KAFA KARIŞTIRAN ARAŞTIRMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAFA KARIŞTIRAN ARAŞTIRMA!


 

Mersin’de siyasi eğilim araştırması yapan ORC şirketi, CHP’yi birinci parti çıkarsa da ’Kimi milletvekili görmek istersiniz?’ sonuçlarında sadece iki CHP’li 2 ismin yer alması, oyların düşüşte olduğu belirtilen AKP’de ise 3 isme yer vermesi kafaları karıştırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

ORC Araştırma şirketi, Mersin ve Hatay için gerçekleştirdiği Siyasi Eğilimler Araştırması Raporu'nu paylaştı.

5-8 Ocak tarihlerinde yapılan anket, 1170 kişi ile gerçekleştirildi. Katılımcılara, "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Buna göre Mersin'de, CHP yüzde 29,7 ile birinci parti konumuna ulaştı. Ankette dikkat çeken sonuçlardan biri de AKP'nin yüzde 23,1 oy oranında kalması oldu.

Ankette İYİ Parti yüzde 21,5 ile üçüncü parti olurken, HDP yüzde 13,2 ile dördüncü parti oldu. MHP'nin ise yüzde 8'de kaldığı görüldü.

Ankete göre Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 31,1'de kalırken Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 51,2'ye ulaşıyor.

 

İŞTE MİLLETVEKİLLİĞİNDE ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Raporda ‘Kimi milletvekili olarak görmek istersiniz?’ sorusuna verilen cevaplarda öne çıkan isimlere de yer verildi. Araştırmaya göre bu soruya yanıt verenler; MHP’li eski Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, Mersin Damızlık koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı AKP’li Mehmet Akdoğan, MHP’li Fuat Değer, AKP’li Mustafa Kızıl, AKP’li Fatih Dölek, İyi Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı ile CHP eski il başkanı Adil Aktay öne çıkan isimler oldu.

 

KAFALAR KARIŞTI

Ancak araştırmada CHP’nin kentte birinci parti çıkarken, milletvekilli olarak görülmesi istenen isimlere yönelik bölümde biri milletvekili biri de il başkanı olan iki ismin yer alması dikkat çekti.

Araştırmada kentteki oyu yüzde 8’de kalan MHP’den iki isim yer alırken, oyları yüzde 23,1’de kalan AKP'nin 3 isminin öne çıkması kafaları karıştırdı. 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA