‘YAĞMAYA GEÇİT VERMEYİN’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘YAĞMAYA GEÇİT VERMEYİN’


 

MIP’in, Mersin Limanı’nı Atatürk Parkı’na doğru genişletme çalışmalarına destek veren Nakliyeciler Derneği’ne CHP’li Abdurrrahman Yıldız’dan tepki geldi. “Küçük çıkar hesaplarıyla ya da belli bir kesimin daha fazla zenginleşmesi için kamusal alanlar yağmalattırılmaması gerektiğini düşünüyorum” Yıldız, Nakliyeciler Derneği görüşlerini gözden geçirmeye çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Çevre katliamına neden olacağı gerekçesiyle kentteki hemen hemen tüm dinamikler tarafından protesto edilen ve yargıya taşınan Mersin Uluslar arası Liman İşletmeciliği AŞ’nin (MIP), Atatürk Parkına doğru genişleme projesine Nakliyeciler Derneği yönetiminin de dahil olup propaganda yapması tepki çekti.

 

NAKLİYECİLERDEN MIP’E DESTEK

Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt, bir grup sektör temsilciyle birlikte geçtiğimiz günlerde Mersin Limanını ziyaret ederek MIP Genel Müdürü Johan Van Daele ile bir araya geldi. Kapılar ve kapasite artırım projesi hakkında bilgilendirme yapılan ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Bozkurt, liman girişlerinde yaşanan sıkışıklığa çözüm getirecek kapılar projesinin iş verimi açısından önemine değinerek, projenin hızlı ilerleyişinin sektör ve kent için önemli olduğunu ifade etti.

Liman ve lojistik kenti olan Mersin için MIP’in yatırımlarını desteklediklerini ifade eden Bozkurt, özellikle kapasite artırımı projesinin sektöre ve kente sağlayacağı avantajların göz ardı edilmemesi gerektiğine değindi. Denizden yapılan römorkör turunda proje alanını da görme fırsatı bulduklarını, kamuoyunda bahsedilenin aksine projenin Atatürk Parkı ile hiçbir fiziki temasının olmadığını belirten Bozkurt, bu tür bilgi kirlilikleri ile kentin gelişmesinin ve geleceğinin önüne geçildiğini söyledi. MIP’in projeye bir an önce başlaması gerektiğini vurgulayan Bozkurt, “Sektör temsilcileri olarak kentin ve sektörümüzün gelişmesini önemsiyoruz. Günümüz koşullarında 375 milyon dolarlık bir yatırımın Mersin’e gelmesi, gerek ekonomik açıdan gerekse istihdam açısından oldukça kıymetli. Limanın işletme hakkı gereğince sınırları bellidir. Bu sınırlar dahilinde yapılacak yatırımlar kente katma değer sağlar. MIP’e bu konuda destek verilmesi gerekir. Nakliyeciler Derneği ve MTSO Meslek Komiteleri olarak projenin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

 

“KAMUSAL ALANLAR YAĞMALATILMAMALI”

Ziyaret sonrası CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız’dan Nakliyeciler Derneği’ne tepki geldi.

Kamusal alanların yağmalanmasına geçit verilmemesi gerektiğini söyleyen Yıldız, “Geçen günlerde kent basınında çıkan, sosyal medyada çokça işlenen Nakliyeciler Derneği’nin Mersin Limanı işletici şirketini ziyareti vardı. Biliyorsunuz bu limanın yan tarafına yani Atatürk Parkı’na doğru genişletilmesine ilişkin bu mecliste uzun uzun tartıştık. Çok kere gündeme getirildi ve konuşuldu.
ama bu ziyarette kamuoyu yanıltılması durumu hasıl olmuş. Aslında ben nakliyeciler dernek başkanını yakinen tanırım ve bu meselelerle ilgili neden böyle bir açıklama yaptığını anlamış değilim. Çünkü orada hakikaten liman Atatürk Parkı’nın önüne doğru genişletilirse çok ciddi bir kamusal problem olacağı, Mersin’in alametifarikası olan markası olan Atatürk Parkı’nın yok olabileceği besbelli. Dolayısıyla küçük çıkar hesaplarıyla ya da belli bir kesimin daha fazla zenginleşmesi için kamusal alanlar yağmalattırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Buradan bir kez daha Nakliyeciler Derneği başkanına görüşlerini gözden geçirmesini öneriyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA