LİMANDA KÖLELİK DÜZENİNE İSYAN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMANDA KÖLELİK DÜZENİNE İSYAN!


 

Mersin Limanı’nda, Öz Güneş Taşımacılık Firması ile LDH Lojistik çalışanları haklarını alamadıkları için iş bırakma eylemi yaptı. İşverenin yüzde 30’luk zam teklifini kabul etmeyen işçiler; kölelik düzenine karşı isyan ederek, asgari ücret, prim, ücretli izin ve maaşlarının tamamının elden değil bankaya yatırılarak almak istiyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Rekor üzerine rekorlar kırılan Mersin Limanı’nın en ağır şartlarda çalışan taşeron işçileri, kölelik düzeninde çalıştırılmaya isyan etti.

Mersin’de yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteren Öz Güneş Taşımacılık Firması ile LDH Lojistik Şirketinin yaklaşık 200 çalışanı, işverenlerin aralarında anlaşarak yüzde 30 zam dayatmasına karşı güçlerini birleştirerek iş bırakma eylemine imza attı.

 

KÖLELİK DÜZENİNE İSYAN

Öğlen saatlerinde taleplerinin karşılanması talebiyle iş bırakan ve bir araya gelerek eylem yapan işçiler adına görüşünü aldığımız E.Y., Mersin Limanı’nda önemli faaliyetler yürüten firmaların aralarında işçiye karşı görüşme yaparak zam anlaşması yapmasını eleştirdi.

Kendilerine dayatılan zammı kabul etmediklerini söyleyen E.Y. isyanlarının sadece zamma değil kölelik düzenindeki çalışma şartlarına karşı da olduğunu söyledi.

 

“SENDİKALI OLMAMIZ ENGELLENDİ”

Liman İş Sendikası’na üye olmak istediklerini ancak işverenin iş kolumuzu değiştirmesi nedeniyle bunu başaramadıklarını söyleyen E.Y. örgütlenmelerinin engellenmesi amacıyla yapılan bu hamlelere karşı devletin denetim mekanizmalarının işletilmesini istedi.

“Liman içinde yükleme indirme işlerini yapıyoruz. Belirli bir çalışma saatimiz yok. Sabah 07:00’de giriyoruz ama iş ne zaman biterse o zaman eve gidebiliyoruz. Adeta kölelik şartlarında çalıştırılıyoruz” diyen E.Y., koşulların her geçen gün daha ağır hale geldiğini, buna karşı mücadelede kararlı olduklarını söyledi.

 

“LİMANIN EN AĞIR İŞİNİ YAPARKEN EN AZ PARA ALAN İNSANLARIZ”

M.D. isimli işçi de, limanın en ağır işini yaparak, yükünü çeken insanlar olmalarına rağmen en az kazananı olduklarını vurguladı. 

“Limanın en ağır işini yaparken en az para alan insanlarız. Mesai almıyoruz, hiçbir hak talep edemiyoruz” diyen M.D. “Asgari ücreti bankaya yatırıp kalanını elden ödüyorlar ve hem devletten hem de bizden sosyal haklarımızı çalıyorlar. İzinlerimiz birikiyor bunu ücretsiz kullanmamızı istiyorlar. Hemen hemen hepimiz kiracıyız ve çocuk okutuyoruz. Bu kölelik düzeninde çalıştırılmaya karşı daha önce de eylem yaptık ama sonuç alamadık. Ancak artık bıçak kemiğe dayandı çünkü geçinemiyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA