O ARAZİYİ ESNAF İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

O ARAZİYİ ESNAF İSTİYOR!


 

Çatı örgütü olduğu 69 odanın 60 bini aşan üyesi ile kent ekonomisinin bel kemiği olan Mersin ESOB, Başkan Seçer’in Akdeniz Belediyesi ile anlaşarak toplu konut yapmak istediği bölgenin ticaret ve sanayinin ortasında kaldığını savunarak yıllardır yer gösterilmeyerek apartman altlarına mahkum edilen esnafa verilmesini istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Sık sık siyasi çekişme ile karşı karşıya gelen CHP’li Büyükşehir Belediyesi ile AKP’li Akdeniz Belediyesi’nin anlaşarak konut + ticaret ve turizm alanına dönüştürmek istediği kent girişindeki 165 hektarlık belediye hizmet alanına esnaf talip oldu.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (Mersin ESOB) Başkanı Talat Dinçer gazetemize özel yaptığı açıklama ile bu alanın esnaf ve sanatkara verilmesini istedi.

 

ESNAF APAPARTMAN ALTLARINA MAHKUM EDİLDİ

Mersin’de yıllardır esnaf ve sanatkarlara yer gösterilmemesi nedeniyle yeni sanayi siteleri yapılmadığını ve apartman altlarına mahkum edildiklerini söyleyen Başkan Dinçer, imar planları ile ilgili belediye başkanları, meclisler yoğun mesaideyken esnafın bu işlerin ne kadar içerisine dahil edildiğine yönelik soruya şu şekilde yanıt verdi; “Biz bunlara alışığız, biz bu darbeleri çok önceden beri yiyoruz. Bundan önceki dönemlerde de yedik. Biz hep şunu dedik; bu esnaf sanatkar şehrin içinde kaldı. Bizim imalatçılarımız apartman altlarında küçücük yerlerde yaşam mücadelesi veriyor. Büyük iş gelse de alamıyor.

“ARAZİ KAPATTILAR. BU KENTİN CELLADI BUNLARDIR, İHANET ETTİLER KENTE”

Bunlara bir sanayi sitesi yapmak için harekete geçtik. Bir anket çalışması yaptık. Tüm teşkilatımızı toplayarak 6 meslek dalında 6 bin işlerine acil ihtiyaç var. Bu 6 bin iş yeri içinde öyle bir sanayi yapalım ki bu şehre model olsun istedik. İçerisinde sosyal tesisleri, araştırma geliştirme merkezleri ile teknoparkı ile eleman yetiştirecek meslek liseleri ile showromlar yer alsın dedik. Bu site için Toroslar’da otobanın altında ki kıraç 2 bin hektarlık bir alanı belirledik. Toprak Kurulu ile görüştük, görüşmediğim resmi kurum, toplantı yapmadığım kesim kalmadı. Ama Büyükşehir Belediye meclisinde burası konut alanına çevrildi. Şemdi buraya konut yapacaklar. Hatta yeni başkan 22 kata imar verdi, burayı Dubai yapacakmış.

Şimdi sanayi sisti için yer verin diyoruz, yer yok. Bunu yapın diyoruz ‘yer yok’ deniliyor. Birçok siyasi partinin meclis üyesi ilk istediğimiz Toroslar’daki alanda arazi kapattılar. Bu kentin celladı bunlardır, ihanet ettiler kente.

“KİŞİSEL BİR OLAY SÖZ KONUSU OLDUĞU ZAMAN HERKES BİR ARAYA GELİYOR, HER ŞEY HALLOLUYOR NE HİKMETSE”

Bir iş zamanında yapılır. Ama şuan ne 100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda sanayi alanı var ne de alt ölçekli planlarda. Yatırımcı geliyor yer bulamıyor, sanayici iş yapacak yer bulamıyor, arıyoruz yok. En son artık ben ne yapayım? Ben bu yerel idarelerle uğraşmaktan yoruldum. Ama görüyorum ki kişisel bir olay söz konusu olduğu zaman herkes bir araya geliyor, her şey halloluyor ne hikmetse” dedi.

 

“TİCARETİN SANAYİNİN ORTASINDA KALAN ALAN ESNAFA VERİLMELİ”

Son olarak kent girişindeki 165 hektarlık devasa belediye hizmet alanının Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in seçilmesi halinde ikinci döneminin prestij projesi olarak açıkladığı toplu konut yapmak istediği alanın imar durumunu değiştirmesi ile ilgili çalışmasını da sorduğumuz Başkan Dinçer, “Şehrin kentsel dönüşüme ihtiyacı var tabiî ki. Ancak buradan başlanmak yerine daha acil noktalar var. Burası ticaretin, sanayinin ortasında kalmış bir alan. Burası esnafa verilmelidir” dedi. 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA