştü. Şimdi 12 bin dolar hedefi veriyorlar. Bizim düşündüğümüz çalışma hayata geçerse biz, 10 yıl içinde Türkiye’de kişi başına geliri 25 bin dolara çıkarmaya hedefliyoruz. Şöyle bir projemiz var; Samandağ’dan başlayarak Mersin’e kadar olan Akdeniz havzasını, Orta Doğu’nun ve Akdeniz’in en büyük üretim üssü haline getirmeyi planlıyoruz.

Ayrıca, dünyanın en büyük lojistik merkezlerinden birisi haline getirmeyi istiyoruz. Anadolu’dan herhangi bir fabrika, ürününü deniz yolu ile ihraç etmek istiyorsa demir yoluyla taşımak kaydıyla bütün ürünlerini, bütün yol masraflarını kamu olarak biz karşılayacağız. Böylece fabrikanın Gaziantep’te, Yozgat’ta olmasının hiçbir önemi olmayacak. Fabrika burada Mersin Limanı’ndan veya İskenderun Limanı’ndan demir yolu ile malını ihraç etmek istiyorsa nakliye masrafı kamu tarafından karşılanacak. Eğer projeyi hayata geçirirsek 2 milyon, İstanbul nüfusu azalacak ve o bölgeye büyük nüfus akını olacak. Biz, bunu düşünüyoruz ve yapacağız.

Yine aynı şekilde, Doğu Akdeniz’de karbon yataklarının Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınmasını da sağlayacağız. Dün ABD ve İngiltere, Yeni Zelanda ve Avusturya büyükelçileri ile görüştüm. Bir önceki gün AB büyükelçileri ile görüştüm. Büyükelçilere de bunu anlattım. Eğer bu projeyi hayata geçirirsek Türkiye, Avrupa’nın en güçlü ülkelerinden birisi olacak ve bölgede istikrarı sağlamış olacağız. Türkiye istikrarı sağlayacak. Türkiye istikrarı sağlamazsa Avrupa Birliği’nin de istikrarı olmaz. Türkiye’nin jeopolitik konumu bu istikrarı sağlamaya çok elverişli bir ülkedir diye ifade ettim.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA