SAĞLIKÇILARDA, BIÇAK KEMİĞE DAYANDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAĞLIKÇILARDA, BIÇAK KEMİĞE DAYANDI!


 

Genel Sağlık İş Mersin Şubesi üyeleri, memur maaş zamlarını, sağlıkta şiddeti ve sağlık politikalarını hastane önünde düzenlediği eylem ile protesto ederek, iktidara “Bıçak kemiğe dayandı” diye seslendi.

HEDİYE EROĞLU

 

Asgari ücretin ardından memur maaşlarına yapılan zammı yeterli bulmayan ve sağlıkta şiddet ile halk sağlığını tehdit eder hale gelen yanlış sağlık politikalarına karşı sağlık emekçilerinin tepkisi sokağa taştı.

Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları (Genel Sağlık İş) Mersin Şubesi üyeleri, Toroslar Devlet Hastanesi Poliklinik girişi önünde bir eyleme imza atarak, iktidara seslendi. Eyleme Hep-Sen ile Genç Sağlık Sen üyeleri de destek verirken sağlık emekçileri pankart ve dövizlerle yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti.

 

MUSTAFA KEMALİN SAĞLIK EMEKÇİLERİ ALANLARDA

Genel Sağlık İş Mersin Şube Başkanı Dr. Gürbüz Şen, burada yaptığı açıklamada, “Sınıf bilinciyle mesleğimize Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde cumhuriyetimize sahip çıkmak için alanlardayız” diyerek, Mustafa Kemalin doktorları, ebe-hemşireleri, sağlık çalışanları, Mustafa Kemalin askerleri olarak alanlarda olduklarını söyledi.

 

BU NE BİÇİM AYMAZLIK, BU NE BİÇİM UYKU? BIÇAK KEMİKTE!

“Bıçak kemikte, eti geçti duydunuz mu?” diyen Şen, “Duyun artık be kardeşim, bu ne biçim aymazlık, bu ne biçim uyku? Bıçak kemikte!

İçinde sağlık olmayan, sağlıksız sağlık politikalarında ısrar ediyorsunuz, sağlık çalışanlarını, kamu emekçilerini yoksulluk sınırının altında maaşa mahkum ediyorsunuz, canımız yanıyor, duyuyor musunuz? Bıçak kemikte!

Gözümüzün içine baka baka TÜİK yalanlarıyla hakkımızı gasp ediyorsunuz, ‘sadaka’ değil hakkımızı istiyoruz, anlıyor musunuz? Bıçak kemikte.

Hakkınız ödenmez dediniz ödemediniz, covid’den öldük, sağlıkta şiddetten öldük görmezden geldiniz, covid meslek hastalığı olsun dedik kulaklarınızı tıkadınız, buradan hep birlikte haykırıyoruz, duyuyor musunuz? Bıçak kemikte!

 

YETER ARTIK

Liyakatsiz bürokratlarla, siyasilerin oyuncağı olmuş bürokratlarla, açtıkları hukuksuz soruşturmalara, yoğun mesai, şiddet ve mobbinge maruz kalıyoruz duyuyor musun? Bıçak kemikte!

Maaş promosyon sözleşmesi için aylardır bizi oyaladınız yetmedi ihaleye bile çıkmadan sağlık çalışanlarının haklarını bir kez daha gasp ettiniz yeter artık duyuyor musunuz? Bıçak kemikte!

Açıklanan enflasyon rakamlarına kendiniz bile inanmıyorsunuz,  her geçen gün fakirleşiyoruz, asgari ücret sınırında maaş alıyoruz görüyor musunuz? Bıçak kemikte!

Çalışanlar kira-yiyecek-fatura üçgenin de geçim derdinde duyuyor musunuz? Bıçak kemikte!

Sayın Cumhur Başkanım siyasi partilerin, Cumhur Başkanın sendikası olmaz bizim sendika diye işaret ettiğiniz Memur-Sen bizim sendikamız değil ve olmayacak, sağlık emekçileri ’sadaka’ değil mesleğinin onuru ile insanca yaşamak istiyor duyuyor musunuz? Bıçak kemikte!

 

BAŞARAMAYACAKSINIZ

Siyasi partilerin arka bahçesi olmuş, yandaş sarı sendikalara destek olmak için barajlar koyarak sendikal mücadelenin önünü kesmek istiyorsunuz, başaramayacaksınız anlıyor musunuz? Bıçak kemikte!

Çalışanın emeğini toplu sözleşme masasında sömüren sarı sendikalar, huzur hakkı adı altında aldığınız ücretleri biliyoruz, bu sömürü düzenini, barajlarınızı yıkıp geçeceğiz, duyuyor musunuz? Bıçak kemikte!

Beceriksizliğinizin, sorumsuzluğunuzun bedelini bizler artık ödemeyeceğiz duyuyor musunuz? Bıçak kemikte!

Kamu ihaleleri ile zengin olan müteahhitler, sırtımızdaki vergi küfesi ile sizleri taşımak istemiyoruz, Atatürk’ün başlattığı kamucu, halkçı sağlık politikaları istiyoruz, duyuyor musunuz? Bıçak kemikte!

Sevgili sağlık çalışanı arkadaşım, sevgili kamu emekçileri uyanın artık uykudan kurtarın onurunuzu, duyuyor musunuz? Bıçak kemikte!” dedi.

 

“BUGÜNLERDEN GERİYE BİR YARINA GİDENLER BİRDE YARIN İÇİN DİRENENLER KALACAK”

Açıklamasında mücadele kararlı olduklarının altını çizen Dr. Gürbüz Şen, “Bir inancın yüceliğinde buradayız. Mücadelemizin, kavgamızın güzelliğinde buradayız. Bitmedi daha sürüyor mücadelemiz ve kavgamız sürecek. Hep beraber haykırıyoruz bir kez daha? Bıçak kemikte! Bir şey değişecek, her şey değişecek bir gün bu dertler bitecek. Bugünlerden geriye bir yarına gidenler birde yarın için direnenler kalacak. Bıçak kemikte!

Sevgili Nazımın dediği gibi; Eğer, hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlüyse Çaresi yok usta biz kazanacağız.

Hep beraber haykırıyoruz; bıçak kemikte! Yaşasın tam bağımsız Türkiye, yaşasın laik, demokratik, sosyal hukuk devleti, yaşasın örgütlü mücadelemiz. Yaşasın Birleşik Kamu İş, yaşasın Genel Sağlık İş” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA