Alsancak Mahallesi’ne Romanlar için kurs merkezi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Alsancak Mahallesi’ne Romanlar için kurs merkezi


 

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Alsancak Mahallesinde Roman vatandaşlar ile bir araya geldi.

Mahalleye gelişinde Mersin Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Talip Moğoltekin ve Roman vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Pehlivan, mahalle sakinleri ile çay eşliğinde sıcak bir sohbet gerçekleştirdi, taleplerini dinledi. Alsancak Mahallesi’ne Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) açılacağı müjdesini verdi. Merkez bünyesinde pastacılık, kreş, okuma yazma, keman, klarnet, kuaförlük gibi pek çok meslek edindirme kursları, eğitsel ve sosyal faaliyetlerin yapılacağını ifade etti.

Roman vatandaşların tek tek söz alarak mahalleleriyle ilgili sorun, talep ve ihtiyaçlarını dile getirdiği buluşmada, Vali Pehlivan taleplerin karşılanması ve takip edilmesi için ilgili birimlere talimatlar verdi. Vali Pehlivan, özellikle çocukların öğrenimlerine devam etmeleri, devamsızlık yapmamaları konusunda anne ve babalarından söz aldı.

Vali Pehlivan’a, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet ve Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı Şeyda Gülden, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, Toroslar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatma Günaydın, Mersin Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Talip Moğoltekin, Alsancak Mahallesi Muhtarı Mustafa Ataş, Şehit babası Beşir Toraman eşlik etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA