DANIŞTAY’DAN ANAMUR’A GÜZEL HABER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DANIŞTAY’DAN ANAMUR’A GÜZEL HABER


 

Anamur’un Korucuk köyünde mermer ocağı açmak için kapıdan kovulan ancak bacadan girmeye çalışan şirkete karşı açılan dava temyize gittiği Danıştay’dan da istediği sonucu alamadı. Danıştay ÇED gerekli değildir kararının iptaline ilişkin açılan davayı onadı.

HEDİYE EROĞLU

 

Cennetten bir köşe olan Mersin’in Anamur ilçesinde mermer ocağı kabusu artarak sürüyor. Geçen yıl Anamur’un Korucuk Köyü’nde Lion Madencilik tarafından açılmak istenen mermer ocaklarıyla ilgili olarak Mersin Valiliği’nce verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararlarına karşı yargı mücadelesi hız kazandı.

 

DAVA AÇTILAR KAZANDILAR

Yöre halkının, Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) ile yürüttüğü mücadele çerçevesinde mermer ocağına karşı açılan dava ile ‘ÇED gerekli Değildir’ kararı iptal edilirken, Valilik ve Lion Madencilik kararı temyiz etmek için dosyayı Danıştay’a taşıdı. Ancak Danıştay 6. Dairesinde görülen davada ÇED gerekli değildir kararı onanarak, Anamur’a mermer ocağı alçak isteyen şirkete bir kez daha geçit verilmedi.

Danıştay 6. Dairesi, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptali istenen mahkeme karanının usule uygun olduğuna hükmederek, Anamur adına sevindirici bir karara imza atmış oldu.

KAPIDAN KOVULAN ŞİRKET BACADAN GİRMEYE ÇALIŞIYOR

Anamur Çevre Platformu, “Mermer ocağı istemiyoruz, mücadele kararlıyız” dese de Korucuk’ta tescil edilen arkeolojik kalıntılara yaklaşık 500 metre mesafedeki ruhsat sahasında ısrarla mermer ocağı açmak isteyen şirket adeta her yolu deniyor.

Danıştay’dan çıkan kararı önceden öğrenerek son olarak “ÇED Olumlu” kararı almak için tekrar hareket geçen firma geçtiğimiz günlerde yörede halkı bilgilendirme toplantısı düzenlemiş, yöre halkının tepki göstermesi ve protestosu ile karşılaşmıştı.

 

AÇILMAK İSTENEN OCAK KÖYÜN İÇİNDE

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre Korucuk köyünde açılmasın planlanan mermer ocağı ruhsat alanının 97,74 hektarlık kısmının 24,21 hektarlık alanında üretim gerçekleşecek. Üretim yapılacak yer Mersin il merkezinin kuş uçumu 187 kilometre güneybatısında, Anamur İlçesi’nin 10,70 kilometre kuzeybatısında, Korucuk Mahallesi’nin 900 metre kuzeybatısında bulunuyor. Proje alanına en yakın konutun uzaklığı  250 metre. ÇED alanında yılda 500 bin ton blok mermer, moloz ve pasa malzemesi üretimi gerçekleştirilecek. Mermer Ocağı projesi için yatırım bedeli 2 milyon 400 bin TL olarak belirlendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA