ERDEMLİ BÜYÜKŞEHİR’DEN HİZMET İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDEMLİ BÜYÜKŞEHİR’DEN HİZMET İSTİYOR


 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilçesi Erdemli’ye hizmet çağrısı yapan MHP’li Meclis üyesi Duran Kara, asfalt, yol, kaldırım başta olmak üzere özellikle Rusya’dan yoğun şekilde gelen nüfus nedeniyle kanalizasyon eksikliğinin giderilmesinin önemine dikkat çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Erdemli’nin hizmet talepleri öne çıktı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilçesi Erdemli’ye hizmet çağrısı yapan MHP’li Meclis üyesi Duran Kara, asfalt, yol, kaldırım başta olmak üzere özellikle Rusya’dan yoğun şekilde gelen nüfus nedeniyle kanalizasyon eksikliğinin giderilmesinin önemine dikkat çekti.

 

KANAYAN YARAMIZ KANALİZASYON

Meclis üyesi Kara, Erdemli’nin son 1-2 yıl içerisinde hızlı bir şekilde geliştiğini söyleyerek, “Hızlı bir şekilde inşaat sahalarımız, inşaat alanlarımız değişiyor. Çeşmeli ve Erdemli arasında neredeyse dolmuş üzere. Yıllardır devam eden kanayan yaramız olan kanalizasyon sorunu devam ediyor. Vatandaş soruyor kanalizasyon sorununu. Biz bu kanalizasyon arazisini geçmiş yıllarda çok konuştuk kendi aramızda. 1996 yılında Erdemli Belediyesi’nin himayesi altında, Kanalizasyon Hizmet Birliği kurduk, acaba sorunu çözebilir miyiz diye. Parti gözetmeksizin sahil bandındaki bütün belediyelerle konuştuk. Bu bir süreçti, bir şey yapamadık. Artık Büyükşehir Yasası’na göre, büyükşehirlerle bu sorunun çözülmesi gerekiyor.

 

RUS VE UKRAYNA’DAN GELEN YOĞUN NÜFUS VAR

Şimdi hızlı bir şekilde artan bu konut sayısından dolayı, kanalizasyon konusunda Erdemli’de büyük bir sıkıntımız var. Bu sıkıntıyı inşallah kısa zamanda çözeceğimizi ümit ediyorum. Bu sıkıntıyı bu dönemde çözmemiz gerekiyor. Bu dönemde çözülmezse sahil yolu tarafında kalıyor. Özellikle Rusya ve Ukrayna bölgesinden hızlı bir şekilde Erdemli’de konut alma talebi var. Tabi mütahitlerimizde hızlı bir şekilde inşaat sahasına girmektedirler. Bu kanalizasyon sorununa daha ivedilikle bakarsak, daha iyi bir şekilde yol izleyeceğimizin kanaatindeyim” dedi.

 

KOT FARKINI BÜYÜKŞEHİR KARAYOLLARINA; KARAYOLLARI BÜYÜKŞEHİR’E ATIYOR

Diğer taraftan Arpaçbahşiş’in Yeniköy bölgesinde karayollarının asfalt döktüğünü ancak belli bir yerleşim bölgesinin asfaltın kotundan aşağı kaldığını söyledi. “Orada fazla bir kış olmuyor fakat, her an için bir kış olduğu zaman orada bir bölge su altında kalacak ve vatandaşa yazık olacak” diyen Duran Kara, “Bu sorunu Karayolları, Büyükşehir’e atıyor. Büyükşehir’de, Karayollarına atıyor. Nihayetinde burayı çözmemiz lazım. Yarın Allah muhafaza bir sel geldiği zaman, geçen Antalya’da meydana gelen afet gibi bir afet olduğu zaman orada vatandaşın büyük bir kesimi mağdur olacak. Nasıl yapılıp, edilip bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Arkadaşlar tekrardan bir çalışma yaparsa memnun olurum” diye konuştu.

 

25 BİN KİŞİLİK MAHALLE YOL İSTİYOR

Öte yandan Kanlıca Mahallesi girişinde, adliye sarayının doğu tarafında 50 metre kadar yol olduğunu aktaran Kara, “1978- 1980’lere kadar yol çalışması geçti bu bölgeden. Ben o mahallede doğup, büyüdüm. Şimdi burada o zamanlar bir 6-7 metre kadar yol bırakılmış. O yol hala devam ediyor. Şimdi adliye sarayına geçti o bölgenin yolu fakat bu yolun 2-3 metre genişlemesi gerekiyor. Bir kaldırım yapılması gerekiyor. Çünkü yukarısında en az 20-25 bin nüfus yaşıyor. Vatandaş yayan gidip geliyor, akşam yürüyor. Yola 2 araç zor sığıyor. Yani Allah korusun orada bir kaza olmadan, birileri hayatını kaybetmeden bu sorunu çözmemiz gerekiyor.

Vatandaşların talepleri: Erdemli Adnan Menderes Mahallesi Kanlıca çıkışıyla, Keşli Mahallesi arasına hiç yeni ekim ve asfalt yapılmamış.

Yine Adnan Menderes ve Alata Mahallesi’nde asfalt çalışması yapılmamış. Yıllardır sadece yama yapılmış. Yama yapıla yapıla araçlar merdivenlerin üzerinden gidiyor gibi oldu. Buraları da asfalt programına alalım. İnşallah yaz döneminde çözeriz diye umut ediyorum” diye konuştu.

 

“ERDEMLİ KANALİZASYON ARITMA TESİSİ YAKIN ZAMANDA İHALE AŞAMASINA GEÇECEK”

Erdemli’nin sürekli gelişmekte olan bir ilçe olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçeye yapılacak olan kanalizasyon arıtma tesisinden söz ederek, “Yaklaşık 15 milyon Avro’luk FRIT-II kapsamında bir çalışma. Müşavir firma yetkilileri şu an sahada, saha etütleri yapılacak sonrasında ihale aşamasına gelecek” dedi.Mezitli içme suyu ihalesine de çıktıklarını ancak iptal etmek zorunda kaldıklarını belirten Başkan Seçer, “O bölgenin çok geniş bir kapsamında kanalizasyon artma sorunu çözülecek. Oradan ne şikâyet gelirse insanlar haklı ama bu sorumluluk sadece benim değil. 4 yıldır çırpınıyorum şu kredi için, 4 yıldır koşturuyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA