Bankalar kazanırken PTT emekçileri kaybediyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bankalar kazanırken PTT emekçileri kaybediyor


 

Mersin’de promosyon anlaşmalarının yenilenmesini isteyen PTT emekçileri, sokağa inerek eylem yaptı. Haber-Sen Mersin Şube Başkanı Adanır Temiz, “Ücretlerimiz üzerinden bankaların elde ettiği kardaki payımızı istiyoruz” dedi.

BARIŞ ÇOBAN

 

Haber-Sen 7 Nolu Mersin Şubesi’nde örgütlü PTT emekçileri, banka promosyonlarının yenilenmesi talebiyle basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen Mersin Şubesi binasında yapılan basın açıklamasını okuyan Haber-Sen şube başkanı Adanır Temiz, “Bankalar kazanırken posta emekçileri kaybediyor” diyerek, promosyonlarının yenilenmesini istediklerini söyledi.

 

2022 ÖNCESİ YAPILAN PROMOSYON ANLAŞMALARI HAK KAYBI YARATTI

Temiz, ülkede son yıllarda artan enflasyon oranının, yaşanan ekonomik kriz ortamı nedeniyle emeği ile geçim mücadelesi veren tüm kesimlerin; kamu emekçilerinin, işçilerin, emeklilerin satın alma gücünde ciddi oranda gerileme yaşandığını aktardı.

Haziran 2021 öncesi birçok ilde 3-5 yıllığına imzalanan banka promosyon sözleşmeleri ile emekçilerin eline 3-5 bin TL arası ek bir gelir geçtiğini söyleyen adanır Temiz, ancak yeni dönemde yapılan banka promosyon sözleşmelerinde bu rakamın 27-50 bin TL’ye kadar çıktığını anımsattı. “Özellikle 2022 yılı ve öncesinde promosyon anlaşması yapılan iş yerlerinde çalışan emekçiler ciddi hak kaybına uğramış bulunmaktadır” diyen Temiz, PTT emekçilerinin de bu grupta yer aldığını söyledi.

 

“ÇALIŞANLARIMIZA ÖDENEN RAKAM GÜNCELLİĞİNİ KAYBETTİ”

Başkan Temiz, “PTT emekçilerinin bildiği gibi, Haziran ayında yapılan promosyon ihalesi neticesinde, kurumumuz ve Ziraat Bankası arasında protokol imzalanmış ve PTT emekçilerine 15 bin 250TL promosyon ödemesi yapılmıştı. Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut ekonomik şartlar ve enflasyondaki yukarı yönlü hareketler neticesinde maalesef çalışanlarımıza ödenen rakam güncelliğini kaybetmiştir.

Yapılan anlaşmanın üzerinden kısa bir süre geçmiş olsa da içinde bulunduğumuz enflasyon nedeniyle birçok banka tarafından yeni yapılan promosyon anlaşmalarında 27-50 bin TL aralığında tekliflerin verildiği ve bir çok kamu kurumunun eski promosyon anlaşmalarını tek taraflı olarak iptal edildiği ve yeni anlaşmalar yapıldığı kamuoyunca bilinmektedir.

 

“ÜCRETLERİMİZ ÜZERİNDEN BANKALARIN ELDE ETTİĞİ KARDAKİ PAYIMIZI İSTİYORUZ”

Haber-Sen olarak defalarca PTT Genel Müdürlüğüne promosyonun güncellenmesi hakkında yazılar yazılmasına rağmen bu güne kadar somut bir adım atılmamıştır. Bunun akabinde Kamu Denetleme Kurumuna bu durum bildirilmiştir. Kamu Denetleme Kurumunun benzer konu hakkında tavsiye kararı herkesçe bilinmektedir.

Bankaların artan bu devasa karlarında işçi ve emekçilerin kendilerine yatırılan maaş ve her türlü ücretlerinin değerlendirilmesi de etkilidir. Ücretlerimiz üzerinden bankaların elde ettiği kardaki payımızı istiyoruz. Bu nedenle PTT bir an önce promosyonları güncellesin diyoruz.

Bununla beraber bugün itibari ile bütün iş yerlerimizde promosyonun güncellenmesi için imza kampanyası başlatıyoruz.

Bizler emekçiler her geçen gün daha da yoksullaşırken, ücretlerimiz enflasyon karşısında bir mum gibi erirken seyirci olmayacağız elbette. Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve karına kar katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmayacağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA