Yenişehir Belediyesi ikinci BETEM’in temelini attı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yenişehir Belediyesi ikinci BETEM’in temelini attı


 

Yenişehir Belediyesi hayata geçirdiği Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeli kapsamında ikincisini yapacağı BETEM’in temelini attı. Yenişehir Belediyesi 2021 yılında Fuat Morel Mahallesi’nde hizmete açtığı Ömer Faruk İlbilgen Beceri Temelli Eğitim Merkezinden sonra Menteş Mahallesi’de de Mehmet Sadık Gürsoy Beceri Temelli Eğitim Merkezi ile 3-6 yaş arasındaki çocukların gelişimine destek verecek.

Haber Merkezi

 

Mersin Yenişehir Belediyesi, Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeli’nin bileşenlerinden biri olan Beceri Temelli Eğitim Merkezi(BETEM) ile 3-6 yaş arasındaki çocukların okul öncesi eğitimine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bir gündüz bakımevinden öte her çocuğun potansiyelini ortaya çıkaran ve onu en iyi şekilde geleceğe hazırlayan bir eğitim kurumu olarak nitelendirilen BETEM’de “Her çocuk farklıdır, her çocuk başarabilir, her çocuk fark yaratabilir” sloganıyla çocuklara bireysel eğitim programları hazırlanarak eğitim veriliyor. Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Bölümü danışmanlığında eğitim veren BETEM’de kurulan fen ve doğa bilim, hayal ve tasarım, oyun ve hareket, algoritmik düşünme ve kodlama, matematik, sanat ve estetik, orff ritim ve müzik, felsefe, yaratıcı drama, yabancı dil ve bilgi okuryazarlığı atölyeleriyle çocuklara destek veriliyor.

Yenişehir Belediyesi ve Gürsoy Grup iş birliğiyle Menteş Mahallesi’nde yapılacak ikinci BETEM’in temeli atıldı. Temel atma törenine Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve BETEM’in inşaatını üstlenen Gürsoy Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy’un yanı sıra CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir, Yenişehir Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

 

BAŞKAN ÖZYİĞİT, “HEDEFİMİZ YÜZÜNCÜ YILDA YÜZ AKADEMİ”

Törende konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi olarak erken çocukluk eğitiminde Türkiye’de model olduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Çocuklarımızı 6 ya da 7 yaşında değil 1-2 yaşında ele almamız gerekiyor. Onların doğru yetişmesi lazım, çağa uygun yetişmesini sağlamak adına onları çok erken ele almamız gerekiyor. Bu anlayışla Yenişehir Belediyesi olarak yola çıktık. Biz daha göreve gelmeden önce bu sözü verdik, dedik ki; ‘erken çocukluk eğitiminde Türkiye, Dünya’da sonuncu sırada ve biz göreve gelirsek erken çocukluk eğitimine yönelik çalışacağız. Bu merkezleri oluşturacağız.’ Bugün Türkiye’de artık erken çocukluk eğitiminde ‘Yenişehir Modeli’ olgusu var. Eğitimde gönüllülük şart. Bu gönüllüğü kaybettiğimizi görüyoruz. O gönüllülüğü yakalamak ve başarma arzusunu yakalayan insanları bulmak mümkün. Onun için bugün artık Türkiye gerçeğinde erken çocukluk eğitiminde ‘Yenişehir Modeli’ var. Ve biz bu modeli 177 belediyenin mensubu olduğu Marmara Belediyeler Birliğine ve uluslararası erken çocukluk eğitimi kongrelerinde anlattık, anlatmaya devam ediyoruz. Marmara Belediyeler Birliği bizi davet ederken,‘Nerede erken çocukluk eğitimi diye bir başlık arasak karşımıza Yenişehir Belediyesi çıktı. Bize bunu anlatır mısınız?’ dediler.  Biz de tabi ki gururla anlattık. Birçok belediye ile işbirliği yapıp bunu kendilerinin uygulaması noktasında yine tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Ve bunun için de bulunduğumuz yeni yılda Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı yolunda yeni bir model olarak yaşamımızın her alanına yerleştireceğiz. Hedefimiz yüzüncü yılda yüz akademi şeklinde Yenişehir Belediyesi Akademi gibi en az yüz belediyeye akademi kazandırmak olacak. Bunun için bir çaba içerisindeyiz.”

Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeli’nin birçok bileşeni olduğunu söyleyen Başkan Özyiğit, “BETEM bu sürecin 3-6 yaş halkası. Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeli, anne-baba eğitimlerinden gelişimsel değerlendirme uygulamalarına, bebek kütüphanesinden STEM eğitimlerine kadar geniş bir süreci kapsıyor. Bugün burada 3-6 yaş için yaptığımız BETEM 108 kapasiteli olacak. Fuat Morel Mahallemizde açtığımız Ömer Faruk İlbilgen Beceri Temelli Eğitim Merkezimiz de 108 çocuk kapasiteli ama kapasitemiz yetmiyor. Kapasite yetmeyince sitemlerle karşılaşıyoruz. Şunu bilmenizi isterim ki BETEM’e alınan öğretmenler ve çocuklarda hiçbir biçimde referans kullanılmıyor. Tabiki özel müteşebbislere de BETEM’in felsefesini ve eğitim içeriğini aktarmamız gerekiyor. Şimdi Yenişehir Belediyesi Özel Mehmet Sadık Gürsoy Beceri Temelli Eğitim Merkezinin temelini atıyoruz. Vefalı bir evlat olan ve toplumdan kazandığını toplumla paylaşma noktasında en iyi yollardan birini seçen sevgili Gürsoy Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy’a teşekkür ederim.” diye konuştu.

“TEKNOLOJİYİ BİLİNÇLİ OLARAK KULLANAN, YENİ BİLGİYİ ÜRETEN VE YÖNETEN BİREYLER…”

BETEM ile hedeflediklerini açıklayan Başkan Abdullah Özyiğit, “Bu çok kıymetli bir iş. Çünkü insan yetiştireceğiz. Nitelikli insan yetiştireceğiz. BETEM’de çocuklarımıza ne kazandırıyoruz bu önemli. Velilerimize sık sık sorarım ‘memnun musunuz?’ diye. ‘Biz buradan sonra çocuğumuzu kuracağınız bir ilkokula vermek istiyoruz.’ diyorlar.  Çocuklarımıza verilen eğitim hizmetinin kalitesi noktasında hiçbir sıkıntı yok. Burada hedefimiz teknolojiyi bilinçli olarak kullanan, yeni bilgiyi üreten ve yöneten, bir yabancı dili etkili kullanabilen, doğa dostu, becerikli, üretebilen, kendisi olabilen, düşünebilen, yaratıcı, problem çözme becerisine sahip bireyler yetiştirmektir. Çağımız bize bunu emrediyor. Yeni üretim modelleri yeni bir eğitim anlayışını gerektirir. Yani biz insanlara belki bundan 30-50 sene sonra bu mesleklerin çoğu ortadan kalkacak. Bu noktada sizin yeni bir eğitim modeli ile çocukları yetiştirmeniz gerekiyor. BETEM’de yine ayrıca burada hemşire ve psikolog da tam zamanlı olarak görev yapacak. İyi ve kaliteli bir eğitim süreci çocuklarımız için çok önemli. Onların yaşamını şekillendirecek, geleceklerine yön verecek olan şey iyi ve nitelikli bir eğitim sistemidir.” ifadelerini kullandı.

“SİYASİ GÖRÜŞÜ, HAYATA BAKIŞ AÇISI NE OLURSA OLSUN ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VEREN, BİZİMLE İŞ BİRLİĞİ YAPAN İNSANLAR VAR”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, göreve geldikten sonra Yenişehir Belediyesine bağışta bulunan isimlere tek tek teşekkür etti. Başkan Özyiğit, Siyasi görüşü, hayata bakış açısı ne olursa olsun çalışmalarımıza destek veren, bizimle iş birliği yapan insanlar var. Bize duydukları güveni çok kıymetli buluyoruz. Özellikle bazı isimlere huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum; Belediyemize ambulans bağışlayan Yaşar Arıkan’a, Erkek Öğrenci Yurdumuzun tefrişatı için bağışta bulunan Mustafa Baysan’a, Kültür Kompleksimizin inşaatını üstlenen Yılmaz Özdemir’e, İlk BETEM binamız için bağışta bulunan Ömer Faruk İlbilgen, Özkan Altın ve Erkan Kan’a, Kütüphanelerimiz için Ülkü Ongun ve Osman Şahin’e, Rehabilitasyon Merkezimizin yapımı için bağışta bulunacak olan Murat ve İsa Çani’ye, kütüphane ve taziye evinden oluşacak merkezimize bağışta bulunacak olan Mardin Girişimci İş İnsanları Derneğine, yine kütüphane ve taziye evi için Zeynel Aydemir’e, Bisiklet Eğitim Parkımızdaki büfe ve hizmet binası yapımı için bağışta bulunacak olan Vahap Eryılmaz’a ve diğer tüm arkadaşlarımıza şahsım ve tüm hemşehrilerim adına yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki yanımızdalar, dayanışmayla çok daha güçlüyüz.   Ve bugün temelini atacağımız BETEM’in inşaatını üstlenerek, eğitim anlayışımıza omuz veren, güvenen ve çocuklarımızın geleceği için elini taşın altına koyan Gürsoy Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

GÜRSOY, “UMARIM BURADA YETİŞEN GENÇLER ÜLKEYE FAYDALI OLUR”

BETEM binasının yapımını üstlenen Gürsoy Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle bu imkanı veren sayın Başkanıma ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Şu anda da ismini koymak istediğimiz rahmetli babam Mehmet Sadık Gürsoy askerliğini köyde öğretmen olarak yapmış. Ve orada yetiştirdiği, uzun zaman irtibatta olduğu hatta çok yakın bir zamanda bir öğrencisi çok uzak bir diyardan beni aradı, ‘Ben şu anda bir belediyede itfaiye müdürüyüm, burada eğer bu görevdeysem babanız sayesinde’ dedi. Bu beni çok gururlandırmıştı. O yüzden BETEM’in yapımını çok arzu ettik, Başkanıma da bize bu imkanı verdiği için çok teşekkür ederim. Babamın bir lafı vardı derdi ki ‘Oğlum ne yaparsan yap en iyisini yap. Ayakkabı boyacısı bile olsan ayakkabı kutun herkesten farklı olsun.’ Bugünkü merkezde zannediyorum ki çok farklı ve özel bir merkez olacak çocuklarımız için. 3-6 yaş eğitimi olan BETEM’in yapımını üstlenmekten çok büyük mutluluk duyuyorum. Tabi benim oğlumun adı da Mehmet Sadık Gürsoy. Hem babamın hem oğlumun adı. Bugün temel atmanın bir tık önündeyiz. Geçen ay normalde yapacaktık, benim ricamı kırmadınız. Bir seçim vardı o yüzden beklediniz, size tekrar teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün doğum gününüz doğum gününüz kutlu olsun. Umarım burada yetişen gençler ülkeye faydalı olur.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA