Cezaevi kütüphanelerine kitap bağışı çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cezaevi kütüphanelerine kitap bağışı çağrısı


 

Mersin’de, ceza infaz kurumu kütüphaneleri için kitap bağışı kampanyası başlatıldı. Bu yıl kampanyanın “Kitap İyileştirir” sloganıyla düzenlendiğini aktaran Başsavcı Öztoprak, kitap bağış kampanyasının geleneksel olarak düzenlenmesinin planlandığını belirterek kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.

Haber Merkezi

 

Mersin'de, ceza infaz kurumu kütüphaneleri için kitap bağışı kampanyası başlatıldı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasına göre, Mersin Adliyesi önünde "Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası"nın ikincisi düzenlendi.

Programa, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl JandarmaKomutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, hakimler ve cumhuriyet savcıları, Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, İl Müftüsü Aydın Yığman, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Sağlık Müdürü Emrah Ceviz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve diğer ilgililer katıldı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, programda, kitabın insanın yol arkadaşı olduğunu belirtti. Kampanyayı çok değerli bulduğunu aktaran Pehlivan, "Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının ilk kitap bağışı kampanyasında ülke genelinde ilk üçe girmesinden dolayı tebrik ederim. Bu kampanyanın da aynı şekilde başarılı olacağına inanıyor, bir kitap dahi olsa yapılan bağışının değerli olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.

 

MERSİN 13 BİN 277 KİTAP TOPLADI

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak da Adalet Bakanlığınca 2021'de "Bir Kitap, Bir Umut" sloganıyla ceza infaz kurumları için kitap kampanyası başlatıldığını hatırlattı. Söz konusu dönemde 216 stantta ve kitap kumbaralarında toplam 256 bin 376 kitap toplandığını kaydeden Öztoprak, "Mersin il merkezi olarak 13 bin 277 kitap toplayarak Türkiye genelinde ilk 3'e girdiğimiz için Adalet Bakanlığımız tarafından Cumhuriyet Başsavcılığımıza Teşekkür Belgesi gönderilmiştir." ifadesini kullandı.

 

KİTAP İYİLEŞTİRİR

Bu yıl kampanyanın “Kitap İyileştirir” sloganıyla düzenlendiğini aktaran Öztoprak, şunları kaydetti: “Ceza infaz kurumlarımızdaki hükümlülerin, cezalarının infazı ile ulaşılmak istenilen temel amaç, öncelikle genel ve özel önlemeyi sağlamak, bu maksatla hükümlünün yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, toplumu suça karşı korumak, hükümlünün, yeniden sosyalleşmesini teşvik etmek, kanunlara, nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmaktır. İnfazın temel amacı doğrultusunda ceza infaz kurumlarımızda hükümlü ve tutukluların kendilerini geliştirmeleri, boş zamanlarını etkin bir şekilde kullanmaları amacıyla kütüphaneler oluşturulmuştur."

Öztoprak, kitap bağış kampanyasının geleneksel olarak düzenlenmesinin planlandığını belirterek kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kitap kampanyasının açılış kurdelesi kesildi, kurumlar tarafından getirilen kitaplar bağışlandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA