TOROSLAR’IN MUHTARLARA DESTEĞİ ARTACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’IN MUHTARLARA DESTEĞİ ARTACAK


 

Toroslar Belediye Meclisinde. hizmet veren 67 mahalle muhtarına belediyece verilen aylık 681 TL yardımın 900 TL’ye çıkarılması teklif edilirken, bu rakamın yeterli olmadığının dile getirilmesi ile yeni bir artış için konu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Toroslar Belediyesi’nin 2023 yılı ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Atsız Afşın Yılmaz başkanlığında Yunus Emre Kültür merkezinde yapılan toplantıda önemli kararlara imza atıldı. Mecliste belediye sınırları içindeki 67 muhtara ayni yardım yapılması ile ilgili teklif de görüşüldü. Teklifte, muhtarların ihtiyaçlarının karşılanması için bütçe imkanları ölçüsünde 2022’de aylık 681 TL olarak verilen yardımların, 2023’te muhtarlar için üst limit 500 TL olmak kaydıyla akaryakıt desteği ve belgelemek koşuluyla elektrik, internet, su giderleri için 900 TL yardım yapılması önerildi.

Başkan Yılmaz konunu daha önce meclis ve komisyonlarda tartışıldığını anımsatarak, “Yılbaşı olması münasebetiyle yardım rakamımızda bir güncelleme yapma gereği hası oldu. Bu nedenle konuyu doğrudan oylarınıza sunacağım” dedi.

“900 TL YETMEZ DAHA DA ARTTIRMALIYIZ”

Ancak söz alan CHP’li Meclis Üyesi Eren Türker, zamlar ve ekonomik kriz nedeniyle zor bir dönemden geçildiğini söyleyerek, zam oranının daha yüksek olmasını önerdi. “Muhtarlarımız halkın içerisinde çalışma yapan kişiler. Nakdi yardımı biraz daha yükseltilmesini talep ediyorum. Çünkü bir köy muhtarının köyden şehre inmesi dahi çok yüksek bir meblağ tutmakta. Bence 900 TL az, biraz daha yükseltilmesi gerekir” dedi.

Bunun üzerine Başkan Yılmaz konuyu komisyona havale ederek biraz daha tartışılmasını önerdi. Meclis oy birliğiyle teklifin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 Toplantıda ayrıca belediye meclisinin aylık tatili ise ağustos ayı olarak belirlendi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA