ERDEMLİ HALİ ÇÖZÜM BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDEMLİ HALİ ÇÖZÜM BEKLİYOR


 

Erdemli’de temeli 14 yıl önce atılan ve inşaatı bitmeyen Erdemli Hali’nde inşaat çalışmalarını yeniden başlatan Büyükşehir Belediye Başkanları’nın bazı dükkanların ihaleyle satışı kararına tepkiler sürüyor. MHP’li Meclis Üyesi Duran Kara, Başkan Seçer’i, “Ben yüzde 50’sini satacağım, alan alır almayan ne yaparsa yapsın’ diye bir şey yok” diyerek eleştirdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Erdemli ve Kocahasanlı hallerini birleştirerek Alata’da yeni bir hal inşa eden Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, 52 dükkanı satma girişimi tepki çekiyor.

Satışın açık arttırma usulüyle yapılmasına tepki gösteren esnaf ve yöre halkının sesi MHP’li Meclis üyesi Duran Kara oldu. Büyükşehir Belediye Meclisinin Ocak ayı Melis toplantısının ikinci birleşiminde söz alan Kara, hal kompleksi ile ilgili satış kararından vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

 

HAL GİRİŞİNE DÖNERLİ KAVŞAK YAPILMALI

Meclis Üyesi Kara, “Hal kompleksinin girişinde, çevreyolu dediğimiz girişte, dönerli kavşak yapılması gerekiyor, Hem Erdemli’nin batı yakasından hem de doğu yakasından ve D-400’den, halin girişi ve çıkışına ulaşmak için bunun mutlaka yapılması gerekiyor. Arkadaşların bu dönerli kavşak için de kısa sürede bir çalışma yapacağının ve çözeceğini katindeyim. Hal konusuna girmiyorum. Hali defalarca konuştuk. Artık neticeye hepimiz katlanacağız” dedi.

 

SEÇER’DEN GECİKİR TEHDİDİ

Burada araya giren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  “Bence girelim ya. Bildiğini söyle. Siz de meyve işiyle uğraştığınız için. Halimiz bitti” dedi.

Kara ise “Teşekkür ederim başkanım. Çok güzel bir hal kompleksi oldu” dedi.

Bunu üzerine Seçer, “Hizmet almak isteriz, eğer yardımcı olmak isterseniz. Meclis her hangi bir girişimde bulunursa. Eğer yoksa gelecek yılı beklemek zorundayım” dedi.

 

“BEN YÜZDE 50’SİNİ SATACAĞIM, ALAN ALIR ALMAYAN NE YAPARSA YAPSIN’ DİYE BİR ŞEY YOK”

Bunun üzerine Duran Kara, “Başkanım beklememize gerek yok. Ben daha önce de fikrimizi söyledim. Türkiye’nin hiçbir yerinde, değişik bölgelerde bu hal kompleksleri yıkılır, yerine yenileri yapılır, hal teşkilatı taşınır ama böyle kaldırıp da ‘ben yüzde 50’sini satacağım, alan alır almayan ne yaparsa yapsın’ diye bir şey yok. Orada 92 tane komisyon işletmesi var. Diğer tarafta yeni iş yerleri var. Benim önerim; iş yerleri satılsın. Kimseyi aşından işinden etmeyelim. Mevcut 92 tane komisyoncu arkadaşta gelsin, artık kurayla mı teklif ederiz dükkanları nasıl ederiz, ona göre bir yol belirleyelim. İlerde satılacak olur, almak isteyen olur o ayrı bir olay. Fakat şimdi bir kısmı ekmeğinden aşından olacak, bir kısmında işine devam edecek. Ben kimseyi mağdur etmeyelim diyorum. Bunu mecliste daha önce de konuştuk. Bütün komisyoncular, halk kompleksine katkı payı verdi. Herkesin yatırmış olduğu parada ‘halk kompleksinin inşaatına katkı payı’ diye yazıyor. Bu konuda artık sizden istirham ediyorum” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA