Engeller filimle anlatıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Engeller filimle anlatıldı


 

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından engellilerin yaşamındaki zorlukları anlatan kısa film gösterimi ve söyleşi etkinliği düzenlendi.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü'nün düzenlediği kısa film gösterimi ve söyleşi etkinliği, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Güneş, Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Avşar Tuncay, Üniversite Engelsiz Yaşam Birim Koordinatörü Öğr. Gör. Gülcan Boyraz, konuk konuşmacı Erdal Özkan ve Deniz Özkan, özel gereksinimli çocuklar ve aileleri ile üniversite öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Güneş gerçekleştirdi.

 

“BU ÇOCUKLARIN HER BİRİ BİRER MUCİZE”

Doç. Dr. Gökhan Güneş böylesi anlamı bir etkinliği düzenleyen herkese teşekkürlerini ileterek şu ifadeleri kullandı, “Bugün burada konuşmalarını yapacak insanlar bir mucizeyi gerçekleştiriyorlar ve hepimize umut oluyorlar. Üzerlerine pedagojiler yazılıyor, fakülteler, bölümler kuruluyor, merkezler açılıyor. İşte yarın öğretmen olarak atandığınızda bunların sadece bir filmden ibaret olmadığını, gerçek yaşamın kendisi olduğunu, bu çocukların her birinin birer mucize olduğu göreceksiniz. Siz değerli öğretmen adaylarının da en önemli görevi, mesleğe başladığınızda bu mucizelerin hayatını kolaylaştırmak, daha anlamlı daha değerli ve daha da önemli katkılar sağlamak olacaktır.”

 

TECAHÜL-İ ARİF ADLI KISA FİLM İZLEYİCİ İLE BULUŞTU

Açış konuşmasının ardından konuk konuşmacı Deniz Özkan'ın oynadığı Tecahül-i Arif adlı kısa filmin gösterimi gerçekleşti ve daha sonrasında Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Serhat Uçar moderatörlüğündeki söyleşiye geçildi.

Söyleşide söz alan Deniz Özkan, eğitim ve iş yaşamından bahsetti ve kariyerinde gerçekleştirdiklerini katılımcılarla paylaştı. Deniz Özkan'ın babası Erdal Özkan ise, down sendromuna ilişkin öğretmen adaylarına ve diğer katılımcılara bilgiler vererek down sendromlu çocuklar ile gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsetti. Söyleşi, soru-cevap bölümüyle devam etti.

Etkinlik, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Güneş'in Erdal Özkan'a, Ayşegül Avşar Tuncay'ın ise Deniz Özkan'a çiçek ve plaket takdim etmesinin ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA