Akdeniz’de Medya ve Demokrasi paneli | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’de Medya ve Demokrasi paneli


 

Akdeniz Belediyesi ile Anadolu Yayıncılar Derneği işbirliğinde organize edilen; “Medya ve Demokrasi Paneli / Mersin 2023” buluşması; Türkiye’nin usta kalemlerini Mersinli gazeteciler ve kent dinamikleri ile bir araya getirdi. Panele katılan Başkan Mustafa Gültak, basına büyük önem verdiklerinin altını çizdi; Mersinli gazetecilere ilk kez güzel bir hizmet binası kazandırdıklarını ifade etti.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi ile Anadolu Yayıncılar Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen Medya ve Demokrasi Paneli / Mersin 2023 paneli, bir otelin salonunda gerçekleşti.  Panele, Akşam Gazetesi’nden Emin Pazarcı; Millet Haber Ajansı’ndan Sinan Burhan; Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Şahin ile Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel katıldı. Buluşmaya ayrıca Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın yanı sıra kent basınının duayen isimleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda konuk katıldı.

 

BURHAN; “TÜRKİYE’DE MEDYA ‘DENGEYE’ GELMİŞTİR”

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, panelin açılışında yaptığı konuşmada; 27 Mayıs Darbesi, 12 Eylül Darbesi örneklerini vererek, Türkiye’de medya ve demokrasi ilişkisinin çoğu zaman sorunlu olduğunu söyledi; “Türkiye’deki bütün darbelerin içerisinde mutlaka medya bir aparat olarak vardır, destekleyicisidir, yön vericisidir. 28 Şubat sürecinde de dönemin Batı Çalışma Grubu ve devrin kuvvet komutanlarının açıklamaları var; ‘Bu sefer silahsız kuvvetler halletsin’ diye medyaya havale etmişlerdi. Bir siyasi parti kapatıldı, meşru bir hükümet devrildi. Yakın zamanda AK Parti’ye ilişkin kapatma davası yaşadık.

 Ve 15 Temmuz sürecinde de bazı medya kuruluşları özellikle bunun kurgu olduğuna yönelik manipülatif yayınlar yaptılar. Dolayısıyla Türkiye’de medya, her zaman darbeyi meşrulaştıran veya darbeye götüren bir araç olarak ortaya çıkmıştır. Günümüzde de her ne kadar ‘havuz medyası’ ya da ‘yandaş medya’ gibi kavramlar kullanılsa da medyada çok sesliliği sağlayan bu yapılardır. Daha önceki medya kuruluşları, plazalardan siyasete ayar ve yön vermeye çalıştılar. Şu anda ise Türkiye’de medya bence dengeye gelmiştir. Farklı sesler, soluklar, her zaman demokrasiye katkı verir” ifadelerini kullandı.

 

“ÖNCEKİ YÖNETİCİLER SADECE ÖVÜYORDU; BİZ İSE CEMİYETİMİZE GÜZEL BİR BİNA KAZANDIRDIK”

Panele katılımları nedeniyle duayen gazetecilere ve konuklara teşekkür eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise; Medya’nın önemine değindi, doğruyu yanlışı; iyiyi kötüyü kamuoyuna aktaran gücün Basın olduğunu vurguladı. “Göreve geldiğimizden beri basını ve gazetecileri çok önemsiyoruz. Çünkü kimi zaman yaptıklarınızı kamuoyuna anlatamadığınızda bir anlamı kalmayabiliyor” diyen Başkan Gültak; “Doğru olan; yapılan ne varsa kamuoyuna anlatılması, aktarılmasıdır. Mesela Mersin Gazeteciler Cemiyetimizin bugüne kadar bir binası yoktu. İlk kez bizim dönemimizde güzel bir bina yapıp cemiyetimize teslim ettik. Lafa gelince basını, gazetecileri överler. Oysa bugüne dek birçok belediye başkanı gelmiş fakat bu hizmeti sunmamış. Sadece seçimden seçime gazetecileri ziyaret ediyorlardı. Mersinli gazetecilerimizin kalıcı bir yeri dahi yoktu. Biz ise gazetecilerimize kalıcı, güzel, nezih bir bina kazandırdık. Çünkü biz basını, medyayı gerçekten önemsiyor, değer veriyoruz. Çünkü basın, gerçekten de demokrasinin olmazsa olmaz ayaklarından bir tanesidir” diye konuştu.

 

MERSİN MİLLETVEKİLLERİNDEN TEŞEKKÜR…

Panelin açılışında söz alan Mersin Milletvekilleri Özkan, Yılmaz ve Taşkın da gelişen teknolojiye, özellikle de sosyal medyanın gücüne dikkat çekti, bu gücün günümüzde hayatın her alanında olduğu gibi siyaseti de dizayn edebildiğine işaret etti. Milletvekilleri, seçildiği günden bu yana Akdeniz’i değiştiren ve dönüştüren hizmet, proje ve yatırımlardan ötürü Başkan Gültak ve ekibine de teşekkür etti.

 

“BÜTÜN MESELE ‘HADDİNİ BİLMEK’ MESELESİDİR”

Açılış konuşmalarının ardından Medya ve Demokrasi Paneli, Gazeteci Yazar Emin Pazarcı yönetiminde; Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet ve Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel’in sunumlarıyla gerçekleşti. Sunumunda medya ve demokrasi ilişkisine dikkat çeken Gazeteci Yazar Emin Pazarcı; “Türkiye’miz ve demokrasimiz açısından her ikisi de önemli ve vazgeçilmez kurumlardır; ikisi birbirinin mütemmim cüzü… Yani tamamlayıcı birer parçası… Biri olmadan, diğeri de olmaz. Demokrasisiz bir medya, özgür olamaz. Medya’nın da demokrasiye destek olması gerekir. O olmadan demokrasi de eksik kalır. O açıdan Yürütme, Yasama ve Yargı ile birlikte Türkiye’de Basın da 4’üncü kuvvet olarak değerlendirilir. Buna hiç kimsenin de itirazı yoktur. Biz 4’üncü kuvvetiz ama haddimizi bilirsek 4’üncü kuvvetiz. Bütün mesele had meselesi... Hem demokrasimizde hem medyada sakatlıklarımız var” ifadelerini kullandı. Pazarcı’nın konuşmasından sonra diğer panelistler de sırasıyla sunumlarını gerçekleştirdi. Sonrasında ise salonu dolduran konukların sorularını yanıtladı. Panelin ardından usta kalemler;, Akdeniz Belediyesi’nin Metropol Gökdelen binası 29’uncu katta, gençlere ücretsiz üniversite hazırlık kursu verdiği Etüt Merkezi; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü binasında bulunan Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi; Barış Mahallesi’nde süren kentsel dönüşüm proje alanı; yenilenen Seyfi Ali Türkoğlu Futbol Tesisi, Mersin Gazeteciler Cemiyeti binası ile İz Bırakanlar Müzesi’ni ziyaret etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA