ŞİNASİ DEVELİ ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞİNASİ DEVELİ ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU


 

Mersin’de Akbelen evlerinin duvarlarını tuvale dönüştüren ressam Nazife Bilgin Hazar, 2023 Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’ne layık görüldü.

GİZEM EKİCİ

 

Avukat Şinasi Develi’nin anısını yaşatmak ve onun Mersin’in tarihini ve zenginliklerini belgelemeye ve tanıtmaya yönelik çabalarının devamını teşvik etmek için verilen Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’nün 2023 yılı için sahibi belli oldu.

Bağımsız ve her yıl yenilenen Değerlendirme Kurulu bu yılın ödülünü ressam Nazife Bilgin Hazar’a layık gördü. Ödül, Şinasi Develi’nin üçüncü ölüm yıldönümü haftasına denk gelen 25 Ocak 2023 tarihinde Mersin Kültür Merkezi’nde düzenlenecek bir törenle sahibine verilecek.

 

ÖDÜL GEREKÇESİ

Nazife Bilgin Hazar bugüne kadar gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle genç kuşaklara ilham vermekte, sanat çalışmaları ile kentimizin sosyal kurumlarına destek olarak sosyal yaşamda dayanışmanın önemini ortaya çıkarmakta.

Sanatçının Mersin Güneykent Mahallesi’nde ünlü sanatçıların önemli eserlerini bina cephelerine uygulayarak yaptığı duvar resimleri, kente estetik katkı sunmanın yanı sıra aynı mahallede yaşayan ya da bölgeye yolu düşen farklı yaş gruplarından hemşehrilerimizin gündelik hayatına renklilik ve sanatsal farkındalık katmakta. Hazar’ın kişisel çabası ile kurumları harekete geçirerek gerçekleştirdiği bu proje kentlerin değişim ve dönüşümünde kişilerin yaratabileceği önemli katkıları ortaya koymaktadır. Hazar’ın çalışmaları yerli ve yabancı basında yer almakta ve kentimizin tanıtımına önemli katkılar sunmakta.

Yaptığı tüm bu çalışmalar ve kentimize sunduğu katkılar 2023 yılı Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’nün Nazife Bilgin Hazar’a verilmesinde etkili olmuştur.

 

ŞİNASİ DEVELİ MERSİN KENT ÖDÜLÜ

Bağımsız bir fikir platformu 2020 yılında bir grup gönüllü ile çalışmalarına başlayan Şinasi Develi Mersin Ödülü’nün amacı gerçekçi, bağımsız ve ilkeli bir tutumla Mersin kentini ilgilendiren her türlü konuda araştırma ve çalışmalar yapan, bilimsel, kültürel ve sanatsal eserler üreten, projeler geliştiren, kent insanının sosyoekonomik ve kültürel yaşamlarının iyileştirilmesine katkı sunan kişi ve kurumları teşvik etmek; kentimizin ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtımına katkı sunmakta. Yürütme Kurulu iki yılda bir yenilenmektedir. Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü 2023 yılı Yürütme Kurulu’nda Şinasi Develi’nin torunu Avukat Cavide Develi Gürani, Prof. Dr. Senem Duruel Erkılıç, Monika Kuki, Zuhal Karamehmet, Aysun Koç Aydoğan, Murat Yanpar, Selami Gedik, İbrahim Evrim ve 2022 yılı ödülünü alan yazar Aydın Sevim yer alıyor.

 

NAZİFE BİLİN HAZAR KİMDİR?

1962 yılında Mersin’de doğan Nazife Bilgin Hazar evli ve 2 çocuk annesidir. Kendi deyimiyle “bir ev kadınıyken” 2011 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin resim bölümünü kazandı ve 2015 yılında mezun oldu. Hazar, ilk duvar resmini 2014 yılında Üniversite kampüsündeki geçici hayvan bakımevine yaptı. 2015 ve 2017 yılında 2 kişisel sergi açtı. AMATEM, Alzheimer Derneği, Mersin Otizm kreşi, Mersin Tıp Fakültesi’nin anestezi yemekhanesi duvarı gibi bir takım sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı. Daha sonra Akbelen, Güneykent ve Halkkent’teki toplu konut binaların yıpranmış dış cephelerine dünyaca ünlü ressamların aslına uygun kopyalarını resmetti. Bu çalışmaları çok ses getirdi. Gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından büyük övgüler aldı. Nazife Bilgin Hazar’ın çalışmaları uluslararası basında da yer aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA