Mezitli’den gençlere iki yeni hizmet | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezitli’den gençlere iki yeni hizmet


 

Mezitli Belediyesi, Gençlik İnovasyon Merkezi ve Kız Yurdu inşasına başladı.

Haber Merkezi

 

İlk çalışma döneminin öznesi kadınlar olarak belirleyen ve bu konuda yaptığı çalışmalarla dünya çapında adından söz ettiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ikinci çalışma dönemi için belirlediği çocuklar ve eğitimle ilgili projelere devam ediyor. Eğitim alanında üç Çocuk Gündüz Bakımevini hizmete açan okul öncesi eğitime kalite getirmeyi başaran Başkan Tarhan, Atatürk Mahallesi Üniversite Caddesi üzerine Mezitli Belediyesi Gençlik İnovasyon Merkezi ve Kız Yurdu inşasına başladı.  Yemekhanesi, kafeteryası, etüt salonları ve ortak alanların yer aldığı Gençlik İnovasyon Merkezi ve Kız Yurdu 312 öğrencinin barınabileceği şekilde özel olarak tasarlandı.

Mimar Yılmaz YÜCE tarafından tasarlanan Mezitli Belediyesi Gençlik İnovasyon Merkezi ve Kız Yurdu zemin + asma kat +3 kat olarak 2418 metrekarelik bir alanı kaplayacak. Yapının zemin katında 400 metrekarelik alanda Gençlik ve İnovasyon Merkezi, İdari Birimler, Güvenlik Birimleri ve Stüdyo yer alırken 312 öğrencinin barınacağı üst katlarda ise odaların yanı sıra etüt salonları, mutfak ve ortak alanları bulunuyor. Toplamda 20 metre yükseklikte inşa edilecek yapının çatı katında ise yemekhane bölümü yapılacak. 

Yenilenebilir enerji alt yapısı hazır olarak yapılacak Mezitli Belediyesi Gençlik İnovasyon Merkezi ve Kız Yurdu yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

Daha önce daha küçük çaplı bir kız öğrenci evini hizmete açtıklarını ve yaklaşık 9 yıldır kırsal mahallelerden gelen öğrencilerin barındığı bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Gerek eğitimin önündeki engelleri kaldırmak gerekse Türkiye’nin en hızlı büyüyen kentlerinden birisi olan Mezitli’ye artan ilgiyle birlikte öğrencilerimizin barınmasına katkı sunmak amacıyla Mezitli Belediyesi Gençlik İnovasyon Merkezi ve Kız Yurdu projemizi hayata geçirdik. Tamamlandığında gerek mimari yapısı gerekse yenilenebilir enerji kullanılması özelliği ile çok özel bir yapı olacak. Kısa sürede tamamlanarak öğrencilerimizin barınmasına katkı sunmasını istiyoruz. Tamamlandığında örnek alınacak bir yapı ortaya çıkacak” dedi.

Eğitime, gençlere ve çocuklara yönelik projelerin devam edeceğinin bilgisini veren Başkan Tarhan, “Mezitli Belediyesi Gençlik İnovasyon Merkezi ve Kız Yurdunun çok yakın bir bölgesinde Mutlu Yaşam merkezimizin inşası tamamlanma aşamasında.  Tamamlandığında o da çok güzel bir yapı olarak Mezitli’de yaşayanlara hizmet edecek. Kadınlara, çocuklara, gençlere, soskta yaşayan dostlarımıza, çevremize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA