EMEKLİLER TALEPLERİ İÇİN BİNİ AŞKIN İMZA TOPLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKLİLER TALEPLERİ İÇİN BİNİ AŞKIN İMZA TOPLADI


 

Ankara’ya seslerini duyurabilmek için imza kampanyası başlatan geçim derdindeki 2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi, bini aşkın imza topladı.

HEDİYE EROĞLU

 

2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi, emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi yönünde imza kampanyası başlattı.

İki etap halinde başlatılan kampanya kapsamında Mersin merkezde Akdeniz ve Yenişehir ile Mezitli ilçelerinde farklı noktalara çeşitli günlerde stant açarak, taleplerine kulak verilmesi için imza kampanyası başlatan sendika, büyük ilgi gördü.

 

TOPLANAN İMZALAR ANKARA’YA GİDECEK

“Emeklilik bedeli peşin ödenmiş bir haktır, açlıkta değil refahta adalet istiyoruz” sloganıyla bütçeden hak ettiği payı almak için başlattıkları imza kampanyası kapsamında 13 – 18 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen etkinliklerin son olarak dün Akdeniz’de Kuruçeşme ve Yenişehir’de Pozcu Koton Mağazası önünde halkla buluşma sağlandı.

Bugün de Mezitli’de halkla buluşarak imza toplayacak olan emekliler, daha sonra toplanan imzaları Ankara’ya Çalışma Bakanlığına gönderecek.

BÜTÇEDEN PAYIMIZI İSTİYORUZ!

2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, kampanya kapsamında şuana kadar binden fazla imza topladıklarını söyleyerek, “Vatandaşların standımıza, çalışmalarımıza ilgisi çok büyük. Geçen yıllara göre çok iyi bir etkileşim yakalama fırsatı bulduk. İnsanlar iktidara büyük tepki gösteriyorlar. Bu tepki nedeniyle sendikamıza üye oluyor, hatta önlüklerimizi giyip bizimle çalışma yapıyorlar. Vatandaşlar özellikle kira, faturalar ile başta tarım kenti olmamıza rağmen sebze ve meyve fiyatları ile olmak üzere temeli da maddelerine erişimde yaşadıkları sıkıntılara değiniyorlar” dedi.

 

ÇARŞIDAN PAZARDAN, KİRADAN, FATURALARDAN HABERSİZ MİSİNİZ?

Siyasal iktidarın bütçeyi nasıl yaptığının onun aynası olduğunu vurgulayan Kurt; “Emekçiye, emekliye, öğrenciye, eğitime ne kadar; tefeciye, rantçıya ne kadar pay ayırıyor diye bakılır. Baktık ve gördük ki emekli maaşlarına sadece yüzde 30 artış uygun görülmüş. En düşük emekli maaşı hazine katkısıyla 5500 liraya ulaşmış. Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz, çarşıdan pazardan, kiradan, faturalardan habersiz misiniz? 20 yıllık iktidarınızın sonunda emeklilere bu sefalet ücretini nasıl layık görürsünüz?

 

NE İSTİYORUZ?

2002 yılı Aralık ayında en düşük işçi emeklisi aylığı 257 lirayken asgari ücret 184 liraydı. Yani emekli aylığı asgari ücretten yüzde 40 fazlaydı. Bugüne uyarlarsak devlet desteğiyle 5 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığının 8 bin 500 liralık asgari ücretin yüzde 40 fazlası olan 11 bin 900 lira olmasını istiyoruz.

Lokmamızın yarıdan fazlasını yok ettiniz. Yoksulluğu yolsuzluğu yasakları ortadan kaldıracağım diye oy toplayıp, iktidarınızda tam tersini yaptınız.Üstelik de bu yoksulluğu kaderimiz gibi kabullenmemizi istiyorsunuz.Bizden aldıklarınızı, yani siz iktidara gelmeden önceki maaşımızın bugünkü karşılığını istiyoruz.

 

“BİR AVUÇ TEKELİN, ŞİRKETİN LEHİNE FEDAKÂRLIK YAPMAYACAĞIZ”

Gerçekler ortada; Emeklilerden ve bütün emekçilerden fedakârlık istiyorsunuz, bir avuç tekelin, şirketin lehine fedakârlık yapmayacağız. Ülkemiz yeteri kadar zengin, olanağı bol. Biz yüzde 99'uz. Servet ve para bizim dışımızda kalan yüzde 1'in elinde. Dolar milyarderlerinden ve milyonerlerinden bir defalık servet vergisi alsanız bile ülkemiz düze çıkar. Hiçbir iktidar, ekonominin düze çıkması için emekçinin emeklinin çiftçinin üretenin esnafın sağlıkçının eğitimcinin yoksulluğa razı olacağını beklemesin.

 

ÇÖZÜM BELLİ

Emeklilerin yaşamdan süzülmüş bilgeliğiyle iktidardan gidene ve gelecek olana diyoruz ki: Biz gerçek bir “ekonomik kurtuluş savaşı” istiyoruz. İşsizliği ve pahalılığı ortadan kaldırmak için devlet öncülüğünde planlı büyük bir kalkınma hamlesini başlatarak kamucu ekonomiye geçmekten başka çaremiz yok.

Desteğimiz halkımızın refahı ve vatanımızın birliği bütünlüğü için, temelleri cumhuriyetle atılan ulusal ekonomi anlayışını benimseyenleredir. Sınırsız özelleştirmelerle talan edilen kamu varlıklarını, fabrikaları, çiftlikleri, işletmeleri tekrar kurup çocuklarımıza ve torunlarımıza istihdam olanağı sağlayanadır. İşsizlikten bunalan gençlerimizi Avrupa ve diğer ülkelere göçmen olmaktan kurtaranadır.

Desteğimiz emeklilere toplu sözleşmeli sendika, herkese insanca, onurlu, huzurlu ve mutlu bir yaşam, çocuklarımıza ve torunlarımıza sosyal güvenlik hakkı ve güvenli bir geleceği programının en başına yazana olacaktır.

 

İŞTE TALEPLER

Taleplerimiz; En düşük emekli maaşı en az asgari ücret seviyesinin üstüne yükseltilmelidir. İntibak yasası derhal çıkarılmalıdır. Tüm emeklilere orantılı ve insanca yaşama yetecek seyyanen zam derhal yapılmalıdır. Yılda birer maaş tutarında 4 kez ikramiye verilmelidir. Sendikal haklar önündeki engeller kaldırılarak statü yasası çıkarılmalıdır . SGK ve Özel Sosyal Güvenlik Sandıkları tek çatı altında toplanmalı ve Kurumlar arasında maaş eşitsizliği giderilmelidir. Emekli yurttaşlara sunulan sağlık hizmeti karşılığında emekli maaşlarından yapılan tüm kesintiler kaldırılmalıdır. Toplu taşıma araçlarında ülkenin her yanında emeklilere ve eşlerine ücretsiz ulaşım hakkı sağlanmalıdır.

Yaşasın insanca yaşam mücadelemiz! Tüm emekliler birleşin! Yaşasın 2021 Tüm Emekli-Sen!” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA