Üreticiler enflasyona karşı kooperatif kurdu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üreticiler enflasyona karşı kooperatif kurdu


 

Mersin’de bir grup üretici, enflasyona karşı artan girdi maliyetlerini en aza indirmek için kooperatif kurdu.

Merkez Toroslar ilçesi Çağlarca Mahallesi'nde yaşayan bir grup üretici, Nermin Korkmaz öncülüğünde bir araya gelerek Çağlarca Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurdu. Kuruluş sürecini tamamlayan kooperatifin ilk genel kurulunda başkanlığa Nermin Korkmaz seçilirken, Abidin Cin ve Hilmi İnce başkan yardımcılıklarına getirildi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz'ın da katıldığı toplantıda konuşan Nermin Korkmaz, Atatürk'ün, "Kanaatim odur ki, muhakkak suretle birleşmede kuvvet vardır. Kooperatif yapmak, maddi ve manevi kuvvetleri, zeka ve maharetleri birleştirmek demektir" sözünü hatırlattı.

Kooperatifin 7 kurucu üyeden oluştuğu bilgisini veren Korkmaz, "Kuruluş amacımız enflasyona karşı girdi maliyetlerimizin en aza indirilmesidir. Bunu da ancak kooperatifimiz adına toptan alışlarla sağlanacağı konusunda hem fikir olduk. Ayrıca köyümüzde ağırlıklı olarak kivi üretilmekte olup, bu yılki satışımızın çok düşük rakamlarda alıcı bulmasıdır. Bölgemizde kivinin yanı sıra şeftali, kiraz, erik, cennet meyvesi gibi bir çok meyve yetiştirilmektedir. Bütün ürünlerimizin satış ve pazarlama aşamasında bugüne kadar çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldık. Raflarda tüketiciler yüksek fiyatlarla bu ürünlere ulaşamazken, üreticiler de yüksek maliyete karşı düşük fiyatla ürünlerini satabilmektedir" dedi.

 

"ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ KAYBETMEYECEK"

Tam da bu noktada kooperatifleşmenin önemini anlayarak Çağlarca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni kurduklarını kaydeden Korkmaz, "En acil ihtiyacımız ise soğuk hava deposudur. Soğuk hava deposu olması durumunda, ürettiğimiz ürünleri üreticilerimizin adına daha iyi pazarlama, hatta ihracat yapma imkanımız olacaktır. Kooperatifleşmenin, birlik ve beraberlik yolundan geçtiğinin bilinci ile iyi bir örgütlenme sonucunda üreticilerimizin kazandığı, tüketicilerimizin ise kaybetmediği bir ortam hazırlamak yegane amacımızdır" diye konuştu.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA