UCUBE GÖKDELENDE İMAR YOLSUZLUĞU İDDİASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

UCUBE GÖKDELENDE İMAR YOLSUZLUĞU İDDİASI!


 

Mersin’de yapımı hem güvenlik hem kent silueti hem de rant açısından tartışmalara konu olan 37 katlı ‘ucube’ gökdelen inşaatı ile ilgili ilgililer, yetkililer, meslek odaları sessizliğini korurken imar yolsuzluğu yaşandığını iddia eden mimar Abdullah Yılmaz, inşaatın durdurulması gerektiğini savundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Mezitli ilçesinde Adnan Menderes Bulvarı üzerinde 37 katlı gökdeleninin yapımına başlanması ve hatta önündeki kısmın ticaret alanı olarak ruhsatlandırılmasına tepkiler sürürken detayların ortaya çıkması ile yeni iddialar gündeme geldi.

Mersin’in kentsel rantı en yüksek bölgelerinden Mezitli’de özellikle yangına müdahale alanında sıkıntılar yaşanmasına ve hatta geçmişte can kayıplarına neden olan acı tecrübelere rağmen inşaat hızlanırken inşaata ruhsat Mezitli Belediyesi’ne yönelik ağır suçlamalar yapıldı.

 

MEZİTLİ BELEDİYESİ, ÇEKME PAYINI GÖZETTİ Mİ?

Sessizliği bozan isim olan ve “Şehir yağmalanıyor, neden susuyorsunuz?” tepkisi veren mimar Abdullah Yılmaz son olarak inşaatın çekme paylarına ilişkin imar düzenlemeleri üzerinden eleştirilerini sürdürdü.

Sosyal medya hesabından 37 katlı ucube ilgili detaylı bir paylaşım yapan Yılmaz, 37 katlı (114 metre yüksekliğe sahip) yapıda arka ve iki yandaki çekme mesafelerinin her birinin 33 metre olmak zorunda olduğunu söyleyerek, “Umarım Mezitli Belediyesi 1/1000 imar planına uygun ruhsatı verirken bu çekme mesafelerini gözetmiştir” dedi.

 

YÜKSEKLİĞİ 114,5 METRE OLACAK

Zemin + 37 katlı binanın tabi zeminden yüksekliğinin 114.50 metre olacağını aktaran Yılmaz, “Uygulama imar planında aksine bir açıklama getirilmediği takdirde, binanın tabii zemin veya tesviye edilmiş zemindeki en düşük kottaki görünen yüksekliği 60.50 metre veya daha fazla ise; ön, yan ve arka parsel sınırından en az 15 metre çekilmek durumundadır. 60.50 metre yükseklikten sonra artan her kat için ön, yan ve arka bahçe mesafelerine 1 metre ilave edilir. Yapılacak bina 60.50 yükseklikten yani 20 kattan 18 kat fazladır, yükseklik 114.50 metredir. Bu durumda olması gereken yan çekmeler 33 metre, arka çekme mesafesi en az 33 metredir.

 

YOLSUZLUK SUÇLAMASI

Mezitli Belediye Başkanı sayın Neşet Tarhan’ın onaylı ruhsat dosyasındaki, mühürlü onaylı vaziyet planını Mersin kamuoyuyla paylaşması çok önem arz etmektedir. Bu parsele verilen ilk imar durumu ile Neşet Tarhan döneminde 37 kat imar izni verilen, ruhsat verilen tadilat proje ruhsatları kişisel ranta dönük olarak yeniden düzenlenmiştir. Ankara’da ki TOGO konutlarındaki imar yolsuzluğunun yeni bir örneği Mersin’de yaşanmaktadır.

En kısa süreçte yürütmeyi durdurmak, kenti peşkeş çekenlerin cezalandırılması için hukuksal süreç başlatılmalıdır. Sırada bekleyen Yenişehir Fuar Alanı, PTT tesisleri, İçişleri Bakanlığı tesisleri de aynı senaryo ile kısa sürede yağmaya açılabilir..!!!” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA