Mersin’den Irak’a bakla ihracatı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’den Irak’a bakla ihracatı


 

Mersin'in Silifke ilçesinde bu sene hasat edilen 500 ton baklanın yarısının Irak pazarına diğer yarısının ise iç pazara gönderilmeye başlandığı bildirildi.

Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden Mersin'de birbirinden farklı ürünler yetiştirilerek hem iç hem de dış piyasaya gönderiliyor. Özellikle ilçelerde üreticiler hem örtü altına hem de açık alanda yoğun mesai harcıyor. Her türlü sebzenin yetiştiği Silifke ilçesinde de çiftçiler yetiştirdikleri baklanın hasadını yaparak Atayurt Hali’ne getirip özel olarak paketledikten sonra Irak ile iç pazara gönderiyor. Bu sene ilçede üretilen 500 ton civarındaki baklanın yarısının Irak'a gönderileceği ve kilogram fiyatının da 13 TL olduğu belirtildi.

Hasat döneminde yaklaşık bin dönüm arazi üzerinde 500 ton civarında bakla hasat edildiğini belirten Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, bunun yarısının Irak’a ihraç edildiğini, yarısının iç pazara sürüldüğünü kaydetti.

Baklanın kilogramının 13 TL'den satıldığını aktaran Kaynar, "Silifke’de bakla hasadına başlamış bulunmaktayız. Irak pazarı ağırlıklı olmak üzere ihracata baklamızı gönderiyoruz. Bakla fiyatlarımız üreticimiz için çok tatminkar değil. Ama yine de kış gününde bir alternatif ürün olarak ortaya çıkmıştır. Bakla vitamin açısından zengin olduğu için Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Özellikle Çukurova bölgesinde yaygın olarak üretimi yapılan bakla, hem taze hem de kuru olarak tüketilebilen bir sebze. Bölgemizde üretilen baklanın çoğunluğu İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere de gönderiliyor" dedi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA