NEŞET TARHAN KÖŞEYE SIKIŞTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NEŞET TARHAN KÖŞEYE SIKIŞTI!


 

Mersin’in kalbine hançer olarak saplanan bodrum, zemin ve artı 32 kat olacak şekilde inşaatı devam eden ucube gökdelen ile ilgili Mezitli Belediyesi, ruhsata geçit vermesi nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olmaya devam ediyor. Konunun takipçisi Abdullah Ayan ile mimar Abdullah Yılmaz, inşaat ruhsatında sorumluluğu olmadığını savunan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a, son 2 ruhsatta imzası olduğunu anımsatarak, adeta köşeye sıkıştırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Mezitli ilçesinde Adnan Menderes Bulvarı üzerinde inşa edilen tartışmalı 32 katlı ucube gökdelen inşaatı kent kamuoyundaki yoğun eleştirilere rağmen devam ederken, projeye dair hedef olan Mezitli Belediyesi’nin sorumluluğu olmadığı yönündeki savunmaları da tepkilere neden olmaya devam ediyor.

 

TARHAN “SORUMLULUĞUM YOK” DİYOR AMA İKNA EDEMİYOR

Israrla inşaat ruhsatının 1980’li dönemlerden bugüne geldiğini ve Mezitli Belediyesi’nin müdahilliği bulunmadığını savunsa da kamuoyunu ikna edemeyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a, tepkiler sürüyor. Kamuoyunu ikna edememesinin nedenlerini araştırmak yerine Tarhan konuyu gündemde tutanları hedef alırken, araştırmacı yazar Abdullah Ayan ile mimar Abdullah Yılmaz eleştirilerini hız kesmeden sürdürüyor.

 

“YENİDEN RUHSAT DÜZENLENMELİYDİ”

Son olarak A. Ayan sosyal medya üzerinden yaptığı eleştirilerde uyutularak bugünlere kadar gelmesi sağlanan inşaat ruhsatına geçit verilmesi ile ilgili eleştirilerini sürdürdü. Tarhan’ın, ‘sorumluluğumuz yok’ açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Ayan, “Mezitli Belediyesi sahildeki inşaatla ilgili 2016'da verilmiş ruhsata dayalı tadilat ruhsatını 14 Eylül 2022'de verdiğini belirtiyor. İmar Yönetmeliğine göre ruhsat tarihinden itibaren 2 yıl içinde başlanmayan ve 5 yıllık ruhsat süresi içinde tamamlanmayan yapılar ruhsatsız yapı olarak değerlendirilmiyor mu? 2 yıl içinde başlanmamış ve 5 yıllık ruhsat süresi içinde tamamlanmamış projeye tadilat ruhsatı verilmesi uygun mudur? Mevzuatla ilgili uygulamayı bilmediğim için soruyorum” dedi.

Daha sonra konuyu araştırarak elde ettiği bilgileri de kamuoyuyla paylaşan Abdullah Ayan, “Yapı ruhsatı düzenlenen ancak 2 yıllık süre içinde her ne gerekçe ile olursa olsun inşaata başlanamayan parsellerde ruhsat hükümsüz kalır. Yürürlükte olan uygulama imar planı ve mevzuat uyarınca yeniden ruhsat düzenlenmesi gerekir. Kesinleşmiş yargı kararıdır” paylaşımı yaparak, Mezitli Belediye Başkanı Tarhan’ın açıklamalarını boşa düşürdü.

 

MİMAR YILMAZ, SEÇER VE TARHAN’I ZORA SOKTU

Ayrıca konunun önemli takipçilerinden olan mimar Abdullah Yılmaz da, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı hedef alarak, ruhsat sürecine ilişkin önemli detaylar paylaştı.

İnşaata için verilen son 2 adet ruhsatın Başkan Neşet Tarhan tarafından verildiğinin altını çizen mimar Yılmaz, Seçer ve Tarhan’ın Mezitli Belediyesi’nin sorumluluğu olmadığı yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

 

SEÇER 4 SENEDİR HALKIN GÜCÜNÜ ARKASINA ALMADAN BAŞARILI OLAMAYACAĞINI ÖĞRENEMEDİ

İlk olarak Başkan Seçer’i, tarihi kent merkezini yenileme ve tasarım bütüncül projesi üzerinden eleştiren Abdullah Yılmaz, “Belirli noktalarda proje tanıtım stantları kurup Mersin halkına anlatacaktınız. Mersin'in asıl sahiplerinin katılımcılıklarını sağlayacaktınız. Halkın gücünü arkanıza almadan başarı şansınız var olmadığını 4 senedir öğrenemediniz!” dedi.

 

“UTANÇ ABİDESİNİN RUHSATINDA TARHAN’IN İMZASI VAR”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ise Büyükşehir Belediye Meclisinin 2023 yılı Ocak Meclisi birinci oturumunda ki açıklamaları üzerinden hedef alan Yılmaz, “Mezitli Belediye Başkanı söz alıp sahilde Adnan Menderes Bulvarında ki ucube toplam 37 katlı beton yığını kulenin inşaat ruhsatı için ‘benim dönemlerimde verilmedi’ dedi.

Daha öncede arsanın ön tarafındaki panel çitin üzerine ‘bu inşaatın ruhsatı benim zamanında verilmemiştir’ tabelası asmış, bende fotoğraf çekmiştim. Oysaki Mersin'in utancı, utanç abidesinin en son 4. 5. ruhsatını imzalamıştı.

 

SEÇER, TARHAN’A SAHİP ÇIKTI AMA!...

Ama toplantıda Vahap Seçer hemen söze girdi ve kulenin inşaat ruhsatının 1980 yılında alındığını Neşet Tarhan’ın konu ile hiç alakası olmadığını söyledi.

Tıpkı Davultepe’de 420 dönüm narenciye tarım alanının, bizzat Mezitli Belediye Başkanının kendi meclisine kamu yararı içermeyen teklifiyle, mülkiyet sahibi bölge insanının bahçelerini tarıma uygun alan değildir sahte bilirkişi raporları ile kent yağmacılarını çok daha zengin edecek, bölgeyi betondan ormana çevirecek kent yağmasının fitilini bizzat ateşledi.

420 dönüm narenciye bahçesi, tarım alanları katledilerek, Mezitli Küçük Sanayi Kooperatifi adı altında, özel bir kooperatife 420 dönüm alan birilerine peşkeş çekeceklerdi.

Ekip çok profesyonel bir şekilde meclisten hızlı kamulaştırma çıkarttı. Bu süreçte Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde siyasi bir kaygı yoktu, meclis üyeleri tek tip kıyafet giyiyorlardı. Sayın başkan, bölge halkına her şey açıklanmadı, işlenen kent suçunu en son halk duydu. Sayın başkan haksızlığa karşı hak, hukuk, adalet diyerek kent yağmasına karşı hak arayan bölge halkına karşı, meclis kürsüsüne elini vurup; ‘hiç bir güç, Mezitli Küçük Sanayi Sitesinin yapımına engel olamaz’ demişti.

 

“YENİ İNŞAAT RUHSAT PROJESİNDEKİ NET SAYISAL DEĞERLER MEÇHUL”

Halkın gücü oldu, sizde gördünüz..!!! Halkın gücünü arkanıza almadan başarı şansınız sıfır.

Müteselsilen kefil olduğunuz, inşaat ruhsatlı, niteliksiz, dev beton yığınının ilk proje ruhsatı 1980’de alınmış. Ancak 14 Eylül 2022 tarihinde en son 5’inci ruhsat verilmiş. Bölgede olması gereken emsal 1.5 ve kat adedi 16. 3 adet inşaat ruhsatı Neşet Tarhan’dan önce verilmiş ama son 2 adet ruhsatlar Neşet Tarhan döneminde verilmiş. 1980’den, 2023 yılına kadar 5 adet verilen kıyak ruhsatlar var. İlk ruhsattaki emsal 1.5, 3194 Sayılı İmar Kanunu ve Yönetmelikleri geçerli. 14 Eylül 2022 tarihinde en son Neşet Tarhan’ın verdiği ruhsatta ise geçerli emsal 1.5 ve taks yüzde 30 olmasına rağmen, 3194 sayılı İmar Kanunu ve Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne göre verilmesi gereken yeni inşaat ruhsat projesindeki net sayısal değerler meçhul” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA