Sinan Ateş cinayetinde Mersinli vekil bilmecesi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sinan Ateş cinayetinde Mersinli vekil bilmecesi!


 

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin bir Mersin milletvekilinin adı çarpıcı iddialar arasında yer aldı.

Haber Merkezi

 

Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sol Gazetesi’nin haberine göre Demirağ, MHP'li vekil Olcay Klavuzu işaret etti, şu açıklamaları yaptı: “MHP içinden birileri biz size vurun dedik, siz öldürdünüz demiş. Bahçeli'ye ilk bilgi verilirken, ne olur ne olmaz, burada bir hesaplaşma, alacak verecek meselesi vardır" şeklinde bazı telkinlerde bulunuluyor ama aldığımız bilgiler Devlet Bey'in çok öfkelendiği şeklinde.

Aldığımız bilgiye göre, milletvekilinin ismini de vermişler zanlılar, saçları olmayan uzun boylu bir milletvekili diye. İsmini de vermişler, o vekille ilgili fezlekenin hemen hazırlanacağı, MHP ile ilişkisinin de kesileceği yönünde bilgi var.

Cinayeti gerçekleştiren tetikçi Ateş'in öldüğünü öğrenince panikliyor, direkt Gölbaşı'na gitmiyor. Telefon görüşmeleri yapıyor, ismi belli olan bir milletvekilinin yakınını arıyor, onun arabasıyla Gölbaşı'na gidiyor.

Sonra vekilin evine gidiliyor. Vekil kartını gösteriyor gelen polislere, giremezsiniz diye. Polisler içeri giren zatı bize verin diyorlar, sonra bu isim veriliyor. Sonra bu kişi emniyete götürüldüğünde çok yukarıdan isimler giriyor, bakanların da adı geçiyor, bu isim serbest bırakılıyor."

MERSİN CİNAYETİ VE SİNAN ATEŞ

Cinayet sonrası konuya ilişkin ilk önemli detayı Gazeteci Alican Uludağ paylaştı ve olay sonrası MHP-Ülkü Ocakları bağlantısına işaret etti.

Cinayet sonrası ortaya çıkan çok sayıda tetikçi ismine işaret eden ve kritik olanın bu isimlerin kimin taşeronu olduğu sorusunu soran Uludağ, "Cinayette Ülkü Ocakları/MHP bağlantısı ilk kez tespit edildi. Bu kapsamda eski Ülkü Ocakları Maltepe Şube yöneticisi Ufuk Köktürk gözaltına alındı. Köktürk’ün evinde 1 adet tabanca ve bu silaha ait 2 adet şarjör ve 23 adet fişek ele geçirildi. M.Y. adlı şüpheli ise aranıyor. Ufuk Köktürk’ün adı “MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu” listesinde geçiyor. Ancak yönetimdeki görevine ilişkin ayrıntılı bilgi yok. Köktürk’ün olaydaki rolüne ilişkin de henüz teyitli bilgi bulunmuyor. Olay, MHP teşkilatı içinde başka yöneticilere uzanır mı, şimdilik bilinmiyor" demişti.

Uludağ cinayete ilişkin iki tez olduğuna işaret ederek, "Cinayetin nedeni konusunda iki önemli tez var. İlki Mersin olayına misilleme. İkincisi, MHP içerisinde Sinan Ateş’in son dönemde İyi Parti’yle temasta olduğu algısı ve bu nedenle kendisine “ders” verilmek istendiği" ifadesini kullandı.

 

MERSİN’DE NE YAŞANDI?

Mersin'de 15 Mart günü Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel'e yönelik bir saldırı düzenlenmişti. Ünel, kendisine saldıran gruba karşı taşıdığı tabancayı ateşlemiş ve Emrullah Kaplan'ı öldürmüştü. Kaplan, Adana Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısıydı. Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Ünel ise Sinan Ateş'in ekibindeydi. Ülkücüler arasındaki kavga sonrası yaşanan bu cinayetin ardından Ateş suçlanmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA